NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

OK

OKCancel

Thank you

Close

Pregled sovražnikov vaše kože: različne vrste gub

 • favoris

Vaša koža z leti izgubi elastičnost, kar vodi do nastanka drobnih linij in gub: nočna mora za lepoto.

Od kod prihajajo? Ponujamo vam pregled različnih vrst gub in kje jih lahko najdete, da jih boste lahko odstranili s pomočjo svojega skrivnega orožja!

Linije izsušenosti

Naše telo je sestavljeno iz 50 do 75 % vode, ki našemu sistemu, vključno z usnjico, omogoča pravilno delovanje. Brez zadostne količine vode se koža ne more obnoviti, ali učinkovito oblikovati novih celic, kar vodi do nastanka gub, saj se čvrstost kože zmanjša. Zmanjšanje ravni hialuronske kisline, ki je naravno prisotna v plasteh kože, ima lahko dodaten negativni vpliv na pomanjkanje vlage, ki se zadržuje v koži. 

Kje nastanejo linije izsušenosti? Gube, ki so posledica izsuševanja, se pogosto pojavijo na čelu: dvignite obrvi in ​​opazujte, kako se oblikujejo linije, ter sprostite mišice. Če linije ostanejo vidne, gre verjetno za gube zaradi izsušenosti – koža se ne vrne v prvotno stanje.

Izrazne gube

Ponavljajoče se delovanje ali gibanje obraznih mišic zaradi smejanja, mežikanja ali mrščenja lahko privede do nastanka gub na mestih, kjer se koža naguba, še posebej, ko se staramo, saj koža izgubi svojo mladostno elastičnost.
Kje nastanejo izrazne gube? Najpogostejši kraj nastanka tankih linij in gub je območje okoli ustnic (linije smeha), oči (smejalne gube okoli oči) in med obrvmi (linije mrščenja).

Starostne gube

Koža z leti izgubi čvrstost, proizvodnja kolagena in elastina se zmanjša in koža se povesi: povrhnjica se ne vrne v začetni položaj, kot se to zgodi pri mladi koži, in v kožo se zarišejo tanke linije.

Kje nastanejo starostne gube? Običajno se pojavijo okoli oči, ustnic in na čelu. Čeprav so manj vidne od drugih gub, vseeno niso dobrodošle!

Spalne gube

Gube se pojavijo samo na obrazu, ampak tudi drugje po našem telesu.

Kje nastanejo spalne gube? Na dekolteju se tanke linije pojavijo med in nad obrisom dojk, kar je še posebej vidno, če spite na boku. Podobne gube se lahko pojavijo na licih, če spite na boku in pritiskate lice na površino blazine. Najboljši položaj za spanje brez gub je na hrbtu. 

Kako preprečiti in zmanjšati gube?

Redna rutina za nego kože je eden od načinov za upočasnitev razvoja in ublažitev obstoječih gub. Raziskave so pokazale, da se debelina in zdravje usnjice zmanjša od jutra do večera, kar povzroča nastajanje gub. Nega Liftactiv Supreme ciljno deluje proti razvoju gub, ki jim pravimo »staranje kože čez dan«.

Kremo nanesite na obraz in vrat dvakrat na dan. Že po 7 dneh uporabe so gube vidno ublažene, koža pa je videti bolj mladostna.

Naši kultni izdelki

 • 13645SUPREME
  SUHA KOŽA
  55LIFTACTIVFACE CAREDnevna kremaNega proti znakom staranja kože
  liftactiv-supreme
 • 18101SERUM 10 SUPREME56NewLIFTACTIVFACE CARESerum za obrazNega proti znakom staranja kože

  Novo

  SERUM 10 SUPREME
 • 3312LIFTACTIV ZA OČI00LIFTACTIVFACE CAREKrema za kožo okoli očiNega proti znakom staranja kože
  LIFTACTIV ZA OČI

  LIFTACTIV

  LIFTACTIV ZA OČI

  Krema za kožo okoli oči

 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  Sestavine

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Hiter življenjski tempo vpliva na povrhnjico in polt naredi utrujeno ter dolgočasno. Vendar, ali ste vedeli, da je eden od najbolj priljubljenih vitaminov ključ do bleščeče kože z zdravim sijajem? Ogledali si bomo poživljajoče lastnosti vitamina C.

  Preberite članek

  go to top