NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov info@vichy.si

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Štiri nasveti za boj proti izpadanju las pri moških

Dedno izpadanje las se lahko pojavi v različnih stopnjah in pri vseh starostih. To lahko močno vpliva na vašo samozavest, še posebej, če ste mladi, ali če se soočate z drugimi večjimi obremenitvami v svojem življenju.

»Moška plešavost« je povezana s hormoni in se začne z redčenjem na sprednji strani lasišča ter na predelu krone, lahko pa prizadene tudi ženske*. Drugi vzroki za izpadanje las so lahko sezonske narave, povezani s skrajnimi oblikami stresa ali z zdravstvenimi stanji, zato je smiselno, da potrdite razlog izpadanja las, preden se seznanite z različnimi možnostmi zdravljenja. Posvetovanje s svojim farmacevtom je dober začetek. Ponujamo vam štiri nasvete, ki lahko pomagajo zmanjšati te mučne težave pri vseh vrstah izpadanja las:

1. Nahranite svoje lasne mešičke

Pravilna prehrana in dobro delujoč endokrini sistem sta ključnega pomena za zdravo delovanje vaših lasnih mešičkov. Strokovnjak za zdravje las dr. Bergfeld** poudarja, da beljakovine spodbujajo rast celic vaših las, tako kot to počnejo za vaše mišice po telesni vadbi. Jajca so odličen vir čistih beljakovin in bistvenih vitaminov B. Železo in cink sta prav tako pomembna za zdravo lasišče, zato je priporočljivo, da ju jemljete kot dopolnilo k prehrani.

2. Spoštujte svoje lasišče

Prepogosto šamponiranje in barvanje las lahko poškoduje lasne mešičke in naredi obstoječe lase šibke in krhke. Las nikoli ne krtačite, ko so še mokri, in izognite se vlečenju. Če si lase sušite s sušilnikom, uporabite hladnejšo nastavitev, da preprečite poškodbe, in ne izpostavljajte svojega lasišča močni sončni svetlobi, saj ga bo izsušila.

3. Spite dlje

Številne klinične študije, vključno s tisto, ki so jo opravili v kliniki Belgravia Centre, potrjujejo, da lahko pomanjkanje spanja sproži ali pospeši izpadanje las. Spanje obnavlja celotno telo, zato je bistvenega pomena za krepitev imunskega sistema, hormonsko ravnovesje, vzdržljivost in boj proti stresu.

4. Manj se obremenjujte

Bolj kot se boste obremenjevali, slabše bo za vaše splošno zdravje in lasišče. Mnogi moški, ki trpijo za to težavo, se sprašujejo, ali jih bo partnerka še vedno imela rada; nekateri pa se celo družbeno osamijo. Ne trpite v tišini: pogovarjajte se o svojih težavah s svojimi najdražjimi ali pa se pridružite spletni podporni skupini za pomoč pri izpadanju las.
*  Trihološka klinika Institute of Trichologists. ** Objavljeno v reviji Medical DailyNaši kultni izdelki

Najbolj brano

47 DERCOS Aminexil Clinical 5

Nega las

Res lahko ustavimo izpadanje las?

Ste tudi vi v pomlad zakorakali s šopi las v umivalniku? Niste edini.  Spomladi je namreč na sporedu sezonsko izpadanje las. Lasje pa lahko izpadajo tudi zaradi drugi razlogov, kot so genetika, menopavza, nosečnost ali stres.

Preberite članek

Vichy expert

Nega las

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA O IZPADANJU LAS PRI ŽENSKAH

Izpadanje las je tema, ki običajno zadeva moške, vendar pa obstajajo določena življenjska obdobja in faze, ko tudi ženske izgubljajo večje število las. Če se to dogaja tudi vam, vam morda lahko pomagamo. O najpogostejših vprašanjih, ki jih imajo ženske o izpadanju las, smo se pogovarjali z Ano Kovačević, strokovno sodelavko za izobraževanje pri VICHYju.

Preberite članek

go to top