NOVOKljučne informacije o piškotkih na naših spletnih straneh. Preberite več TU ZDAJ.

Če ne storite nič, se šteje, kot da ste piškotke sprejeli.

Zapri

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov info@vichy.si

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Znova se povežite s svojimi čutili: to je prvi korak v smeri počasnejšega staranja.

Vaš dom lahko zlahka postane tempelj, kjer se lahko znova povežete s svojimi čutili in se regenerirate.

Uživajte z vsemi petimi čutili:

Sluh - spodbuja razpoloženje

Ali ste vedeli, da ima poslušanje katere koli glasbe takojšnje biološke in psihološke koristi, saj dviguje raven endorfinov?

Raziskava, ki so jo opravili v centru Natural Standard (pomemben center za terapevtske študije), je dokazala, da imajo počasni akustični zvoki najboljši učinek na dobro počutje, saj znižujejo raven stresnih hormonov in stimulirajo imunski sistem. Dr. Mitchell Gaynor, pisatelj, holistični onkolog in profesor na Univerzi v Cornwellu, je zapisal, da je zvočna terapija pomagala njegovemu bolniku z rakom, saj vpliva na psihološko ravnovesje.* 

Vonj - preprost način sprostitve

Aromaterapija in ajurvedska medicina uporabljata eterična olja za boj proti stresu. Teh koncentriranih olj ni priporočljivo nanesti neposredno na kožo, toda le nekaj kapljic eteričnega olja sivke, kadila in vrtnice, ki jih kapnete v difuzor ali gorilnik, bo pomagalo, da se sprostite. Kot drugo možnost lahko uporabite tudi dišeče sveče.

Okus - je dobrega okusa, občutka in videza!

Poskusite zeliščni poparek kamilice, citronke ali jabolčnega cveta. Pojejte kivi, sadež z največjo vsebnostjo vitamina C (bistven za proizvodnjo kolagena), ki je bogat z vitaminom E, omega-3 maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki preprečujejo poškodbe kože. Vse temno jagodičevje, predvsem borovnice, vsebuje veliko vitaminov, mineralov in fitohranil, ki jih vaša koža obožuje.

Dotik - da bi ugodili svoji duši, začnite s telesom

Dajte prednost izdelkom za nego kože z bogatimi teksturami, ki gladijo kožo in obložijo njeno pregrado. Po čiščenju navlažite kožo z mineralizirano termalno vodo, da pomirite vnetje in spodbudite vlaženje, ki ga nudi vaša nega. Pri nanosu vlažilne nege masirajte obraz s konicami prstov, da spodbudite vpijanje nege v kožo in cirkulacijo.

Vid - vaše okolje igra pomembno vlogo pri vašem razpoloženju

Za kopalnico izberite pomirjujoče naravne barve: kremne, sive in svetlo modre. Namestite tudi prilagodljivo luč in postavite nekaj okrasnih rastlin v loncih, da ustvarite prostor z nizko ravnijo stresa. Največjo možno sprostitev pa bo zagotovila kopel ob svečah!

* V svoji knjigi »Zdravilna moč zvoka« (ang. The healing power of sound)

Naši kultni izdelki

Najbolj brano

Slog

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

Preberite članek

Slog

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

Preberite članek

Slog

Fermentirana živila: verjemite nam, vaša koža vam bo hvaležna

Seveda ime ne zveni posebej privlačno, vendar verjemite nam, da morate biti vsekakor pozorni na fermentirana živila, če si želite izboljšati splošno zdravje. Razložili vam bomo, zakaj ves ta hrup okoli zdrave hrane v zadnjem času in vam svetovali, katera so najboljša fermentirana živila, ki bi jih morali vključiti v svojo prehrano. 

Preberite članek

go to top