Odgovorite na naslednja vprašanja,

da bi odkrili pravo nego za svoje lase in da bi vam naši strokovnjaki za nego las lahko pomagali z nasveti za nego, ki ustreza vašim lasem

1 Vi ste...?
2 Kaj pričakujete od nege za lase?
3 Vam lasje trenutno izpadajo?
Ste vedeli

Normalno je, da vam dnevno izpade 50 do 100 las. Da bi vedeli, ali vam izpade več, pojdite z roko skozi lase. Če vam v roki ostane več kot 10 las (z lasnim mešičkom vred), gre za izpadanje las.

3 Kako dolgo vam izpadajo lasje?
4 Je vaše lasišče vidno?
Ste vedeli

Če je vaše lasišče vidno, gre za zmanjšano gostoto las. Zmanjšana gostota las pomeni razredčene lase: pri ženskah je opaznejša preča; pri moških pa se lasna črta pomika nazaj, lasje pa se redčijo tudi na sencih.

5 Mislite, da vaši lasje niso dovolj gosti na dotik?
6 Določite gostoto svojih las s pokazovalnikom:
7 Se dogaja, da opazite prhljaj na svojih laseh, ramenih ali oblačilih?
Ste vedeli

Obstajata dve vrsti prhljaja: suhi prhljaj (pri 2/3 oseb, ki imajo prhljaj) je droben, se ne lepi in pada z las; masten prhljaj je gost in zalepljen za lase in lasišče.

8 Kako pogosto opazite prhljaj?
9 Ali čutite srbečico ali ščemenje na lasišču?
Ste vedeli

Lasišče je posebej ogroženo, ker je izpostavljeno vplivu številnih zunanjih dejavnikov. Zaradi pogostega česanja, sušenja s sušilnikom in uporabe agresivnih preparatov lasišče lahko postane preobčutljivo. Prvi znak preobčutljivosti lasišča je srbečica.

10 Ali se na lasišču pojavi rdečica?
11 Kako pogosto umivate lase?
Ste vedeli

Ne obstaja idealen časovni razmik med umivanji las. Kako pogosto umivamo lase, je odvisno od vrste las in življenjskih pogojev. Najpomembnejša je uporaba ustreznega šampona!

12 Vam se lasje mastijo med dnevom?
Ste vedeli

Sebum ščiti lase in lasišče pred škodljivimi vplivi. Če lojnice izločajo preveč sebuma, bodo tudi lasje postali mastni.

13 Se vaši lasje:
14 Ali redno uporabljate sušilec za lase?
Ste vedeli

Uporaba sušilca za lase škoduje lasem, zato lasje lahko postanejo občutljivi. Topel zrak spremeni strukturo las in lasje postanejo suhi in lomljivi.

15 Ali lase redno likate, barvate, ali na drug način obdelujete?
Ste vedeli

Pogosta uporaba agresivnih preparatov na laseh spreminja strukturo las. Lasje postanejo občutljivi, poškodovani in lomljivi.