getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Zapri

Frederique

Fotografinja – Pariz

Za objektivom teh fotoreportaž je naša 43-letna fotografinja spoznala, da, kot pri drugih ženskah, tudi njena koža ni imuna ni hiperaktivno življenje.

Nazaj

8 dni v življenju Frédérique

1. DAN: PREDSTAVITEV

1

“ PRAVI MISTERIJ JE, DA SEM SPLOH VZELA V ROKE FOTOAPARAT.V moji vzgoji ni bilo ničesar, kar bi namigovalo, da bom imela fotografsko kariero. Odraščala sem v lokalu v majhnem mestecu na jugu Francije. Lokal je bil od nekdaj družinsko podjetje. Zdaj živim v Parizu s svojim sinom in pogosto fotografiram zvezdnike. Čisto drug svet je to! Na svoji poti, ko začenjam slediti življenjem štirih drugih žensk, sem se še sama vključila v eksperiment. Rada bi videla, kaj lahko Vichyjev Idéalia Serum naredi za mojo kožo!

“ ZJUTRAJ IN ZVEČER JE BREZ IZJEME NA PRVEM MESTU MOJA KOŽA.Glede svoje obrazne rutine sem zelo stroga. Potem ko se na hitro stuširam, uporabim vlažilno kremo in malce pudra, in nikoli ne grem ven brez maskare. In četudi sem zelo utrujena, ne grem nikoli spat, ne da bi si odstranila makeupa. Na skrivaj si želim, da bi Vicyjev serum moji koži pomagal preživeti ta teden in vse križarjenje po svetu, ki me čaka.

“ VEDNO IMAM ČAS ZA SVOJEGA SINA.Rada imam najine drobne skupne trenutke in celo najmanjše stvari, na primer da ga odpeljem v šolo ali ga grem iskat.

“ SKUPNI ČAS IZKORISTIVA, KOLIKOR JE LE MOGOČE.Brez dvoma je to dobro preživet čas. Kadarkoli me delo odpelje stran od njega, drug drugega zelo pogrešava.

2. DAN: PRIPRAVE

2

MOJ DAN SE ZAČNE OB 7:00. JE MOJA KOŽA NA TO PRIPRAVLJENA?Obožujem svoje delo, tako da se že veselim začetka. Se pa zavedam, da se bo stres, s katerim se spopadam vsak dan, najverjetneje poznal na mojem obrazu, v napetih linijah ali preprosto sivkastem videzu brez življenja. Sina odpeljem v šolo, spijem približno 22 kav in odgovarjam na e-pošto. Začela se je dirka s časom, da naredim čim več.

“ MOJE PRIJATELJICE SO NAVDUŠENE NAD SLAVNIMI OBRAZI, KI JIH FOTOGRAFIRAM.Morda se zdi fantastično, da se družim z zvezdami, toda nekatere med njimi so še bolj nevrotične in pod stresom kot mi, navadni ljudje. Zaradi njihovih karakterjev je lahko delo desetkrat težje! Uživam, kadar fotografiram običajne ljudi, kakršna sva ti in jaz. Razkrijem lahko njihovo resnico, in zato je to nekaj posebnega. 

MOJA BITKA S ČASOM TRAJA VES DAN.I’m constantly checking the clock. There’s always another appointment to go toNenehno pogledujem na uro. Vedno je tu še kak sestanek, na katerega moram iti..

“ PIŠEM SCENARIJ ZA FILM.Med fotografskimi nalogami, domačim življenjem in prijatelji si moram najti še čas za delo na scenariju … in za premislek.

3. DAN: REPORTAŽA O MATHILDE

3

“ FOTOGRAFIRANJE PORODOV JE BILO ZELO ČUSTVENO. MOJA KOŽA SE JE HUDO VZNEMIRILA.Ko sem delala fotografsko reportažo o Mathilde, porodničarki, je bilo nekaj trenutkov, ko ni bilo lahko. Kot mati sem lahko res sočustvovala s tem, kar so preživljale nekatere izmed teh žensk. Stres tega dne se je pokazal tudi na mojem obrazu, ki je postal lesketajoče se masten.

“ ZANIMA ME, KAKO STVARI VIDIJO DRUGI.Pri mojem delu je najboljši način, kako posredovati doživetje, ta, da ga pokažeš skozi oči nekoga drugega. Bolnišnica kar poka od takšnih in drugačnih čustev. Iskanje načina, kako jih izraziti, je zame fascinantno.

“ NOBENEGA CARSKEGA REZA MI NI TREBA VEČ VIDETI V ŽIVLJENJU.Čas, ki sem ga preživela z Mathilde in njenimi kolegi na porodniškem oddelku, me je navdahnil. Emocionalno izčrpal, a navdahnil.

4. DAN: REPORTAŽA O JILLIAN

4

UF, ČASOVNA RAZLIKA! AMPAK MOJEMU OBRAZU GRE BOLJE KOT MENI …Po grozljivem letu z 9-urno zamudo pridem v Šanghaj. Veselim se fotoreportaže z Jillian, mlado podjetnico v svetu mode. Čeprav sem bila še ravnokar na letu iz pekla, deluje moja koža presenetljivo sveže. Vichyjev Idéalia Serum sem uporabila tako pred letom kot po njem, saj imam na letalih hude težave z dehidracijo. Očitno je pomagal!

“ POČUTIM SE DO KOSTI UTRUJENO.Takšna časovna razlika me zares upočasni. Moj fant me ne bi prepoznal – pravi, da sem vsak pridevnik, ki se začne s 'hiper'. Pa najbrž ni pomislil na 'hiperutrujena'!

“ ZAVEDAM SE ONESNAŽENJA V ZRAKU IN NA MOJI KOŽI.Prav čutim ga lahko, in to je še en razlog, zakaj sem vesela, da uporabljam Vichyjev Idéalia Serum. Nekatere njegove sestavine naj bi pomagale proti učinkom onesnaženja.

“ ŠANGHAJ VRVI.Živ je noč in dan. Fotografove sanje!

5. DAN: PROST DAN V ŠANGHAJU

5

“ VČASIH JE SPANEC NAJBOLJŠE ZDRAVILO.Moja fotoreportaža lepo napreduje, a sem obupano potrebna malce dragocenega počitka. Kadar pričakujejo, da boš kreativen, je časovna razlika prekletstvo.

“ NAMESTO MOJEGA OBIČAJNEGA SENDVIČA.V Parizu se trudim jesti zdravo, a pogosto izpustim kosilo. V najboljšem primeru morda poje sendvič. V Šanghaju pa mi je na voljo vse, tako da se na svoj prosti dan malce razvajam.

“ ŠANGHAJ JE PALETA VIZUALNIH, ZVOČNIH IN VONJALNIH VTISOV.To je pravo potovanje. Če hočeš kraj spoznati, potrebuješ vse svoje čute.

“ NAVDUŠENA SEM NAD ODPORNOSTJO SVOJE KOŽE.Svoje zadnje ure v Šanghaju izkoristim za premislek o moji naslednji nalogi. Ne morem verjeti, kako dobro je videti moja koža, sploh če upoštevam vse neprijetnosti, ki so jo doletele – stres, časovna razlika, onesnaženje ... Vichyjev Idéalia Serum očitno drži svojo obljubo, kajti moj obraz je čudovito navlažen in celo na otip mehkejši.

6. DAN: REPORTAŽA V NEW YORKU

6

“ KONČNO, MESTO, KI JE TAKO HIPER KOT JAZ!To je tempo, kakršnega obožujem. Četudi skrita za še eno zaveso časovne razlike, čutim, kako me ritem New Yorka polni z energijo. Vznemirljivo!

“ RADA ŽIVIM S KOVČKOM V ROKI."Nikoli ne traja predolgo, vedno pa je to čas, ko se dogajajo nove reči in srečujem nove, zanimive ljudi.

PONOČI IZBIRAM NAJBOLJŠE FOTOGRAFIJE. NI POČITKA ZA MOJO KOŽO!Ko odložim fotoaparat, se dan ne konča. Na srečo se še vedno držim svoje rutine z Vichyjevim Idéalia Serumom, zjutraj in zvečer. Nobenega dvoma ni, da ohranja navzlic vsej tej izčrpanosti mojo kožo v ravnovesju.

“ POMEMBNO JE TUDI VLAŽENJE OD ZNOTRAJ.Pitje velikih količin vode je dobro za časovno razliko in za mojo kožo.

7. DAN: DAN POČITKA V NEW YORKU

7

“ SPREMEMBA TEMPA, A V GLAVI IMAM ŠE VEDNO DELO.Prosti dan v New Yorku je še ena priložnost, da pridem do počitka, a tudi da odgovorim na e-pošto in se spet lotim svojega projekta filmskega scenarija. In seveda se še vedno nisem dokončno odločila glede izbora fotografij.

“ ZA SPROSTITEV – ALI SKRB ZA KOŽO – NE POTREBUJEM POSEBNE OPREME.Skušam dobro jesti in ostati v formi. Nič kompliciranega. Ni mi vseeno za kožo, zato zanjo skrbim. Z Vichyjevim Idéalia Life Serumom je moja koža premagala nekaj resnih preizkusov, a je vseeno videti čudovito, na otip pa je dejansko mehkejša.

“ NEW YORKA SE NIKOLI NE NAVELIČAM.Kamorkoli pogledam, in iz kateregakoli kota, je vedno kaj zanimivega. Čeprav ga že tako dobro poznam iz filmov in s televizije, še vedno preseneča.

TRUDIM SE, DA NE BI BILA VIDETI KOT TURISTKA!Ne uspe mi vedno, sploh ker imam okoli vratu fotoaparat … Najraje si privoščim kak grižljaj tam, kamor hodijo jest domačini.

8. DAN: POT NAZAJ

8

NA POMOČ, ŠE EN LET … TODA MOJA KOŽA JE V SEDMIH NEBESIH!Fotografiranje je končano, prignala sem se onkraj vseh standardnih meja. Zaslužim si dolg, prijeten spanec. Toda čudno: moj obraz je na pogled in otip tako svež, kot da fotografiranja sploh ne bi bilo. 

“ LEPO JE BITI DOMA.Vrnitev v Pariz je vedno eden najlepših delov vsakega potovanja. In pogrešam sina!

“ SPET SKUPAJ Z MOJIM MOŠKIM.Super je imeti nekoga, s katerim lahko delim svoje zgodbe.

“ BIZARNO, AMPAK SPLOH NE VIDIM ČASOVNE RAZLIKE.Moj mali eksperiment z Vichyjevim Idéalia Serumom se je izplačal. Oba moška v mojem življenju to opazita, sama pa tudi čutim. Pore so se mi zožile, moja koža je mehkejša in moja polt očarljiva in sveža. Temu bi rekla uspeh!