OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Previous

VPLIV PREHRANE NA NASTANEK PRHLJAJA

Dermatologi priporočajo uravnoteženo prehrano, ki vam bo pomagala ohraniti nadzor ali zmanjšati možnost nastanka prhljaja. Na tej strani lahko najdete njihove nasvete za uravnoteženo prehrano in živila, ki bi se jim morali izogibati.

NASVET N°1

HRANILA SO IZJEMNO POMEMBNA
Da bi preprečili nastanek prhljaja, so tri hranila zelo pomembna in bi jih morali vključiti v uravnoteženo prehrano:

- Vitamin B6: Najdemo ga v lososu, krompirju, bananah, gobah, jetrih in polnozrnatih žitih.
- Vitamin E: Najdemo ga v orehih, mandljih, repičnem in sojinem olju, žitih in modrih ribah.
- Vitamin A: Najdemo ga v jajcih, mlečnih izdelkih, maslu in jetrih.
Vsakdanja prehrana bi morala vključevati tudi beljakovine, zelenjavo, železo, omega-3 maščobne kisline (repično olje, laneno olje, konoplja, orehi, sardele, skuše), cink (kakav, ostrige, pšenični kalčki) in biotin (vitamin B8).

NASVET N°2

ŽIVILA, KI BI SE JIM MORALI IZOGIBATI

Nekatera živila povečajo tveganje za nastanek prhljaja:

- Sladkorji, ki hitro sproščajo energijo, okrepijo vnetje (sladkarije, sirupi, mleko in bela čokolada).
- Izdelki iz bele moke (sendviči, bagete).
- Industrijsko pecivo.
- Žita s semeni (beli riž, bele testenine).



NASVET N°3

PIJTE VELIKO VODE
Voda je izredno pomembna za zdravje kože in lasišča. Priporočamo zaužitje 2 litrov vode na dan. Voda vlaži telo in omogoča pravilno delovanje kožnih celic.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_26_ DIET_ADVICE _Model.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_26_DIET_ADVICE.jpg