Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

3 nasveti za počasnejše življenje in zapolnitev dneva z energijo

 • favoris

Verjetno ste že slišali rek »hiti počasi«, toda ali ste kdaj pomislili, kako bi se ta odražal v vašem življenju? Nenehno hitenje v našem krvnem obtoku povečuje raven kortizola, ki je glavni dejavnik za pojav bolezni, povezanih s stresom. Stres preprečuje nastajanje dopamina, kemikalije v možganih, ki vpliva na dobro razpoloženje. Bolj ko hitimo, bolj smo nesrečni in manj zbrani.

Naša družba ne zna živeti drugače kot hitro. Nova knjiga psihologa prof. Wisemana »Quirkology« razkriva rezultate raziskave, ki kažejo, da hodimo 10 % hitreje od običajne hitrosti pred 20 leti. Prav tako manj spimo, porabimo več predelanih živil, smo bolj razdražljivi in ​​imamo veliko več prometnih nesreč. Vendar ali se res moramo tako izčrpavati?

Številne klinične študije potrjujejo, da če manj hitimo, zmanjšujemo tveganja za visok krvni tlak in debelost, imamo boljše odnose in živimo dlje.*

Zjutraj


Raziskava Tajskega zdravniškega združenja je pokazala, da je čuječnostna meditacija učinkovita pri zmanjševanju ravni kortizola, obenem pa stimulira pozitivne hormone, kot je serotonin. Vzemite si odmor pred odhodom v službo, usedite se, zaprite oči in se za 10 minut osredotočite le na svoje naravno dihanje. Pustite svojim mislim, da letijo: sledite jim, vendar se ne obremenjujte z njimi. Ne hitite čez svojo rutino za nego kože, poskrbite, da je koža popolnoma očiščena, navlažena in zaščitena za dan, ki je pred vami.

Sredi dneva

Pojdite ven, po možnosti v park. Uživajte v okusih in teksturah hrane za boljšo prebavo in se izognite prenajedanju. Živite za trenutek in ne dovolite, da vas prevzamejo nepomembni trenutki jeze – upočasnite se, nadzorujte svoje dihanje in se spomnite, kako mirni ste bili zjutraj med meditacijo.

Zvečer

Eno uro pred spanjem izklopite mobilni telefon, televizor, računalnik itd.  Uživajte v skodelici uspavalnega zeliščnega čaja in se sprostite v družbi najdražjih. Napolnite svoj um in telo za naslednji dan: zgodnji odhod v posteljo z dobro knjigo, dobra nočna vlažilna nega po umivanju in kapljica olja sivke na blazino za nestresno noč.
* Severnoameriško združenje za raziskave debelosti in Carl Honoré: »Hvalnica počasnosti«.

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6139New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Slog

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

  Preberite članek

  Slog

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

  Preberite članek

  go to top