OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

3 zdravi nasveti za kožo pod vplivom stresa

So se začeli kazati znaki vašega preobremenjenega življenjskega sloga? Imamo rešitev za vas.

3 zdravi nasveti za kožo pod vplivom stresa

Če boste danes opravili le tri stvari, naj bodo te praktični triki, ki vas bodo razbremenili stresa – ne potrebujete dodatnega časa ali denarja, samo nekoliko truda. Verjemite nam, da bodo rezultati vredni truda.

Ne pozabite skrbeti zase


Nimate niti minute časa? Razumemo. Toda hitro življenje ni nujno slabo. Odstranjevanje ličil po dolgem dnevu v pisarni, sproščanje pod toplo prho ali v peneči kopeli ter prepojitev kože z vlažilno nego, so prav tako pomembna opravila kot skrb za pravilno prehrano in redna telesna vadba. Konec koncev, si vi in ​​vaša koža to zaslužite.

Živite hitro? Pritisnite na zavoro.


Če se vam dozdeva, da živite s hitrostjo 100 kilometrov na uro vseh 5 dni v tednu, je čas, da pritisnete na zavoro – in ne samo ob koncu tedna. Vsaj en večer v tednu poskusite načrtovati dejavnost, ki vas bo razveselila (da ne omenjamo pravočasnega izhoda iz pisarne). Obisk galerije, druženje s prijatelji, večerni obisk kina sami ali v družbi prijateljev: ne glede na to, ali ste pri volji za druženje, ali ne, ne pozabite, da vam čas, ki ga preživite na prostem, na dolgi rok le koristi. Živeti za konce tedna nas pogosto privede do še še večjega stresa, ko se ob nedeljah zvečer spomnimo na vse skrbi, zato si je treba vzeti čas zase tudi med delovnim tednom, da bi ohranili zdravo ravnovesje med službo in življenjem.

Pazite na »tehnološki vrat«


Se pogosto zalotite, da strmite v telefon? Nedavne študije, ki so preučevale uporabo pametnih telefonov, so razkrile šokantno dejstvo, da mladi preverijo svoje naprave tudi do 85-krat na dan – to je skoraj 5-krat na uro. Rezultati študije so pokazali, da porabimo skoraj dvakrat več časa na telefonih, kot si mislimo, kar je skrb vzbujajoč podatek. Vsake toliko časa vsi pademo v spiralo družabnih medijev, vendar lahko pretirana uporaba pametnih telefonov zmoti ​​naše spalne navade, posledica česar je izčrpana in utrujena koža. Poleg tega se gube na našem vratu poslabšajo zaradi nenehnega gledanja navzdol, kar vodi do neprijetnega pojava, ki mu pravimo »tehnološki vrat«. Za nameček nas lahko čezmerna uporaba mobilnih naprav utrudi bolj kot karkoli drugega – zlasti tiste, ki v pisarni preživijo ves dan pred računalnikom. Če vam to zveni znano, razmislite o omejitvi časa, ki ga porabite na spletu: abstinenca od družabnih medijev je lahko zavesten korak v smeri lajšanja stresa.  

[1] Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015). Z druge strani samoocenjevanja: pripomočki za primerjavo ocenjenega in dejanskega časa, porabljenega s pametnim telefonom. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

go to top