getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Zapri

3 zdravi nasveti za kožo pod vplivom stresa

3 zdravi nasveti za kožo pod vplivom stresa

So se začeli kazati znaki vašega preobremenjenega življenjskega sloga? Imamo rešitev za vas.

Če boste danes opravili le tri stvari, naj bodo te praktični triki, ki vas bodo razbremenili stresa – ne potrebujete dodatnega časa ali denarja, samo nekoliko truda. Verjemite nam, da bodo rezultati vredni truda.

Ne pozabite skrbeti zase


Nimate niti minute časa? Razumemo. Toda hitro življenje ni nujno slabo. Odstranjevanje ličil po dolgem dnevu v pisarni, sproščanje pod toplo prho ali v peneči kopeli ter prepojitev kože z vlažilno nego, so prav tako pomembna opravila kot skrb za pravilno prehrano in redna telesna vadba. Konec koncev, si vi in ​​vaša koža to zaslužite.

Živite hitro? Pritisnite na zavoro.


Če se vam dozdeva, da živite s hitrostjo 100 kilometrov na uro vseh 5 dni v tednu, je čas, da pritisnete na zavoro – in ne samo ob koncu tedna. Vsaj en večer v tednu poskusite načrtovati dejavnost, ki vas bo razveselila (da ne omenjamo pravočasnega izhoda iz pisarne). Obisk galerije, druženje s prijatelji, večerni obisk kina sami ali v družbi prijateljev: ne glede na to, ali ste pri volji za druženje, ali ne, ne pozabite, da vam čas, ki ga preživite na prostem, na dolgi rok le koristi. Živeti za konce tedna nas pogosto privede do še še večjega stresa, ko se ob nedeljah zvečer spomnimo na vse skrbi, zato si je treba vzeti čas zase tudi med delovnim tednom, da bi ohranili zdravo ravnovesje med službo in življenjem.

Pazite na »tehnološki vrat«


Se pogosto zalotite, da strmite v telefon? Nedavne študije, ki so preučevale uporabo pametnih telefonov, so razkrile šokantno dejstvo, da mladi preverijo svoje naprave tudi do 85-krat na dan – to je skoraj 5-krat na uro. Rezultati študije so pokazali, da porabimo skoraj dvakrat več časa na telefonih, kot si mislimo, kar je skrb vzbujajoč podatek. Vsake toliko časa vsi pademo v spiralo družabnih medijev, vendar lahko pretirana uporaba pametnih telefonov zmoti ​​naše spalne navade, posledica česar je izčrpana in utrujena koža. Poleg tega se gube na našem vratu poslabšajo zaradi nenehnega gledanja navzdol, kar vodi do neprijetnega pojava, ki mu pravimo »tehnološki vrat«. Za nameček nas lahko čezmerna uporaba mobilnih naprav utrudi bolj kot karkoli drugega – zlasti tiste, ki v pisarni preživijo ves dan pred računalnikom. Če vam to zveni znano, razmislite o omejitvi časa, ki ga porabite na spletu: abstinenca od družabnih medijev je lahko zavesten korak v smeri lajšanja stresa.  

[1] Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015). Z druge strani samoocenjevanja: pripomočki za primerjavo ocenjenega in dejanskega časa, porabljenega s pametnim telefonom. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

Najbolj brano

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Slog

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

Preberite članek

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

Slog

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

Preberite članek

go to top