OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

4 letni časi izpadanja las: kako se mu izogniti čez vse leto

Poskrbite za nestresno izpadanje las s temi sezonskimi nasveti, s katerimi boste ohranili polnost in zdravje svojih kodrov.

4 letni časi izpadanja las: kako se mu izogniti čez vse leto

Sezonsko izpadanje las je pogosta in začasna oblika izpadanja las, ki je še posebej opazna jeseni in spomladi. Običajno izpadanje las se giblje med 50 in 100 odpadlimi lasmi na dan, vendar se lahko v določenih obdobjih leta te številke pomnožijo! Vendar brez skrbi: ta sprememba je naravni prilagoditveni proces in običajno traja od 4 do 6 tednov.

Jesen: pripravite se na hladnejše vreme

Švedska raziskava, objavljena v reviji Journal of Dermatology, je pokazala, da povečano izpadanje las v jeseni sproži povečana rast las v juliju zaradi večje zaščite proti UV žarkom. Oktober in november sta običajno meseca, ko sezonsko izpadanje las doseže svoj vrhunec.

Če opazite, da so vaši lasje začeli počasi izpadati ob koncu poletja, je morda napočil čas, da okrepite svojo nego las s tretmajem proti izpadanju las. Prej ko začnete, lažje boste občutili razliko.

Zima: izboljšajte zdravje lasišča

Pozimi pride do padca ravni vlage v zraku, kar vodi do suhega lasišča pri večini moških in žensk. To stanje najbolj prizadene kodraste lase, ker se ta tip las zelo močno odzove na različne podnebne pogoje.

Če ste jeseni začeli s tretmajem proti izpadanju las, nadaljujte z njegovo uporabo. Aminexil se ponaša z dokazanimi rezultati pri izboljšanju stanja lasišča in učvrstitvi vsakega posameznega lasu na njegovo korenino.

Pomlad: druga najvišja sezona izpadanja las

Dnevi postajajo vse daljši, zato vaši lasje potrebujejo dodatno zaščito – študije, ki so jih opravili na Medicinski fakulteti univerze v Marylandu, kažejo, da se proizvodnja melatonina – hormona, ki igra pomembno vlogo pri zdravem delovanju lasnega mešička – pod svetlobo zmanjšuje. Ker se telo aklimatizira na novo podnebje, lahko to vpliva na splošno zdravje las.

Veliko ljudi spomladi jemlje dopolnila za dvig imunskega sistema, zato razmislite o dopolnilu, obogatenem z aminokislinami, ki so podlaga beljakovine Keratin, ki tvori lase. Raziskovalci na univerzi Harvard so opredelili pomanjkanje beljakovin kot ključni dejavnik pri izpadanju las.


Poletje: ostanite sveži in uživajte v soncu

Nekateri pravijo, da nam poleti lasje izpadajo zato, da bi se naše telo lahko hitreje ohladilo. Vendar pa je to težko dokazati, saj lasje odpadejo po približno 100 dneh od takrat, ko prenehajo rasti in vstopijo v fazo počitka. Poleg tega, da močni sončni žarki škodijo koži, tudi dražijo lasišče in izsušijo lasno deblo. Svojih las ne izpostavljajte čezmerno soncu, in ne pozabite jih zaščititi in nahraniti z negovalnimi maskami. Preverite, kaj ponuja linija Dercos.

Uredništvo

go to top