OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

5 dejstev za boljše razumevanje »staranja kože čez dan«

Raziskovalci pri Vichyju so predani k razumevanju pojava "»staranja čez dan« (ang. overday ageing). Ponujamo vam 5 načinov, ki vam bodo pomagali bolje razumeti in preprečiti ta pojav.

Kaj je »staranje kože čez dan«?

50 % žensk meni, da so zvečer videti starejše v primerjavi z jutrom, in obstajajo klinični dokazi, ki podpirajo to teorijo. Vodja znanstvenega komuniciranja pri L'Oréalu Aurelie Tripet pojasnjuje, da »biološki mehanizmi kože delujejo v 24-urnih ritmih«, čemur pravimo cirkadiani ritem. Raziskave kažejo, da starejša koža potrebuje 6-krat več časa (30 ur) za svojo obnovo kot mlajša koža (6 ur). Ti rezultati dokazujejo, da starejša koža nima časa za obnovo v 24 urah, kolikor traja dan. Razlika v videzu in kakovosti kože od jutra do večera se imenuje »staranje kože čez dan.«

Kako lahko znanstveno merimo staranje kože čez dan?

Pri merjenju staranja kože čez dan je Vichy upošteval tri dejavnike: samodojemanje, zunanje dojemanje in klinične dokaze. Sodelujoči v raziskavi so rešili vprašalnik o znakih staranja, Vichyjevi raziskovalci pa so nato opravili raziskavo o biološkem poslabšanju kakovosti kože čez dan. Rezultati so potrdili domnevo: koža razvije znake staranja čez dan, še posebej, ko smo starejši.

Kateri so znaki staranja kože čez dan?

Znaki staranja kože čez dan se razlikujejo od ženske do ženske, kot tudi njihova stopnja intenzivnosti. Vichyjeva raziskava je pokazala, da so najpogostejši znaki: rdečina kože, polt brez sijaja in pojav gub čez dan. Pri ženskah z občutljivo kožo se lahko pojavita tudi občutek zategovanja in izsušenost, njihove nepravilnosti pa postanejo bolj vidne.

Ali obstaja povezava med staranjem kože čez dan in dolgoročnim staranjem kože?

Obstaja jasna povezava med tem, kako se kakovost kože zmanjšuje čez dan in znaki dolgoročnega staranja, ki se pojavijo na polti. Dobra stvar pri staranju kože čez dan je, da gre za neke vrste opozorilo na dolgoročne znake staranja. S tem znanjem lahko ukrepate, še preden se znaki razvijejo za stalno.

Kako se lahko spopadamo s staranjem kože čez dan?

Linija Liftactiv Supreme je bila posebej razvita za delovanje na znake staranja čez dan in zagotavlja neprekinjeno korekcijo teh znakov, ki traja ves dan. Na primer, novi Liftactiv Serum 10 Supreme z visoko koncentracijo močnih aktivnih sestavin proti staranju pomaga ohraniti kožo gladko, bleščečo in zdravega videza ne glede na čas dneva!

VAŠA RUTINA

liftactiv-supremeliftactiv-supreme-dnevna-nega-za-korekcijo-gub; za-cvrstost-koze; vichy-suha-koza; ucinek-liftinga glajenje-gub; gube-na-celu; gube-okoli-oci; smejalne-gube; drobne-gubice; navpicne-gube; hidracijo; obcutljiva-koza

SUPREME
SUHA KOŽA

-liftactiv-supreme-nocna-nega-proti-gubam; vichy; ucinek-liftinga; vsi-tipi-koze; staranje-koze; kolagen; hialuronska-kiselina; glajenje-gub; smejalne-gube; navpicne-gube; drobne-gubice; lahka-tekstura

NOČNA NEGA PROTI GUBAM

go to top