OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

5 nasvetov za boj proti izpadanju las

Ali na krtači ostane več las kot običajno? Ni razlogov za paniko! Preberite naše nasvete za boj proti izpadanju las.

5 nasvetov za boj proti izpadanju las

Zatrite težavo v kali

Na izpadanje las lahko vpliva veliko različnih dejavnikov, vendar lahko ta pojav relativno preprosto razložimo. Lasje postanejo nagnjeni k izpadanju, ker so šibko pritrjeni na lasišče. Z drugimi besedami je izpadanje las posledica oslabelih lasnih mešičkov v nezdravem okolju lasišča.

To pomeni, da se je pri izbiri izdelkov za upočasnitev ali zaustavitev izpadanja las najbolje odločiti za izdelke, ki usmerjeno delujejo na težave lasišča in krepijo lasne čebulice. Na ta način vplivajo na okolje lasišča in spodbujajo rast močnejših las na zdravem lasišču!

Izberite pravi šampon

Poleg večnamenskega tretmaja proti izpadanju las razmislite tudi o šamponu za lase, ki so nagnjeni k izpadanju, po možnosti takšnem brez sulfatov, da bi preprečili nadaljnje poškodbe občutljivih lasnih korenin. In na koncu bodite še posebej previdni pri izpiranju: temeljito sperite vso peno, da lasišče ne bo preobremenjeno z ostanki izdelka.

Bodite nežni do svojih las

Če opazite močnejše izpadanje las kot običajno, posvetite dodatno pozornost oblikovanju las. Ne češite jih pregrobo, da se izognete cukanju las, in uporabljajte balzam za krepitev, ki bo razvozlal vaše lase in okrepil njihova vlakna, da ne bodo razpokala. Poskusite jih nekaj časa nosite spuščene, brez spenjanja v čop. In izogibajte se barvanju las – barve pogosto vsebujejo kemikalije, ki lahko povzročijo povečano izpadanje las. Uporabo sušilnika ali likalnika za lase spravite na minimum.

Privoščite si masažo las

S konicami prstov masirajte strani in vrh glave s čvrstimi krožnimi gibi, da spodbudite lase od njihovih korenin. S tem boste izboljšali prekrvavitev lasišča in lasem zagotovili potrebni prostor za dihanje, s čimer boste spodbudili rast zdravih las.

Spremenite svojo prehrano

Če želite negovati svoje lase od korenin do konic, je pomembno, da jeste dovolj primerne hrane.

go to top