OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

5 nasvetov za preprečevanje gub

Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

Zaščita pred soncem

Eden glavnih vzrokov zunanjega staranja so poškodbe, ki jih povzročajo UV-žarki. Tudi v oblačnih dneh lahko pride do poškodb na koži. Da bi preprečili dolgoročne poškodbe kože redno uporabljate zaščitno sredstvo, ko se zadržujete na prostem, izogibajte se sonca v urah, ko je to najmočnejše, nosite klobuk, kadarkoli je to mogoče, in ne pozabite na sončna očala. Ta so bistvenega pomena za ublažitev drobnih gubic okoli oči, ki se pojavijo, če nenehno mežikate zaradi sonca.

Spanec je bistvenega pomena za zdravo kožo in njen čvrsti ter spočiti videz. Medtem ko spimo, se naša koža obnovi in napne. Če ne spimo dovolj, koža izgubi svoj zdravi sijaj in nima elastičnosti, zaradi česar se pojavijo drobne gubice. Oči in usta so področja, kjer se najpogosteje pojavijo tanke linije, ki so posledica utrujenosti.

Idealno bi bilo spati 8 ur na dan, po možnosti na hrbtu. Zakaj? Če med spanjem ne pritiskamo dolge ure z obrazom ob blazino, se zjutraj ne bomo prebudili s tako imenovanimi „spalnimi gubami“. Na mladi koži spalne gube izginejo takoj, z leti pa se količini kolagena in elastina v koži zmanjšata, zato se koža ne obnavlja več tako hitro.

Izsušenost

Brez zadostne količine vode in vlaženja kožne celice izgubijo svojo polnost, zato koža postane neenakomerna in krhka. Za ustrezno vlaženje kože je pomembno uživanje večje količine vode in pa vzdrževanje redne rutine za nego kože, ki naj vključuje dnevno in nočno kremo.

Poskrbite za vnos vitaminov

Pot do zdravega videza kože se začne od znotraj. Od vitaminov in mineralov je za našo kožo najpomembnejši vitamin C. Ta je znan po svojih antioksidantnih lastnostih (oksidacija je eden glavnih vzrokov prezgodnjega staranja kože!), saj spodbuja proizvodnjo kolagena ter pomaga zaščitnemu sredstvu pri zaščiti kože pred UV-žarki. Vendar pa te sestavine ne nanašamo le lokalno, temveč jo lahko uporabimo tudi za pripravo zdravih jedi: lahko jo najdemo v agrumih in zeleni listnati zelenjavi, pa tudi v paradižniku, brokoliju, jagodah in grahu.

Nanos nege na kožo

Super, da imate svojo vsakodnevno rutino za nego kože, vendar, ali ste vedeli, da je pomembna tudi tehnika nanosa? Namesto hitrega mazanja kreme in/ali seruma, lahko s spodnjimi deli prstov izvajate preproste masažne tehnike. Tako boste omogočili dobro vpijanje izdelka v kožo in spodbudili prekrvavitev.

VAŠA RUTINA

liftactiv-supremeliftactiv-supreme-dnevna-nega-za-korekcijo-gub; za-cvrstost-koze; vichy-suha-koza; ucinek-liftinga glajenje-gub; gube-na-celu; gube-okoli-oci; smejalne-gube; drobne-gubice; navpicne-gube; hidracijo; obcutljiva-koza

SUPREME
SUHA KOŽA

liftactiv-supreme-dnevna-za-korekcijo-gub; cvrstost-koze; vichy-normalna-koza; mesana-koza; ucinek-liftinga; glajenje-gub; gube-na-celu gube-okoli-oci smejalne-gube; drobne-gubice; navpicne-gube

SUPREME 
NORMALNA DO MEŠANA KOŽA

-liftactiv-supreme-nocna-nega-proti-gubam; vichy; ucinek-liftinga; vsi-tipi-koze; staranje-koze; kolagen; hialuronska-kiselina; glajenje-gub; smejalne-gube; navpicne-gube; drobne-gubice; lahka-tekstura

NOČNA NEGA PROTI GUBAM

go to top