OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

8 načinov, kako ostati v formi med menopavzo

Menopavza predstavlja novo fazo v vašem življenju, ki jo morate sprejeti z veseljem in optimizmom. Sledite tem osmim nasvetom, da boste lahko v tem prehodnem obdobju ostali mirni, zdravi in v »zenu«.

8 načinov, kako ostati v formi med menopavzo

Veliko žensk je opazilo, da po 50. letu postane lažje skrbeti zase, postaviti svoje dobro počutje na prvo mesto in v celoti uživati ​​v življenju. Bolj se zavedate svojih zmogljivosti in omejitev kot v svojih 20-ih ali 30-ih ter stremite k temu, da v to novo življenjsko fazo vstopite veseli, željni pustolovščin in polni samozavesti. Teh osem nasvetov vam bo pomagalo ostati v top formi med menopavzo – psihično, fizično in čustveno.

1. Premikajte se za boljše razpoloženje in bolj zdrave kosti.

Hormonske spremembe med menopavzo lahko oslabijo kosti in mišice. V svojo dnevno rutino uvrstite vadbo pod obremenitvijo, kot so počepi ali plavanje. Endorfini, ki se sproščajo z vadbo, bodo tudi izboljšali vaše razpoloženje!

2. Poskrbite, da vaša spalnica postane bolj udobna za spanje.

Hladna in temna soba je idealna za lepotni spanec, ki traja vso noč. Če vas pestijo nočno potenje in vročinski valovi zaradi hormonskih sprememb, je pomembno, da ostanete hladni in mirni ter poskrbite za dobro vlaženje.

3. Uvrstite več antioksidantov v svojo prehrano.

Uživanje veliko z antioksidanti bogate hrane, kot so sveže sadje, zelenjava, sojini izdelki in zeleni čaj, dokazano zmanjšuje oksidativni stres v menopavzi, ki lahko privede do pospešenega staranja.

4. Pijte zmerno in ne kadite.

Zmerno uživanje alkohola (ne več kot dva kozarca na dan) lahko sodi v zdrav način življenja, vendar pa teh količin ne smete preseči. Ne kadite: študije so pokazale, da kajenje pospešuje proces staranja, slabi kosti in povzroča druge resne zdravstvene težave.

5. Uživajte veliko kalcija in vitamina D ter zmanjšajte vnos maščob in sladkorja.

Da ostanete v formi, uživajte uravnoteženo prehrano, kar pomeni veliko kalcija in vitamina D, ki sta bistvenega pomena za zdravje kosti, obenem pa omejite vnos maščob in dodanega sladkorja. Mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob in listnata zelenjava so odličen vir kalcija, mleko pa je pogosto bogato z vitaminom D.

6. Poskrbite, da bo vaša koža navlažena in osvežena.

Nega kože po 50. letu je lahko zapletena: hormonske spremembe lahko izsušijo vašo kožo in povzročijo izgubo elastičnosti. Poskusite obnoviti njeno vlažnost in čvrstost z anti-age negami, kot sta Neovadiol dnevna in nočna krema. Inovativna nova formula naredi kožo občutno bolj gladko, pomirjeno in navlaženo, nudi učinek liftinga in obnavlja gostoto kože na vseh ravneh: v trenutku boste videti bolj sveži, sijoči in samozavestni.

7. Užijte nekaj sončnih žarkov.

Preveč sonca lahko poškoduje vašo kožo, če pa ga je premalo, boste prikrajšani za nujno potrebni vitamin D, ki je pomemben za krepitev kosti. Ujemite kakšen sončnik žarek, kadar koli lahko. Le nekaj ​​minut na soncu na dan bi moralo biti dovolj, vendar ne pozabite pri tem zaščititi kože z zaščitnim sredstvom.

8. Vzemite si čas za čuječnost in meditacijo.


Številne klinične študije so dokazale, da ima vadba čuječnosti in meditacije različne blagodejne učinke, med katere sodita tudi zmanjšanje stresa in povečanje občutka dobrega počutja. Raziskovalci so odkrili, da ima lahko že 10 minut vadbe na dan občuten pozitiven učinek, vendar pa lahko za maksimalno lajšanje stresa poskusite vaje izvajati tudi 20 do 30 minut. Večkrat na teden se usedite in globoko dihajte, ali pa v svojo dnevno rutino uvrstite lažjo obliko joge.

go to top