OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Ali vaša služba negativno vpliva na vaše lase?

Obstaja povezava med stresom in izpadanjem las. Ste ujeti v začaranem krogu čezmernega dela, premalo spanja, premalo ljubezni in veliko manj las?

Ali vaša služba negativno vpliva na vaše lase?

V obdobjih povišanega stresa, ki je lahko posledica prenatrpanega urnika v službi, družinskega življenja, osamljenosti ali frustracij, boste morda na ščetki ali med umivanjem našli večje kepe las od običajnih. To je lahko opozorilni znak, da morate upočasniti svoj življenjski tempo ali začeti uporabljati nekatere domače rešitve, ki vam bodo zagotovo pomagale pri spopadanju z vsemi dinamikami vašega okolja. Poleg tega lahko zmanjšajo tveganje za nastanek resnejših, s stresom povezanih bolezni.

Začaran krog stresa na delovnem mestu

Če izpadanje vaših las postane opazno, lahko to močno vpliva na vašo samozavest in postanete še bolj obremenjeni, zaradi česar težje izpolnjujete svoje poklicne ali osebne cilje. Na srečo so, podobno kot večina drugih simptomov, ki jih povzroča stres (zaprtje, glavobol, nespečnost, pomanjkanje libida), skoraj vse oblike izpadanja las le začasne, zato se poskusite ne obremenjevati zaradi te težave. Osredotočite se na pozitivne spremembe, s katerimi lahko izboljšate svoje dobro počutje, in vaši lasje bi morali ponovno pridobiti svojo običajno polnost.

Preverite svoje prehranske navade

Če vsako kosilo preživite za delovno mizo – ali ga celo preskočite – boste svoje telo prikrajšali za celovit nabor hranilnih snovi, ki jih potrebuje, kar vidno vpliva na vašo kožo in lase. Odpočijte se, saj boste tako izboljšali svojo učinkovitost in zagotovo izboljšali tudi svoje splošno zdravje. Privoščite si odmor za kosilo, ki naj bo polno virov pustih beljakovin, kot so ribe, združenih s svežo in zelenolistno zelenjavo, ki je bogata z železom. Izogibajte se hitri hrani in si za prigrizek privoščite nesoljene oreščke, ki so polni zdravih beljakovin in mineralov, ki jih vaše telo, zlasti pa vaši lasje, naravnost obožujejo.

Dajte prednost spanju

Če se zaradi službenih, čustvenih ali družinskih skrbi zbujate ponoči, se vaša telesna tkiva ne morejo v celoti regenerirati. Poskusite s sproščujočo kopeljo in pomirjujočo skodelico kamiličnega čaja pred spanjem – in s čim več zgodnjimi nočmi, kot je mogoče.

Poskusite s kozmetičnimi rešitvami

Nova Vichyjeva nega Aminexil Clinical 5 je bila razvita za zdravljenje izpadanja las. 96 % uporabnikov, ki so poskusili nego, je opazilo zmanjšano izpadanje las, ne glede na vrsto izpadanja las, s katero se soočajo. Z redno masažo glave in vsakodnevno uporabo pa boste še dodatno okrepili njene učinke.

go to top