OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

BIFIDUS

Še ne poznate bifidusa? No, vaš prebavni sistem ga zagotovo pozna. Bifidus je »prijateljska« flora, ki preprečuje rast škodljivih bakterij, zato je postal zvezda presenetljive knjižne uspešnice Giulie Enders Čarobno črevesje (ang. Charming Bowels).

BIFIDUS

Kaj točno je bifidus?

Bifidus je probiotična sestavina, mikroorganizem. To je kvasovka, ki je naravno prisotna v fermentiranih mlečnih izdelkih in je priljubljena sestavina vseh hranljivih jogurtov.

V zadostnih količinah ima bifidus izjemen vpliv na splošno zdravje. Klinične raziskave so pokazale njegovo sposobnost zdravljenja ekcemov pri otrocih, notranjih okužb in celo zmanjšanja raka na mehurju. Prehranska dopolnila z bifidusom priporočamo po prenehanju jemanja antibiotikov, bifidus pa povezujejo tudi z dolgo življenjsko dobo.

Lahko se uporablja tudi v formulah izdelkov za nego kože. Je učinkovit pri zdravljenju vnetij, glede na najnovejše raziskave pa tudi krepi obrambni mehanizem kože pred škodljivimi vplivi iz okolja ter zmanjšuje občutljivost in suhost kože.

Dokazani blagodejni učinki bifidusa pri negi kože

Po obetavnih rezultatih številnih laboratorijskih preizkusov so ženske z občutljivo kožo opravile dvomesečno testiranje z nanašanjem formule za nego kože, ki vsebuje bifidus. Rezultati: 

Učinek na kožno pregrado: pri ženskah, ki so testirale formulo z bifidusom, je bila zunanja plast povrhnjice bolje strukturirana in bolj enakomerna. Hidrolipidni sloj je učinkoviteje prenašal agresivne dejavnike, beljakovine, ki jih povezujemo s staranjem, pa so se spremenile. 

Učinek na kožo: kožna vnetja so se bistveno zmanjšala. Po 57 dneh je bila koža žensk, ki so testirale izdelek, skoraj 60 % manj nagnjena k draženju kot prej. 

Učinek na suhost: po 29 dneh je dermatolog, ki je vodil testiranje, pri ženskah, ki so uporabljale bifidus, odkril znatno zmanjšanje ravni suhosti kože v primerjavi s skupino, ki je uporabljala placebo. Študija je pokazala, da bifidus pomaga pri preprečevanju negativnih učinkov hladnega vremena in suhega zraka ter pri upočasnjevanju pojava znakov staranja.

go to top