Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Da, lahko trdo delate in imate vseeno popolno kožo

  • favoris

Ko je govora o karieri in stresu na delovnem mestu, lahko ta včasih pusti pečat na naši koži

Katere so najpogostejše težave, povezane s stresom v službi in doma?


Preveč časa, ki ga preživimo v pisarni, ali premalo počitka na koncu dneva, nima le slabega vpliva na naše mentalno in telesno zdravje, ampak lahko privede tudi do resnih ali ponavljajočih se težav s kožo. Da bi opredelili glavne težave s kožo, ki so povezane s stresom na delovnem mestu, smo prosili dermatologinjo dr. Nino Ross, da nam opiše najpogostejše težave, ki jih opaža pri svojih najbolj prezaposlenih pacientih. Po njenem mnenju lahko simptomi kroničnega stresa vključujejo izbruhe aken in utrujeno polt brez sijaja. Poleg povzročanja teh reakcij na površini kože Nina pravi, da lahko dolgotrajna izpostavljenost manjšemu stresu tudi poslabša obstoječe stanje kože, kar lahko privede do sprememb v vrsti in teksturi kože. Na primer, k suhosti nagnjena koža se lahko začne luščiti ali lupiti, medtem ko lahko pri bolj mastnih vrstah kože opazimo povečano proizvodnjo sebuma.

Kaj lahko storimo za svojo kožo v času visoke delovne obremenitve ali v drugih stresnih obdobjih?


Vsaka koža se odzove drugače pod vplivom dolgoročnega stresa ali utrujenosti, vendar Nina opozarja, da je ženska koža, splošno gledano, tanjša in občutljivejša od moške kože, zaradi česar hitreje kaže očitne znake stresa ali utrujenosti. Nina dodaja: »Pomembno je, da sprejmemo ustrezne ukrepe in predvidimo stresna ali prezaposlena obdobja, da bi preprečili pojav problematičnih stanj na naši koži, ki jih bo potem težko zdraviti.« Ko je govora o vsakodnevnem obvladovanju stresa, Nina priporoča uvedbo dihalnih vaj v naš vsakdan: v kombinaciji z redno telovadbo, kot sta hoja ali tek, se bo izboljšala tudi mikrocirkulacija v koži in boste tako na pravi poti do zdrave in sijoče kože.

Katero nego za kožo naj uporabljam za boj proti znakom stresa?


Nina priporoča redno uporabo luščilne maske za razstrupljanje kože, ali pa obisk dermatologa, čim se pojavijo simptomi stresa. Vichy ponuja glineno masko za čiščenje mastne kože in mineralno masko za vlaženje izsušene kože. Za pomiritev utrujene kože pod stresom Nina svetuje: »Ključna je preventiva, in ne zdravljenje, zato ne čakajte, dokler ni prepozno in začnite z nego znakov utrujenosti!« Poleg redne telesne aktivnosti, ki je odličen način sproščanja po napornem dnevu v službi, izberite tudi ustrezno nego, ki bo vašo kožo očistila toksinov in ji pomagala v boju proti učinkom oksidativnega stresa.

Najbolj brano

Sestavine

Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

Preberite članek

04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

Sestavine

5 nasvetov za preprečevanje gub

Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

Preberite članek

go to top