OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Dermatologi priporočajo Minéral 89, ki kožo neguje v vseh letnih časih in pomaga pri razdraženi koži

Zagotovo ste že slišali, da je vlaženje pomembno za zaščito kože na obrazu, toda ali veste tudi, da je treba kožo vlažiti v vseh letnih časih, uporabljati nego, ki vsebuje hialuronsko kislino, in jo pomiriti ter ji pomagati okrevati tudi po agresivnejših dermatoloških ali estetskih tretmajih? Dnevni booster Minéral 89 vam bo pri tem v pomoč, njegova edinstvena formula pa je primerna za vse tipe kože. V nadaljevanju pojasnjuje Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije 3 pomembne  razloge, zakaj priporoča  uporabo kvalitetnih negovalnih in zaščitnih sredstev za kožo, ki vsebujejo hialuronsko kislino, minerale in antioksidante v primerni podlagi.

Mateja Lisjak1. Kožo na obrazu je treba negovati v vseh letnih časih

Preden gredo v uporabo so dermatološko testirana in v primeru uporabe na tanki koži vek in okoli oči so neredko tudi oftalmološko preiskušena.

Primerna so za pomiritev in hlajenje kože pri blagih sončnih opeklinah, kar je v tem letnem času precej aktualno. K razdraženosti kože poleti doprinese še prekomerno znojenje in uporaba različnih zaščitnih krem.

Priporočjiva so tudi pozimi v času kurilne sezone, ko je okolišnji zrak suh, saj hijaluronska kislina kožo navlaži, s tem prepreči pretirano izsušitev kože in pretirano luščenje kože ter posledična kožna obolenja.

2. Pred in po estetskih posegih je treba uporabljati dodatno nego

Opisana dermatološka negovalna sredstva predstavljajo dobro podporo dermatološkemu zdravljenju z lokalnimi in sistemskimi zdravili ob različnih kožnih boleznih, napr. rozaceji in zdravljenju aken z retinoidi, ker kožo pomirijo, navlažijo in hladijo.

Imeti morajo prijetno, mazljivo teksturo, ki se hitro vpije v kožo in hitro učinkuje.

Dermatološke pripravke z minerali, antioksidanti in hijaluronsko kislino, ki vplivajo na obnovitvene procese in vlaženje kože lahko preventivno uporabimo tudi pred različnimi estetskimi epidermalnimi posegi. Na kožo jih lahko nanesemo pred IPL posegom pomlajevanja, epidermalnim pilingom, dermoabrazijo, mikronidlingom za učinkovitejšo in hitrejšo obnovo kože.

Nanesemo jih tudi po omenjenih epidermalnih estetskih posegih, ker kožo pomirijo, navlažijo in hladijo. Tako je sam poseg učinkovitejši in subjektivno prijetnejši.

3. Hialuronska kislina razdraženo kožo pomiri in navlaži

Koža je lahko pordela, tanka in občutljiva tudi zaradi preintenzivnega in prepogostega , nepravilnega čiščenja. Z uporabo dermatološkega negovalnega gela z lahno teksturo, ki vsebuje specifične minerale, antioksidante in hijaluronsko kislino bomo razdraženo kožo pomirili , navlažili in pospešili obnovitvene procese.

Pred nanosom dermatološkega negovalnega gela ,ki vsebuje potrebne minerale , antioksidante in hijaluronsko kislino, ki so pomembni za obnovo kože, zaščitno funkcijo epidermalno-dermalne bariere, vlaženje kože in pomiritev razdražene ali zmerno vnete kože, je potrebno kožo temeljito očistiti in odstraniti vsa ličila.

Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije

go to top