Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Gube, drobne linije, pigmentni madeži: kako oksidativni stres škodi vaši koži

 • favoris

Oksidativni stres je odgovoren za težave, kot so gube ali temne lise, in lahko močno vpliva na prihodnost vaše kože. Berite dalje in izvedeli boste resnico.

Kaj je oksidativni stres in kaj ga povzroča?


Oksidativni stres je biološki proces, ki ogroža celovitost celic v telesu in je povezan z dejavniki, ki vplivajo na okolje naše kože, od onesnaževanja in kajenja, pa vse do pomanjkanje spanja. Je eden od glavnih vzrokov za staranje organizma. Na ravni kože pospešuje vidne znake staranja. Onesnaževanje in UV žarki (pogosta dejavnika v mestnem okolju) s skupnim delovanjem okrepijo učinek oksidativnega stresa in spodbujajo širjenje prostih radikalov. Rezultat je krhka koža brez sijaja – ampak kaj točno ga povzroča?[1]

Delci onesnaženega zraka in UVA žarki so odgovorni za povečanje oksidacije kožnih celic, kar poveča število prostih radikalov, zaradi katerih je koža izpostavljena oksidativnemu stresu. To vpliva na DNK kožnih celic in s tem na njihovo nezmožnost za normalno delovanje.

Dr. Nina Roos, Dermatologinjo

Vprašali smo dermatologinjo dr. Nino Roos, da nam pojasni, kako pride do oksidativnega stresa.
Dr. Roosova pojasnjuje: »Delci onesnaženega zraka in UVA žarki so odgovorni za povečanje oksidacije kožnih celic, kar poveča število prostih radikalov, zaradi katerih je koža izpostavljena oksidativnemu stresu. To vpliva na DNK kožnih celic in s tem na njihovo nezmožnost za normalno delovanje. Zaradi teh sproščenih molekul koža pozneje trpi zaradi vnetja, ki ga spremljajo vidni znaki, kot sta rdečica in povečana občutljivost.«

Kako oksidativni stres vpliva na mojo kožo?


Nino smo prosili, da nam razloži nekaj najočitnejših odzivov kože na oksidativni stres. Na koži s poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, se pojavljajo gube in drobne linije, njena čvrstost oslabi in koža postane manj elastična. Poškodbe, ki so posledica sonca, so na primer odgovorne za povečano število starostnih peg, lahko pa povzročijo tudi reakcije na zunanji plasti kože, kot so rdečica in vnetja.

Poleg teh splošnih vplivov so nekateri deli telesa bolj izpostavljeni ekspozomu, ki je odgovoren za oksidativni stres. Nina pravi, da med dele telesa, ki jih oksidativni stres najbolj prizadene, sodijo obraz in vrat kot tudi roke in prsni koš. Zaradi tega so antioksidanti še posebej pomembni v boju proti poškodbam, ki jih povzročajo prosti radikali, saj pomagajo pri upočasnjevanju procesa pospešenega staranja.

[1] Sundelin, T., Lekander, M. "Znaki utrujenosti: Učinki pomanjkanja spanja na videz obraza" v Sleep 36.9 (2013) str. 1355-1360 [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3738045/]

Naši kultni izdelki

 • 23258FRESH SHOT
  Antioksidantni tretma proti videzu utrujene kože
  54NewLIFTACTIVFACE CARESerum za obrazNega proti znakom staranja kože

  Novo

  FRESH SHOT Antioksidantni tretma proti videzu utrujene kože

  LIFTACTIV

  FRESH SHOT Antioksidantni tretma proti videzu utrujene kože

  Serum za obraz

  Antioksidantna nega za kožo z vitaminom C, ki deluje proti znakom staranja in utrujenosti v 10 dneh.

 • 3187NOČNA NEGA PROTI GUBAM52LIFTACTIVFACE CARENočna kremaNega proti znakom staranja kože
  NOČNA NEGA PROTI GUBAM
 • 13655SUPREME 
  NORMALNA DO MEŠANA KOŽA
  58LIFTACTIVNega proti znakom staranja kože
  liftactiv-supreme
 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top