OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Hrana: 4 navade, dobre za lepoto

Prehrana bistveno vpliva na lepoto vaše kože. Za brezhibno polt in boj proti staranju kože, je tu nekaj zdravih nasvetov, ki jih je enostavno upoštevati:

Hrana: 4 navade, dobre za lepoto

Redno uživajte morske sadeže

Bogati z omega 3, DHA (dokozaheksaenojska kislina), EPA (eikozapentaenska kislina), cinkom in selenom, so morski sadeži resnično hrana lepote. Omega 3, DHA in EPA sproščajo proste radikale in ščitijo celice pred napadalci in staranjem. Tudi cink pomaga v boju proti težavam s kožo, selen pa ima antioksidativen učinek. Povrhu vsega, pa imajo morski sadeži še malo kalorij!

Rdeče sadje v boju proti staranju kože

Borovnice, jagode in maline so koncentrirane v antioksidantih znanim po svojih močeh v boju proti staranju. Kar naprej, privoščite si veliko porcijo solate iz rdeča sadja!

Vitamin B za čudovite lase

Vitamini B so bistveni za vaše lase in krepijo korenine in večajo proizvodnjo keratina. Najdemo jih v različni hrani, kot je rjavi riž, rdeči fižol in svinjina. V nakupovalni voziček dodajte še tuno, lososa in obarjeno špinačo. Kot to počnejo v Aziji, v solato dodajte kikiriki, bogat z vitaminom B.

Programirajte razstrupitev kože

Enkrat mesečno je priporočljivo razstrupiti kožo, da bi odstranili nabrane strupe. Med Zen vikendom, upoštevajte naše priporočilo za preprosto razstrupitev:

• Izberite hrano, ki pomaga pri čiščenju jeter: grenka zelenjava, eksotično in citrusno sadje.
• Ne pozabite na artičoke, glavno sestavino kretske diete, saj pomaga pri odstranjevanju strupov in ima drenažne lastnosti.
• Zjutraj, ko vstanete lahko tudi popijete z vodo razredčen limonin sok..

Uredništvo

go to top