getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Zapri

Hrana: 4 navade, dobre za lepoto

Hrana: 4 navade, dobre za lepoto

Prehrana bistveno vpliva na lepoto vaše kože. Za brezhibno polt in boj proti staranju kože, je tu nekaj zdravih nasvetov, ki jih je enostavno upoštevati:

Redno uživajte morske sadeže

Bogati z omega 3, DHA (dokozaheksaenojska kislina), EPA (eikozapentaenska kislina), cinkom in selenom, so morski sadeži resnično hrana lepote. Omega 3, DHA in EPA sproščajo proste radikale in ščitijo celice pred napadalci in staranjem. Tudi cink pomaga v boju proti težavam s kožo, selen pa ima antioksidativen učinek. Povrhu vsega, pa imajo morski sadeži še malo kalorij!

Rdeče sadje v boju proti staranju kože

Borovnice, jagode in maline so koncentrirane v antioksidantih znanim po svojih močeh v boju proti staranju. Kar naprej, privoščite si veliko porcijo solate iz rdeča sadja!

Vitamin B za čudovite lase

Vitamini B so bistveni za vaše lase in krepijo korenine in večajo proizvodnjo keratina. Najdemo jih v različni hrani, kot je rjavi riž, rdeči fižol in svinjina. V nakupovalni voziček dodajte še tuno, lososa in obarjeno špinačo. Kot to počnejo v Aziji, v solato dodajte kikiriki, bogat z vitaminom B.

Programirajte razstrupitev kože

Enkrat mesečno je priporočljivo razstrupiti kožo, da bi odstranili nabrane strupe. Med Zen vikendom, upoštevajte naše priporočilo za preprosto razstrupitev:

• Izberite hrano, ki pomaga pri čiščenju jeter: grenka zelenjava, eksotično in citrusno sadje.
• Ne pozabite na artičoke, glavno sestavino kretske diete, saj pomaga pri odstranjevanju strupov in ima drenažne lastnosti.
• Zjutraj, ko vstanete lahko tudi popijete z vodo razredčen limonin sok..

Najbolj brano

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Slog

5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

Preberite članek

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

Slog

Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

Preberite članek

go to top