OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

INTERVJU S MAG. PHARM. METODOM MEŠKO ŽITNIK O MENOPAVZI

Mr. ph. Metoda Meško Žitnik

Katere simptome menopavze ženske najpogosteje izpostavijo oziroma glede katerih farmacevta najpogosteje prosijo za nasvet? Katere glavne učinke menopavze na kožo omenijo?

Predvsem navale vročine, potenje, predvsem nočno potenje, zaradi tega se poslabša spanec, ženska ni naspana, je utrujena, raztresena, spreminja se ji mogoče razpoloženje, to so te psihične. Potem pa še za kožo. Koža postane bolj utrujena, več je gubic, vezivno tkivo več ni tako močno, tako da se koža povesi, gravitacija naredi svoje. Pri tem bi opozorila ženske, da si zamenjajo kremice za obraz in za nego vratu in dekolteja.

Se ženske zavedajo različnih faz menopavze (peri-/postmenopavza) in ali si hočejo to kmalu priznati?

Nekatere ženske so o tem zelo dobro informirane. Preberejo si marsikaj na internetu, v različnih literaturah in točno vedo, da je perimenopavza, menopavza in postmenopavza. Dostikrat pa se zgodi, da je ženska že v perimenopavzi, pa se tega sploh ne zaveda in uporablja naprej enake kreme kot jih je do sedaj, v resnici pa bi morala že za drugačne težave uporabljati.

Se želijo o tej temi pogovarjati ali pa je tema še vedno tabu?

Čeprav je to obdobje nekaj povsem naravnega, marsikatera ženska o tem noče govoriti in si sploh ne prizna, da je v tem obdobju. Zato je po mojem mnenju ta tema še zmeraj tabu.

Kakšne so vaše izkušnje z menopavzo?

Kot ženska v menopavzi imam različne simptome, od nočnega potenja, navalov vročine, slabega spanca, menjanja razpoloženja. Pomagam si s primerno prehrano, z vadbo in s pravilno kozmetiko.

Kaj bi vi svetovali ženskam v tem obdobju?

Svetujem jim, da sebe postavijo na prvo mesto, zdravo živijo, se veliko gibajo, družijo s prijatelji in družino, ki jo imajo radi, če pa imajo kakšen problem, pa naj se oglasijo v lekarni.

Uredništvo

VAŠA RUTINA

DNEVNA NEGA ZA GOSTOTO IN POLNOST KOŽE V PERIMENOPAVZI<br /><br />

DNEVNA NEGA ZA GOSTOTO IN POLNOST KOŽE V PERIMENOPAVZI

DNEVNA NEGA ZA GOSTOTO IN POLNOST KOŽE<br />V PERIMENOPAVZI<br /><br />

DNEVNA NEGA ZA GOSTOTO IN POLNOST KOŽE
V PERIMENOPAVZI

MENO5 BI-SERUM<br />za kožo v peri - in postmenopavzi

MENO5 BI-SERUM
za kožo v peri - in postmenopavzi

HRANLJIVA DNEVNA NEGA ZA KOŽO V POSTMENOPAVZI

HRANLJIVA DNEVNA NEGA ZA KOŽO V POSTMENOPAVZI

go to top