OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kaj je občutljiva koža in kako skrbeti za njeno vlaženje?

Občutljiva koža se kaže na različne načine in jo povzroča cela vrsta reakcij. Raziskali bomo, kaj je občutljiva koža, kakšni so najboljši načini za njeno nego in kako jo ohraniti navlaženo.

Kaj je občutljiva koža in kako skrbeti za njeno vlaženje?

Ali ste se kdaj spraševali, ali imate občutljivo kožo? Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da to ni vrsta kože, ampak stanje. Običajno se opisuje kot koža, ki je bolj dovzetna ali občutljiva za različne dejavnike, ki povzročajo različne reakcije.

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da to ni vrsta kože, ampak stanje.

Kako veste, da je vaša koža občutljiva?


Najpreprostejši način za določitev občutljivosti vaše kože je spremljanje njenih reakcij. Reakcije občutljivosti so običajno kratkoročne in različne intenzitete, vendar je to lahko v celoti odvisno od vaše kože in se lahko kažejo v obliki enega ali več naslednjih pojavov:

● srbenje
● pekoč občutek
● občutek vročine/žarjenja
● rdečica
● zbadanje (1)

Kakšna je razlika med občutljivo in alergično kožo?


Normalna koža lahko postane občutljiva, ko je njena pregradna funkcija oslabljena, kar lahko privede do zmanjšane tolerance. To se zgodi, ko se kožna pregrada izsuši, zaradi česar pride do izgube vode in večje razširjenosti občutljivosti kože (1). Znaki občutljive kože so lahko vnetna reakcija, ki je ne povzroči neka specifična snov, medtem ko je alergija nenormalna reakcija, ki je odvisna od stika s tujimi snovmi ali alergeni. Pri osebah, ki niso alergične, ta stik ne bo povzročil reakcije. Mnogi izdelki za nego kože so oblikovani kot hipoalergenski, da bi zmanjšali možnost alergijskih reakcij. Vendar pa hipoalergenska oznaka ne pomeni nujno, da na vaši občutljivi koži ne bo prišlo do reakcij.

Kdaj se pojavijo reakcije občutljivosti?

Občutljiva koža ima zaradi svoje narave višji prag reaktivnosti na zunanje dejavnike ali spremembe v okolju v primerjavi z neobčutljivo kožo. Vanje lahko sodijo: 

●      Spremembe temperature (zlasti ob prisotnosti močnega vetra, mraza ali vročine)
●      Onesnaževanje
●      Neprimerna rutina za nego/lepoto kože (npr. uporaba neustreznih izdelkov)
●      Stres
●      Suha koža

Kako zmanjšati občutljivost kože?


Najboljši način za zmanjšanje občutljivosti kože je dobra nega. To lahko pomeni prenovo lepotne rutine, da bo vključevala:
Samo naravne izdelke 
Ti izdelki bi morali vsebovati čim manjše število sestavin.
Pomirjevalne aktivne sestavine
Kot je npr. termalna voda. Pomembno je ohranjati zaščitno pregrado kože in jo zaščititi pred zunanjimi dejavniki. To je mogoče doseči z izbiro vlažilnih in hranljivih izdelkov, ki v trenutku pomirijo kožo in ji zagotovijo občutek udobja. Tretma mora nuditi pravo ravnovesje med toleranco in učinkovitostjo.
Blago rutino čiščenja
Izogibajte se uporabi izdelkov, ki vsebujejo močne detergente ali dražilne snovi, in izdelke nežno nanašajte na kožo.


97%sestavin linije izdelkov
AQUALIA THERMAL
je NARAVNEGA IZVORA

Formule, ki so preizkušene na občutljivi koži
Linija Aqualia Thermal je primerna za občutljivo kožo, ker je oblikovana s sestavinami, ki so nežne do občutljive kože. Študije so bile izvedene na osebah z občutljivo kožo in njihova toleranca je bila spremljana pod dermatološkim nadzorom v zunanjih kliničnih raziskovalnih centrih. 97 % sestavin v izdelkih iz linije Aqualia Thermal je naravnega izvora in vsebujejo samo 20 sestavin, zaradi česar so idealna rešitev za vlaženje in pomiritev občutljive kože.

VIRI:

  1. Misery, L. s sod., "Občutljiva koža" v Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology 30.1 (2016.) str. 2–8 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26805416]

VAŠA RUTINA

aqualia-thermal-riche-krema-bogata-nega; hidratantna-nega; dnevna-nega; za-suho-kozo; vichy; zelo-suho; za-obraz; popolnjena-koza; hialuronska-kislina; zanesljiv-izdelek; intenzivno-vlazi; varen-izdelek; vse-vrste-koze

Bogata krema za vlaženje kože

Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

go to top