Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

KAJ LAHKO STORIMO, DA SE IZOGNEMO GUBAM MRŠČENJA IN GUBAM NA ČELU?

KAJ LAHKO STORIMO, DA SE IZOGNEMO GUBAM MRŠČENJA IN GUBAM NA ČELU?
 • favoris

Kako nastanejo gube mrščenja? Zakaj se pojavijo tako zgodaj? Kaj pa gube na čelu? Kaj lahko storimo, da bi jih odpravili?

Here are the answers to your questions about the frown line.

Kako nastanejo gube mrščenja?

Gube mrščenja nastanejo na območju med obrvmi, predvsem zaradi »krčenja mišic, ki omogočajo mrščenje,« pojasnjuje strokovnjakinja za kožo in dermatologinja dr. Anny Cohen Letessier.
Poleg smejalnih gub okrog oči so to ene prvih gub, ki se pojavijo na koži. Obraz je videti žalosten, tudi ko se dejansko počutite dobro.
Dr. Anny Cohen Letessier pojasnjuje: »Ženske v 30-ih več govorijo o izrazu obraza kot o gubah. Videti so lahko žalostne, ogorčene, zaskrbljene ali izčrpane, čeprav so popolnoma sproščene. Menim, da je to njihova največja skrb v tem obdobju! Glavni vzrok žalostnega obraza so navpične gube, kot so gube mrščenja.«
Ta občutek pogosto postane izrazitejši po 40. letu, ko se proces staranja pospeši in ga ženske poskušamo vse bolj upočasniti.

Gube mrščenja: kako upočasniti njihov pojav

V vsakem obdobju je vlaženje kože obraza ključnega pomena, da bi koži zagotovili elastičnost in omejili pojav izraznih gub, kot so gube mrščenja. Za ta namen je najučinkovitejši serum, ki je obogaten s hialuronsko kislino. Ta močna aktivna sestavina je na voljo v dveh oblikah: fragmentirana in z visoko molekulsko maso. Fragmentirana hialuronska kislina je v obliki majhnih delcev, ki omogočajo boljše prodiranje v živo plast povrhnjice. Ali ima blagodejen učinek na kožo? Vsekakor ga ima, saj je učinek proti staranju dodatno okrepljen za korekcijo gub in izboljšanje elastičnosti kože. Visokomolekulska oblika hialuronske kisline je prav tako zelo pomemben člen formule, saj omogoča viden učinek zapolnjevanja. Po 30. letu lahko takšen režim nege obraza pomaga preprečiti nastanek gub na čelu. Poslovite se od utrujenega videza, ki ga pri dvajsetih sploh niste poznali!

Rešitve za korekcijo gub mrščenja ... ko se te že pojavijo na čelu

Štirideseta predstavljajo življenjsko obdobje, ko se koža neizogibno sooči s staranjem in jo je vse težje obnoviti. Številke to dokazujejo: »stara koža« potrebuje 5-krat več časa za obnovo kot mlajša koža*. Na vašem obrazu se to odraža v obliki kože s številnimi znaki staranja v večernih urah. Zjutraj, ko se zbudite, pa se zlasti kaže v obliki gub, ki proti koncu dneva postanejo vse globlje. 
»Ženske morda mislijo, da jih gube na čelu spravljajo v zadrego, zlasti ko jih ni več mogoče zgladiti, tudi ko obraz miruje. Ta pojav je povezan s ponavljajočim se krčenjem mišic skupaj s postopno izgubo gostote kože in slabljenjem spoja med usnjico in povrhnjico,« nas opomni Anny Cohen Letessier.
Dobra novica je, da lahko ciljni tretma ublaži to trdovratno težavo. Izberite nego z več »anti-aging« aktivnimi sestavinami, ki spodbujajo obnovo kožnih plasti. Poiščite celovit anti-age tretma, ki popravlja posledice staranja kože, kot so gube na čelu, in ki vsebuje aktivne sestavine za zapolnjevanje in glajenje kože.
Idealna rutina bi bila: začnite dan z osvežujočim tonikom za kožo, nato uporabite anti-age serum, ki deluje na 10 glavnih znakov staranja. In seveda na koncu uporabite svojo dnevno kremo. 

Nasvet strokovnjaka za boj proti gubam na čelu: 3-minutna dnevna vadba obraza

INSIDE-IMG-WHAT-CAN-BE-DONE-TO-FIGHT-AGAINST-FROWN-AND-FOREHEAD-LINESObraz ščipajte (zelo nežno!) s palcem in kazalcem v smeri od nosu do sredine čela.
Nadaljujte z napenjanjem kože v smeri od čela do senc.
Ponovite 6-krat: 3-krat na vsaki strani čela.

* Študija o znanju kože, Raziskovalni center L'Oréal, 2015.

Naši kultni izdelki

 • 9983ADVANCED FILLER00LIFTACTIVNega proti znakom staranja kože
  ADVANCED FILLER
 • 3312LIFTACTIV ZA OČI00LIFTACTIVFACE CAREKrema za kožo okoli očiNega proti znakom staranja kože
  LIFTACTIV ZA OČI

  LIFTACTIV

  LIFTACTIV ZA OČI

  Krema za kožo okoli oči

 • 13645SUPREME
  SUHA KOŽA
  55LIFTACTIVFACE CAREDnevna negaNega proti znakom staranja kože
  liftactiv-supreme
 • Najbolj brano

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Nega obraza

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Pri Tjaši Perko, ženi profesionalnega smučarja Roka Perka, nas takoj pritegne njen nasmeh in dolgi, lepo negovani lasje, ki jih ohranja kljub dvema malima nadebudnežema. Kot kaskaderka ima tako kot mož nadvse rada adrenalinska doživetja – vendar le, če ima ona roke na krmilu. Preberite, kaj jo je pripeljalo do te kariere, kakšno popotnico za življenje želi dati svojima otrokoma in kako skrbi za svoje lase.

  Preberite članek

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Sestavine

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Hiter življenjski tempo vpliva na povrhnjico in polt naredi utrujeno ter dolgočasno. Vendar, ali ste vedeli, da je eden od najbolj priljubljenih vitaminov ključ do bleščeče kože z zdravim sijajem? Ogledali si bomo poživljajoče lastnosti vitamina C.

  Preberite članek

  go to top