OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

KAJ LAHKO STORIMO, DA SE IZOGNEMO GUBAM MRŠČENJA IN GUBAM NA ČELU?

Kako nastanejo gube mrščenja? Zakaj se pojavijo tako zgodaj? Kaj pa gube na čelu? Kaj lahko storimo, da bi jih odpravili?

Here are the answers to your questions about the frown line.

Kako nastanejo gube mrščenja?

Gube mrščenja nastanejo na območju med obrvmi, predvsem zaradi »krčenja mišic, ki omogočajo mrščenje,« pojasnjuje strokovnjakinja za kožo in dermatologinja dr. Anny Cohen Letessier.
Poleg smejalnih gub okrog oči so to ene prvih gub, ki se pojavijo na koži. Obraz je videti žalosten, tudi ko se dejansko počutite dobro.
Dr. Anny Cohen Letessier pojasnjuje: »Ženske v 30-ih več govorijo o izrazu obraza kot o gubah. Videti so lahko žalostne, ogorčene, zaskrbljene ali izčrpane, čeprav so popolnoma sproščene. Menim, da je to njihova največja skrb v tem obdobju! Glavni vzrok žalostnega obraza so navpične gube, kot so gube mrščenja.«
Ta občutek pogosto postane izrazitejši po 40. letu, ko se proces staranja pospeši in ga ženske poskušamo vse bolj upočasniti.

Gube mrščenja: kako upočasniti njihov pojav

V vsakem obdobju je vlaženje kože obraza ključnega pomena, da bi koži zagotovili elastičnost in omejili pojav izraznih gub, kot so gube mrščenja. Za ta namen je najučinkovitejši serum, ki je obogaten s hialuronsko kislino. Ta močna aktivna sestavina je na voljo v dveh oblikah: fragmentirana in z visoko molekulsko maso. Fragmentirana hialuronska kislina je v obliki majhnih delcev, ki omogočajo boljše prodiranje v živo plast povrhnjice. Ali ima blagodejen učinek na kožo? Vsekakor ga ima, saj je učinek proti staranju dodatno okrepljen za korekcijo gub in izboljšanje elastičnosti kože. Visokomolekulska oblika hialuronske kisline je prav tako zelo pomemben člen formule, saj omogoča viden učinek zapolnjevanja. Po 30. letu lahko takšen režim nege obraza pomaga preprečiti nastanek gub na čelu. Poslovite se od utrujenega videza, ki ga pri dvajsetih sploh niste poznali!

Rešitve za korekcijo gub mrščenja ... ko se te že pojavijo na čelu

Štirideseta predstavljajo življenjsko obdobje, ko se koža neizogibno sooči s staranjem in jo je vse težje obnoviti. Številke to dokazujejo: »stara koža« potrebuje 5-krat več časa za obnovo kot mlajša koža*. Na vašem obrazu se to odraža v obliki kože s številnimi znaki staranja v večernih urah. Zjutraj, ko se zbudite, pa se zlasti kaže v obliki gub, ki proti koncu dneva postanejo vse globlje. 
»Ženske morda mislijo, da jih gube na čelu spravljajo v zadrego, zlasti ko jih ni več mogoče zgladiti, tudi ko obraz miruje. Ta pojav je povezan s ponavljajočim se krčenjem mišic skupaj s postopno izgubo gostote kože in slabljenjem spoja med usnjico in povrhnjico,« nas opomni Anny Cohen Letessier.
Dobra novica je, da lahko ciljni tretma ublaži to trdovratno težavo. Izberite nego z več »anti-aging« aktivnimi sestavinami, ki spodbujajo obnovo kožnih plasti. Poiščite celovit anti-age tretma, ki popravlja posledice staranja kože, kot so gube na čelu, in ki vsebuje aktivne sestavine za zapolnjevanje in glajenje kože.
Idealna rutina bi bila: začnite dan z osvežujočim tonikom za kožo, nato uporabite anti-age serum, ki deluje na 10 glavnih znakov staranja. In seveda na koncu uporabite svojo dnevno kremo. 

Nasvet strokovnjaka za boj proti gubam na čelu: 3-minutna dnevna vadba obraza

INSIDE-IMG-WHAT-CAN-BE-DONE-TO-FIGHT-AGAINST-FROWN-AND-FOREHEAD-LINESObraz ščipajte (zelo nežno!) s palcem in kazalcem v smeri od nosu do sredine čela.
Nadaljujte z napenjanjem kože v smeri od čela do senc.
Ponovite 6-krat: 3-krat na vsaki strani čela.

* Študija o znanju kože, Raziskovalni center L'Oréal, 2015.

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-oci-nega-proti-gubam-vichy; za-ucvrstitev-koze; podrocje-okoli-oci; podocnjaki; gube-okoli-oci; ucinek-liftinga; globoke-bore; zabuhlost; temni-kolobarji; vidne-gube; otecene-veke; obcutljiva-koza; supreme-eyes

  LIFTACTIV SUPREME

  LIFTACTIV ZA OČI

  Krema za kožo okoli oči
 • liftactiv-supremeliftactiv-supreme-dnevna-nega-za-korekcijo-gub; za-cvrstost-koze; vichy-suha-koza; ucinek-liftinga glajenje-gub; gube-na-celu; gube-okoli-oci; smejalne-gube; drobne-gubice; navpicne-gube; hidracijo; obcutljiva-koza
 • Najbolj brano

  6 najpogostejših napak pri uporabi tekoče podlage in kako jih enostavno odpraviti po nasvetu sabrine vidovič

  STROKOVNI NASVETI

  6 najpogostejših napak pri uporabi tekoče podlage in kako jih enostavno odpraviti po nasvetu sabrine vidovič

  Imate težave pri iskanju pravega odtenka tekoče podlage? Jo še vedno nanašate s prsti ali uporabljate čopič? Kako pomemben je zaščitni faktor v ličilih? Pozabite na vse mite, ki ste jih slišali o tekoči podlagi. Sabrina Vidovič je za vas pripravila seznam 6 najpogostejših napak o tekoči podlagi in nasvete, da boste zasijale v vsej svoji lepoti.

  Preberite članek

  Zlati nasveti strokovnjaka za popravljanje nepravilnosti in izvrstno prekrivanje aken, mozoljev in neenakomerne površine kože

  STROKOVNI NASVETI

  Zlati nasveti strokovnjaka za popravljanje nepravilnosti in izvrstno prekrivanje aken, mozoljev in neenakomerne površine kože

  Odkrijte, kakšna je razlika med aknami in mozolji, zakaj se pojavljajo tudi v odrasli dobi in kako negovati takšen tip kože ter poiskati ustrezni puder za prekrivanje. Dermatovenerologinja Mateja Lisjak odgovarja na najpogostejša vprašanja v zvezi s težavami z aknami in mozolji ter ponuja nasvete za učinkovito odpravljanje teh težav.

  Preberite članek

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Nega obraza

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Dobrodošla, lepa koža! Imate tudi vi občutek, da že vse življenje puder uporabljate napačno? Ne glede na to, ali je vaša koža nečista, mešana, mastna, suha ali pa normalna, izbira in nanos ustreznega pudra ni lahka naloga. Sledite našim korakom in napotkom za dobro izbiro in nanos izdelka, s katerim boste ustvarili naravno lep videz kože. Preberite nasvete priznane vizažistke Nike Veger.

  Preberite članek

  go to top