Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kaj se dogaja s kožo, medtem ko spimo?

 • favoris

Vsi vemo, da je dobro prespana noč pomembna za zdravo kožo. Toda, kako je to videti na biološki ravni? Razložili vam bomo, kaj se točno dogaja pod površjem, medtem ko vi – in vaša koža – počivate.

Zakaj je dobro prespana noč pomembna za vašo kožo?

Vsi vemo, da slabo prespana noč lahko negativno vpliva na naše razpoloženje, da ne omenjamo učinka, ki ga ima na našo kožo. Toda ali ste vedeli, da je spanje pomembno tudi za krepitev obrambne sposobnosti kože?  

Raziskave kažejo, da je kronično slaba kakovost spanja povezana z izrazitejšimi znaki notranjega staranja.[1] Obenem pa so raziskave pokazale tudi, da je noč – oziroma čas, ko spimo – najpomembnejši čas dneva za našo kožo.[2] Medtem ko naše telo počiva, se cirkulacija v koži poveča in kri prinese več hranilnih snovi ter ​​vitaminov v našo kožo. Raziskave so pokazale, da se nekateri ključni kazalniki zdravja kože ponoči okrepijo, vključno z delitvijo celic.

Vendar pa medtem ko spimo potekajo tudi druge funkcije, kot je transepidermalna izguba vode. Da bi preprečili izgubo vode iz kože čez noč, nanesite nočno masko pred spanjem in popijte velik kozarec vode takoj, ko se zbudite.

Po slabo prespani noči je naša koža pusta in siva

Dr. Nina Roos, Dermatologinja

Kako slaba kakovost spanja vpliva na kožo


Dermatologinjo dr. Nina Roos smo zaprosili, da nam pojasni, kaj se dogaja s kožo, če ne spimo dovolj. Nina pravi: »Po slabo prespani noči je naša koža pusta in siva. Lahko je videti tudi mastna. Na dolgi rok lahko vrsta neprespanih noči privede do kože, ki je na videz in občutek tanjša. Sčasoma koža postane bolj krhka in manj elastična z drobnimi linijami, ki so vse bolj izrazite.«


Pomembno je dati prednost obnovitveni sposobnosti kože med spanjem, tako da pametno izkoristite svojih 8 ur noči. Ukrepajte proti vsakodnevnim učinkom oksidativnega stresa s pomočjo režima za nego kože, ki je bogat z antioksidanti in okrepite izvirno sposobnost obnavljanja kože.

[1] Oyetakin, P. s sod.: »Ali slaba kakovost spanja vpliva na staranje kože?« v Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015) str. 17–22 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25266053]
[2] Eric J. Olson MD.: »Koliko ur spanja zadošča za dobro zdravje?«, Mayo Clinic, (2016) [Dostopno na spletni strani: http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898] Izvirni vir: https://aestheticsjournal.com/feature/how-sleep-affects-the-skin

Naši kultni izdelki

 • 24030Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom51New
  SLOW ÂGE
  FACE CARENočna kremaNega proti znakom staranja kože

  Novo

  Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom

  SLOW ÂGE

  Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom

  Nočna krema

  Obnovitvena in osvežujoča nočna krema in maska

 • 24505Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo
  00NewMINÉRAL 89FACE CAREDnevna negaVlažilna nega za kožo obraza

  Novo

  Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo

  MINÉRAL 89

  Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo

  Dnevna nega

  INOVACIJA: Vaš dnevni odmerek za močnejšo kožo.

 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top