OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako izbrati ustrezno nego za področje okoli oči v dneh, ko so v središču pozornosti prav naše oči?

Naša pozornost je v teh dneh pogosto usmerjena v oči, zato lahko zdaj razločno vidimo tisto prvo ali pa peto gubico, podočnjake ali otekle veke, od katerih pa nam pogleda tokrat ne more odvrniti poudarjena barva šminke, ki se skriva pod masko.

clanak slika

Zelo zanimivo je, kako nas včasih okoliščine prisilijo, da se osredotočimo na podrobnosti, ki jih v običajnih pogojih sploh ne bi opazili ali za katere nas ne skrbi preveč. V dneh, ko pogosto gledamo v obraze ljudi, katerih pa lahko vidimo le oči, te postanejo predmet naše pozornosti, zato začenjamo opažati, da ima ta predel obraza v resnici posebno moč. Enako pa opazimo tudi na sebi. Zdaj, ko je naša pozornost pogosto usmerjena prav v oči, lahko razločno vidimo tisto prvo ali pa peto gubico, podočnjake, ki so morda temnejši od tega, kar bi si želeli, ali otekle veke, ki so posledica premalo ali preveč spanja, od katerih pa nam pogleda tokrat ne more odvrniti poudarjena barva šminke, ki se skriva pod masko.

Če smo doslej imeli kakršne koli dvome o tem, ali sploh potrebujemo posebno nego za področje okoli oči, so se ti zdaj razblinili in postalo nam je popolnoma jasno, da bi moral ta občutljivi predel dobiti vso potrebno pozornost. Zdaj se ubadamo z odločitvijo, kateri izdelek je tisti pravi, ki ga naše oči potrebujejo. Da bi se lažje znašli v Vichyjevi paleti izdelkov za nego področja okoli oči, si bomo na kratko ogledali njihove lastnosti in vam pomagali, da boste to pomembno odločitev sprejeli hitreje in lažje.

AQUALIA THERMAL BALZAM ZA PODROČJE OKOLI OČI je lahek osvežujoč gel, ki zagotavlja predvsem dolgotrajen vlažilni učinek, za kar sta zaslužni hialuronska kislina naravnega izvora in patentirana sestavina Aquabioryl™. Njegova formula, obogatena s kofeinom, usmerjeno vpliva na podočnjake in vrečke pod očmi. Ta izdelek bo predel okoli oči obogatil z vodo in ustvaril zaščitni film, rezultat pa bodo dobro navlažena koža ter ublažene linije izsušenosti in znaki utrujenosti.

clanak slikaMINÉRAL 89 NEGA ZA KREPITEV IN OBNOVITEV KOŽE OKOLI OČI je morda najmočnejša Vichyjeva nega, ko govorimo o podočnjakih in krepitvi kože. Z 89 % vulkanske vode Vichy v kombinaciji s hialuronsko kislino naravnega izvora, čistim kofeinom, karitejevim maslom, glicerolom in izvlečkom zelene mikroalge je Minéral 89 Eyes pravi odmerek moči za bolj svež pogled. Ta izdelek krepi pregradno funkcijo kože območja okoli oči in gladi drobne gubice, hkrati pa zagotavlja 24-urno vlaženje in blaži videz podočnjakov za bolj spočit videz.

SLOW ÂGE NEGA ZA PODROČJE OKOLI OČI je najmočnejša Vichyjeva probiotična nega, ki je prilagojena vsem tipom kože. Ta krema je mešanica aktivnih sestavin, ki jih je navdahnila narava, in vključuje močan antioksidant Baikalin, probiotični derivat Bifidus, vulkansko vodo Vichy, izvleček Ginko bilobe in kofein. Formula s klinično dokazano učinkovitostjo je priporočljiva za vse ženske, ki so izpostavljene škodljivim vplivom iz okolja in želijo popraviti prve znake staranja kože ter upočasniti njihov nastanek.

clanak slikaLIFTACTIV YEUX KREMA ZA PODROČJE OKOLI OČI je korektivna nega z učinkom liftinga, ki je prilagojena tudi za občutljive oči. Svojo učinkovitost dolguje kombinaciji treh močnih aktivnih sestavin: ramnozi, kofeinu in escinu (izvlečku divjega kostanja). Ramnoza ima pomirjujoč učinek na koži, povečuje čvrstost kože in deluje proti gubam, medtem ko sta kofein in escin odgovorna za delovanje proti podočnjakom in zmanjšanje oteklosti vek. Rezultat uporabe so ublažene gube, dvignjene veke in zmanjšan videz podočnjakov ter vrečk pod očmi.

LIFTACTIV SERUM 10 ZA PODROČJE OKOLI OČI IN TREPALNICE je edini Vichyjev anti-age serum z učinkom krepitve trepalnic. Zahvaljujoč visoki koncentraciji ramnoze (10 %) in hialuronske kisline usmerjeno deluje na znake staranja kože območja okoli oči, ceramidi pa zagotavljajo občutek močnejših trepalnic. Svilnata tekstura tega seruma bo osvežila in zgladila kožo, odsevni delci, uporabljeni v formulaciji, pa bodo v trenutku zagotovili vizualni učinek posvetlitve tega področja.

clanak slikaNEOVADIOL NEGA ZA PODROČJE OKOLI OČI IN USTNICE je namenjena ženskam, ki se želijo boriti proti učinkom menopavze na tem področju – izgubi gostote in videzu povešene kože. Edinstvena kombinacija aktivnih sestavin: za učinke obnavljanja tkiva sta odgovorna Proteic Gf, ki spodbuja rastne dejavnike, in Pro-Xylan, ki krepi podporna tkiva, kjer se nahajajo rastni dejavniki. Delovanje teh sestavin dopolnjuje eperulin, ki preprečuje pigmentacijo in vazodilatacijo v koži, s čimer ublaži videz podočnjakov in vrečk pod očmi, bogata tekstura s karitejevim maslom, čebeljim voskom in glicerolom pa intenzivno vlaži in hrani kožo. Zmogljiv aplikator z učinkom hlajenja znatno olajša uporabo te nege na predelu okoli oči in na ustnicah.

Da bomo še bolj praktični, se lahko izrazimo tudi tako: če se želite znebiti podočnjakov in oteklih vek, izberite med nego za področje okoli oči Minéral 89 in balzamom Aqualia Thermal, če pa poleg podočnjakov opažate tudi prve gubice, rešitev poiščite v negi Slow Âge. Če želite vplivati na že razločno vidne gube, bi lahko bila odlična rešitev Liftactiv nega za področje okoli oči, če pa želite poleg gub odpraviti tudi videz podočnjakov, okrepiti učinek na trepalnice in na splošno »posvetliti« to področje, se odločite za Liftactiv serum 10. Če ste v menopavzi ali v obdobju po menopavzi, bo Neovadiol Contours občutljivemu območju okoli oči zagotovil vso potrebno podporo in učinek hlajenja, vse to ob prijetni masaži s posebej oblikovanim aplikatorjem.

Še en vidik, ki ga je treba upoštevati, je tekstura izdelka. Vichyjeve nege za področje okoli oči so na voljo v obliki serumov ali krem, vsaka od teh tekstur pa ima določene prednosti. Kreme so na splošno gostejše in bogatejše, medtem ko so gelu podobne teksture seruma lahke, osvežujoče in puščajo intenziven občutek gladkosti na koži. Obe vrsti teksture lahko, odvisno od aktivnih sestavin, zmanjšata videz podočnjakov in zabuhlost ter delujeta proti drobnim linijam, gubam ali izgubi čvrstosti, zato bi se morali odločiti za tisto, ki jo imamo raje. Številne ženske raje zjutraj uporabljajo lahke serume in uživajo v njihovem osvežujočem učinku gladkosti, medtem ko se čez noč prepustijo bogatemu zaščitnemu učinku kreme. Torej bi morali razmisliti tudi o tem pristopu.

Za konec pa še praktični nasvet. Medtem ko čakate, da boste opazili popoln učinek svoje izbrane nege za področje okoli oči, razmislite o uporabi korektivnih ličil, zlasti, če vam preglavice delajo podočnjaki. Odlično korekcijo barve in videza podočnjakov lahko dosežete s pomočjo tekočega pudra DERMABLEND FLUID. Majhno količino fluida Dermablend nanesite na predel okoli oči, na katerega ste predhodno nanesli izbrano nego. Učinek bo takojšen.

Koža področja okoli oči resnično zahteva posebno pozornost, strokovnjaki pa pravijo, da je najboljši čas, ko bi morali začeti skrbeti zanjo, preden sploh pomislimo, da potrebujemo to nego. Torej, čim prej, tem bolje. Tega ne smemo pozabiti niti takrat, ko bomo sneli maske, ta dan pa bo zagotovo prišel!


Če ste se prepričali, katera Vichy nega za področje okoli oči vam odgovarja, odkrijte posebno ponudbo, ki sta jo za vas pripravila Lekarna Ljubljana in Vichy!

clanak slika

VAŠA RUTINA

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Nega za krepitev in obnovo kože okoli oči s hialuronsko kislino.

Dnevni odmerek za močnejšo kožo in bolj svež pogled

( 16 mnenje )

dermablend-korektivni-tekoci-puder-spf-35-vichy; korektivna-podlaga; z-mat-ucinkom; neenakomerna-polt; podocnjaki; razprsene-rdecice; brazgotine; obcutek-gole-koze; lahkotna-tekstura; mesana-koza

DERMABLEND Korektivna podlaga

( 7 mnenje )

go to top