OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako lahko svoji koži pomagam med menopavzo? Najboljši nasveti za dobro rutino nege kože

Menopavza je individualna stvar in je globoko povezana z vašimi geni ter družinskim dedovanjem, vendar obstaja tudi cela vrsta zunanjih dejavnikov. Te je mogoče držati pod nadzorom s pomočjo dobre rutine nege kože.

Kako lahko svoji koži pomagam med menopavzo? Najboljši nasveti za dobro rutino nege kože

V menopavzi niste sami, saj smo tu mi, ki vam bomo pomagali razumeti, kaj se dogaja, da se lahko bolje spopadete s tem pojavom.

Staranje kože je posledica genskih in zunanjih dejavnikov

V perimenopavzi postajajo vidne nekatere negativne spremembe, kot so prekomerna suhost, tanjšanje kože, motnje v mikrocirkulaciji, razpad kolagenskih in elastinskih vlaken, glikacija in zmanjšana proizvodnja sebuma, to pa, priznajmo si, ni prijetno!
Dobra novica je, da lahko te simptome v menopavzi ublažite z ustrezno rutino nege kože, ki vam jo bo priporočil dermatolog. Tukaj pa je nekaj splošnih pravil:
1.   Obraz si umivajte z nežno micelarno vodo, kot je Vichy Thermal Purity 3 v 1, čistilnim izdelkom brez dišav, ki je varen za vašo suho in občutljivo kožo.
2.   Na obraz in telo nanesite bogato vlažilno kremo, ki vsebuje hialuronsko kislino in vlažilna sredstva (npr. glicerin). Uporabite jo, kadar čutite, da je vaša koža suha (vsaj dvakrat na dan). Vichy Neovadiol je zadetek v polno. 

Dober ritem – nežno umijte, bogato navlažite

Bodite pozorni na izdelke za nego kože, bogate s ceramidi ali omega 3 ali 6 maščobnimi kislinami (npr. karitejevo maslo, olje riževih otrobov in žafranikino olje), ki pomagajo obnoviti zmanjšano raven kožnih maščobnih kislin, ki so odgovorne za prožnost in pravilno delovanje kožne pregrade.

Potrebovali boste tudi nežen dnevni piling za boljše vlaženje kože in spodbujanje celične obnove ter čiščenja por. Glede na stanje kože priporočamo encimski piling, poliranje obraza ali izdelke na osnovi glikolne kisline.
Redno uporabljajte izdelke za nego obraza (kreme, serume), ki vsebujejo retinol, fitohormone z rastnimi dejavniki, aminokisline, vitamine C, E in A, peptide in druge molekule, ki vplivajo na znake staranja.
Ključnega pomena je tudi vsakodnevna uporaba zaščitnega sredstva širokega spektra, ki dejansko vsebuje filtre UVA, preden se odpravite na prosto, in ne pozabite redno ponavljati nanosa. Neprecenljiva navada, ki bo zaščitila vašo kožo pred poškodbami zaradi sonca, postopnim tanjšanjem in staranjem. Kaj še čakate?
Ključna dejstva, ki si jih je treba zapomniti za dobro rutino nege kože v menopavzi

Ustrezna rutina nege kože lahko pomaga preprečiti kožne spremembe v menopavzi in vam pomagati glede le-teh, to pa so sestavine, ki jih morajo vsebovati izdelki, ki jih uporabljate:
· Vlažilne nege: hialuronska kislina, glicerin in druga vlažilna sredstva
· Kreme, serumi in drugi izdelki za nego kože:omega maščobne kisline, retinol, fitohormoni, aminokisline, vitamini C, E in A, peptidi
· Izdelki za luščenje: glikolna kislina

go to top