OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako lahko upočasnimo pojav znakov staranja kože?

Da bi odgovorili na to vprašanje in aktivirali sredstva, ki nam omogočajo, da bi to lahko storili, je treba razumeti znake staranja v nastajanju, še preden ti postanejo vidni. Odgovor se skriva v ekspozomu.

Kako lahko upočasnimo pojav znakov staranja kože?

Ekspozom je znanstveni koncept, utemeljen leta 2005, ki predstavlja povezavo med izpostavljenostmi v splošnem in javnem zdravju. Christopher Wild ga je opredelil kot skupek vseh vplivov iz okolja in s tem povezanih bioloških odzivov v času celotnega življenja, vključno z okoljem, vedenjem in endogenimi procesi. K temu lahko prištevamo vse, kar ni povezano z genetiko, torej vse vplive iz okolja, kot tudi kajenje, prehrano, stres in spanje.  

Celosten pristop je nov način razumevanja ne samo zdravja, ampak tudi kože. Koža je kot zaščitni organ vez med zunanjostjo in notranjostjo telesa in je kot taka izpostavljena neposrednim vplivom zunanjih dejavnikov (škodljivih vplivov iz okolja, kot so UV žarki in onesnaževanje), pa tudi notranjim obremenitvam (utrujenosti, tesnobi ali neuravnoteženi prehrani).

Pod vplivom ekspozoma se koža vsak dan sooča z velikim številom bioloških poškodb – zlasti z oksidacijo in vnetji –, ki se lahko kopičijo in počasi, leto za letom, vplivajo na njeno mladostnost. Dolgo so te poškodbe nevidne, dokler nekega dne ne postanejo vidne. Vse se začne z izsušeno in suho kožo, utrujeno in neenakomerno poltjo brez zdravega sijaja, nato se pojavijo mozolji, koža izgubi svojo čvrstost in začnejo se pojavljati gube. 

Kot strokovnjak za zdravje kože, čigar glavna skrb je življenje žensk, je Vichy prva dermokozmetična blagovna znamka, ki preučuje to novo znanstveno področje, in Slow Âge je prva Vichyjeva dnevna nega, ki podkrepljuje to strokovno znanje.
Zato so laboratoriji Vichy združili:
• širok spekter UV filtrov (proti UVA, UVB in dolgim UVA žarkom) za zaščito kože pred UV sevanjem, ki je odgovorno za 80 % znakov staranja,
• probiotično sestavino bifidus in mineralizirano termalno vodo Vichy, ki poskrbita, da je koža pri izpostavljanju močnejša,
• antioksidant z bajkalsko čeladnico, ki deluje na oksidacijo zaradi izpostavljenosti soncu.

EXCLUSIVE INTERVIEW OF PR KRUTMANN - Leibniz Research Institute for environmental medicine.

Kako lahko upočasnimo pojav znakov staranja kože?

Pr KRUTMANNHow do signs of ageing appear on skin?
_PR.K: It’s not only a question of age. It’s also a problem caused by invisible damages: little by little, the level of hydration decreases, skin’s barrier is weakened and oxidation-induced damage accumulates.

Are signs of ageing due to genetics?
_PR.K: Actually, we know that these first damages are created under the effects of the sun (UV), the environment (pollution), the lifestyle and to a much lesser extent, the genetic.

What to do to delay signs of ageing?
_PR.K: The first thing to do is to limit the impact of UVA and UVB with filters. They have to be associated to powerful antioxidant, anti-pollutant and fortifying active ingredients. As well, what you eat, how long you sleep and how often you exercise are determining factors.

Uredništvo

go to top