Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako lahko upočasnimo pojav znakov staranja kože?

Kako lahko upočasnimo pojav znakov staranja kože?
 • favoris

Da bi odgovorili na to vprašanje in aktivirali sredstva, ki nam omogočajo, da bi to lahko storili, je treba razumeti znake staranja v nastajanju, še preden ti postanejo vidni. Odgovor se skriva v ekspozomu.

Ekspozom je znanstveni koncept, utemeljen leta 2005, ki predstavlja povezavo med izpostavljenostmi v splošnem in javnem zdravju. Christopher Wild ga je opredelil kot skupek vseh vplivov iz okolja in s tem povezanih bioloških odzivov v času celotnega življenja, vključno z okoljem, vedenjem in endogenimi procesi. K temu lahko prištevamo vse, kar ni povezano z genetiko, torej vse vplive iz okolja, kot tudi kajenje, prehrano, stres in spanje.  

Celosten pristop je nov način razumevanja ne samo zdravja, ampak tudi kože. Koža je kot zaščitni organ vez med zunanjostjo in notranjostjo telesa in je kot taka izpostavljena neposrednim vplivom zunanjih dejavnikov (škodljivih vplivov iz okolja, kot so UV žarki in onesnaževanje), pa tudi notranjim obremenitvam (utrujenosti, tesnobi ali neuravnoteženi prehrani).

Pod vplivom ekspozoma se koža vsak dan sooča z velikim številom bioloških poškodb – zlasti z oksidacijo in vnetji –, ki se lahko kopičijo in počasi, leto za letom, vplivajo na njeno mladostnost. Dolgo so te poškodbe nevidne, dokler nekega dne ne postanejo vidne. Vse se začne z izsušeno in suho kožo, utrujeno in neenakomerno poltjo brez zdravega sijaja, nato se pojavijo mozolji, koža izgubi svojo čvrstost in začnejo se pojavljati gube. 

Kot strokovnjak za zdravje kože, čigar glavna skrb je življenje žensk, je Vichy prva dermokozmetična blagovna znamka, ki preučuje to novo znanstveno področje, in Slow Âge je prva Vichyjeva dnevna nega, ki podkrepljuje to strokovno znanje.
Zato so laboratoriji Vichy združili:
• širok spekter UV filtrov (proti UVA, UVB in dolgim UVA žarkom) za zaščito kože pred UV sevanjem, ki je odgovorno za 80 % znakov staranja,
• probiotično sestavino bifidus in mineralizirano termalno vodo Vichy, ki poskrbita, da je koža pri izpostavljanju močnejša,
• antioksidant z bajkalsko čeladnico, ki deluje na oksidacijo zaradi izpostavljenosti soncu.

EXCLUSIVE INTERVIEW OF PR KRUTMANN - Leibniz Research Institute for environmental medicine.

Pr KRUTMANNHow do signs of ageing appear on skin?
_PR.K: It’s not only a question of age. It’s also a problem caused by invisible damages: little by little, the level of hydration decreases, skin’s barrier is weakened and oxidation-induced damage accumulates.

Are signs of ageing due to genetics?
_PR.K: Actually, we know that these first damages are created under the effects of the sun (UV), the environment (pollution), the lifestyle and to a much lesser extent, the genetic.

What to do to delay signs of ageing?
_PR.K: The first thing to do is to limit the impact of UVA and UVB with filters. They have to be associated to powerful antioxidant, anti-pollutant and fortifying active ingredients. As well, what you eat, how long you sleep and how often you exercise are determining factors.

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6141New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Nega obraza

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Pri Tjaši Perko, ženi profesionalnega smučarja Roka Perka, nas takoj pritegne njen nasmeh in dolgi, lepo negovani lasje, ki jih ohranja kljub dvema malima nadebudnežema. Kot kaskaderka ima tako kot mož nadvse rada adrenalinska doživetja – vendar le, če ima ona roke na krmilu. Preberite, kaj jo je pripeljalo do te kariere, kakšno popotnico za življenje želi dati svojima otrokoma in kako skrbi za svoje lase.

  Preberite članek

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  go to top