Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov [email protected]

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako najbolje skrbeti za vlaženje občutljive izsušene kože?

Kako najbolje skrbeti za vlaženje občutljive izsušene kože?
 • favoris

Izsušeni koži primanjkuje vode, posledica česar je polt brez sijaja z vidnimi drobnimi linijami. Koža je pogosto bolj občutljiva in jo spremljajo neprijetni občutki. Najboljši način za nego izsušene kože je vlaženje. Poglejte, kako.

Ko vas koža zateguje, je to pogosto posledica pomanjkanja vlage v povrhnjici – zgornjem sloju kože. Izsušeni koži primanjkuje vode, kar je začasno stanje, ne pa vrsta kože. Suho in izsušeno kožo pogosto napačno razvrščamo v isto skupino zaradi pogoste napačne predpostavke, da, če je koža suha, je zato tudi izsušena in jo moramo skladno s tem tudi negovati. Vendar pa z nepravilno nego vaše vrste ali stanja kože lahko to stanje le še podaljšate (v primeru izsušene kože) ali pa ga poslabšate (v primeru suhe kože).

Oseba ima lahko tudi kombinacijo občutljive in izsušene kože.

Kaj povzroča izsušeno kožo?


Zunanji dejavniki, kot so vreme, onesnaženost in poškodbe zaradi UV-žarkov, lahko prispevajo k poškodovanju pregradne funkcije povrhnjice, posledica česar je izsušena koža. Delovanje drugih dejavnikov, kot sta genska zasnova ali staranje – ki povzročata propadanje funkcije kožne pregrade ali izčrpanje naravnih zalog hialuronske kisline – še dodatno poslabšajo kozmetični izdelki in zdravila.

Ti dejavniki lahko vplivajo na izgubo vlage na površini kože, zaradi česar se koža izsuši in postane bolj dovzetna za poškodbe (1). To lahko privede do občutka zategovanja kože in luščenja ter hrapave kože brez sijaja zaradi izgube elastičnosti, ki je posledica izsušenosti.

Ko koža postane izsušena, pregrada med človeškim telesom in zunanjim svetom oslabi, zaradi česar koža postane bolj občutljiva in reaktivna.

Simptomi izsušene kože

Izsušena koža se kaže na številne načine, ki vključujejo:

● Občutek zategovanja ali nelagodja
● Zbadanje
● Vidne drobne linije

Glavne značilnosti izsušene in občutljive kože


Oseba ima lahko tudi kombinacijo občutljive in izsušene kože. Rezultat tega je zelo občutljiva koža, ki zahteva ustrezno vlaženje, da bi lahko popravili učinke dehidracije. Drugi pogosti vzroki za občutljivost kože vključujejo nekatere osnovne kožne motnje, alergije ali stres. Ker pa je občutljiva koža simptom različnih dejavnikov in posledična reakcija, je lahko hkrati spremlja tudi izsušenost.

Kako negovati izsušeno kožo?


Dnevna krema ali vlažilna nega s sestavinami, ki so derivat vode, sta lahko idealni rešitvi za obnovitev ravni vlažnosti v koži. To koži omogoča ohranjanje ustrezne dnevne ravni vlažnosti in jo hkrati zaščiti pred zunanjimi dejavniki. Če imate mastno izsušeno kožo, je lahko vlažilni serum idealen za krepitev vlaženja brez spodbujanja proizvodnje sebuma (kar vodi do mastne kože).

Kateri je najboljši način za nego izsušene in občutljive kože?


Izdelki Aqualia Thermal in Minéral 89 so namenjeni za globinsko vlaženje kože. Natančno razmerje mineralizirane vode, rastlinskega sladkorja in hialuronske kisline naravnega izvora koži zagotavlja 48-urno vlaženje za vlažno in bolj polno kožo.

V naših laboratorijih smo razvili posebno kombinacijo aktivnih sestavin in ustvarili rešitev za vlaženje, ki kožnim celicam zagotavlja optimalno okolje za ohranjanje zdravja kože. Kot del linije Aqualia Thermal te sestavine pomagajo pri obnavljanju ravni vlažnosti, oslabljene zaradi okoljskih dejavnikov, ki vplivajo na kožo. Ti izdelki lahko izboljšajo pregradno funkcijo kože in preprečijo nastanek (ali vrnitev) izsušenosti.

VIRI:

1. Derrick, C. W. s sod., "Vlaženje različnih rasnih vrst kože" v The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 7.6 (2014.) str. 25-32  [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086530/]

Naši kultni izdelki

 • 24747Serum za vlaženje kože00NewAQUALIA THERMALFACE CARESerum za obrazVlažilna nega za kožo obraza

  Novo

  Serum za vlaženje kože

  AQUALIA THERMAL

  Serum za vlaženje kože

  Serum za obraz

  Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

 • 24748Gel-krema za vlaženje kože00NewAQUALIA THERMALFACE CAREDnevna negaVlažilna nega za kožo obraza

  Novo

  Gel-krema za vlaženje kože

  AQUALIA THERMAL

  Gel-krema za vlaženje kože

  Dnevna nega

  Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

 • 24749Bogata krema za vlaženje kože00NewAQUALIA THERMALFACE CAREDnevna negaVlažilna nega za kožo obraza

  Novo

  Bogata krema za vlaženje kože

  AQUALIA THERMAL

  Bogata krema za vlaženje kože

  Dnevna nega

  Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

 • Najbolj brano

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Nega obraza

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Pri Tjaši Perko, ženi profesionalnega smučarja Roka Perka, nas takoj pritegne njen nasmeh in dolgi, lepo negovani lasje, ki jih ohranja kljub dvema malima nadebudnežema. Kot kaskaderka ima tako kot mož nadvse rada adrenalinska doživetja – vendar le, če ima ona roke na krmilu. Preberite, kaj jo je pripeljalo do te kariere, kakšno popotnico za življenje želi dati svojima otrokoma in kako skrbi za svoje lase.

  Preberite članek

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Nega obraza

  Top sedem nasvetov Nike Veger za učinkovito pudranje … in kaj vse gre lahko narobe

  Dobrodošla, lepa koža! Imate tudi vi občutek, da že vse življenje puder uporabljate napačno? Ne glede na to, ali je vaša koža nečista, mešana, mastna, suha ali pa normalna, izbira in nanos ustreznega pudra ni lahka naloga. Sledite našim korakom in napotkom za dobro izbiro in nanos izdelka, s katerim boste ustvarili naravno lep videz kože. Preberite nasvete priznane vizažistke Nike Veger.

  Preberite članek

  go to top