Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako pozimi zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki?

Kako pozimi zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki?
 • favoris

Ali ste vedeli, da lahko vaša koža utrpi poškodbe zaradi sonca tudi v zimskih mesecih? Da, tako je: UV žarki so prisotni skozi vse leto, zato mora biti koža zaščitena 24 ur na dan, vse dni v letu.

Kako UV žarki vplivajo na kožo v zimskem času?


Zmotno je prepričanje, da koža v zimskem času ne more utrpeti poškodb zaradi sonca. UV žarki so dejansko prisotni skozi vse leto, ampak v različnih količinah.

UVA žarki so daljši kot UVB žarki, kar pomeni, da lahko prodrejo globlje v povrhnjico.

UV žarke lahko razdelimo v tri kategorije: UVA, UVB in UVC žarke, le da se slednji absorbirajo v atmosferi, še preden dosežejo zemljo.* UVB žarki – tisti, ki nam naredijo zagorelo polt (ali opekline), – so najmočnejši v zimskem času, medtem ko so UVA žarki prisotni skozi vse leto v enakih količinah, ne glede na to, ali ste januarja v New Yorku ali julija v Nairobiju. UVA žarki so daljši kot UVB žarki, kar pomeni, da lahko prodrejo globlje v povrhnjico. Zaradi tega so glavni vzrok fotostaranja kože.**

Študije so pokazale, da UVA žarki prodrejo skozi oblake in meglo, pa tudi skozi steklo in druge odbojne površine, kot so šipe avtomobilov in sredstev javnega prevoza.*** Skratka, tam, kjer je prisotna sončna svetloba, so prisotni tudi UVA žarki, in čeprav je sredi zime manj sonca kot poleti, je še vedno pomembno zaščititi svojo kožo.

Zaščita kože pred zimskim soncem


Od foto-onesnaženja do oksidativnega stresa – življenje v mestu lahko pusti sledi na naši koži, ampak zimske razmere, kot so sneg, veter in nizke temperature, jo naredijo bolj suho in občutljivo kot poleti.  

Tekstura je ključnega pomena pri zaščiti naše kože pred poškodbami, ki jih povzroča sonce v zimskem času. Vemo, kako pomembno je čiščenje kože, da bi z nje odstranili sledi onesnaženja zato za odstranjevanje ličil izberite kremo ali čistilno sredstvo na vodni osnovi. Lahko se odločite tudi za bogatejšo dnevno kremo ali za tonirano vlažilno nego, vendar se prepričajte, da izdelek vsebuje zaščitni faktor SPF (vsaj SPF 25).

In za konec, če se v zimskem času odpravljate na počitnice si zapomnite, da se UV žarki lahko odbijejo od odbojnih površin, kot so sneg ali voda, zato ne pozabite s seboj vzeti svojega izdelka za zaščito pred soncem, ne glede na to, kakšno vreme pričakujete.

* D'Orazio, J. in dr., "UV sevanje in koža" v International Journal of Molecular Science 14.6 (2013) str. 12222–12248 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3709783/]
** Francoska agencija za sanitarno varnost okolja (AFSSE). "Ultravijolični žarki: ugotovitve o izpostavljenosti in sanitarnih nevarnostih" (2005) str. 41
*** Robert Kandel, častni direktor raziskav pri CNRS, Laboratorij za dinamično meteorologijo (NMS/IPSL), Palaiseau.

Naši kultni izdelki

 • 8655Žametna krema za lepši videz kože SPF 50+00IDEAL SOLEILSUN CAREKrema za zaščito pred soncemZaščita obraza pred soncem
  Žametna krema za lepši videz kože SPF 50+
 • 3321Stik za občutljive predele SPF 50+00IDEAL SOLEILSUN CAREStik za zaščito pred soncemZaščita obraza pred soncem
  Stik za občutljive predele SPF 50+
 • 11476OBARVANI "DRY TOUCH" FLUID ZA OBRAZ SPF 50
  BB fluid z naravnim odtenkom polti
  00IDEAL SOLEILSUN CAREBB krema z zaščitnim SPF faktorjemZaščita obraza pred soncem
  OBARVANI "DRY TOUCH" FLUID ZA OBRAZ SPF 50 BB fluid z naravnim odtenkom polti
 • Najbolj brano

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Nega obraza

  Tjaša Perko: Tudi če bi imela 10 otrok, bi ohranila dolge lase

  Pri Tjaši Perko, ženi profesionalnega smučarja Roka Perka, nas takoj pritegne njen nasmeh in dolgi, lepo negovani lasje, ki jih ohranja kljub dvema malima nadebudnežema. Kot kaskaderka ima tako kot mož nadvse rada adrenalinska doživetja – vendar le, če ima ona roke na krmilu. Preberite, kaj jo je pripeljalo do te kariere, kakšno popotnico za življenje želi dati svojima otrokoma in kako skrbi za svoje lase.

  Preberite članek

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  go to top