OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako se odzvati na spremembe v menopavzi?

Zvezdana Mlakar v intervjuju razkriva, s kakšnimi spremembami se je srečala v menopavzi, kako jih je opazila in kako se je na te spremembe odzvala.

Zvezdana Mlakar

Kaj vam pomeni, če vam nekdo reče, da ste lepa ženska?

Iskreno?

Sploh se ne znam opredeliti do takšne pohvale. Če sem v dobri formi si znotraj prikimam in si rečem, ja, saj danes pa sem res. Dejstvo, da me nekdo na tak način opazi je velika resnica, ki jo pozabljamo. Da lepoto lahko vidi človek, ki je sam LEP, pa karkoli to že pomeni. Ker lepota ni standard, niso cm, niso oblike,  lepota je OBČUTEK in harmonija.

Kdo ali kakšna je za vas lepa ženska?

Meni so vse ženske lepe. Manj lepe so tiste, ki so zlobne, lažnive, obrekljive. Včasih se zazrem v kakšno lepotico in se zahvalim materi naravi, da je ustvarila takšno “umetnino”. Lepa ženska je zadovoljna, “ uresničena”, ranljiva, ljubeča ženska.

Kakšno lepotno razvajanje si najraje privoščite?

Redno hodim na nego obraza. Hodim tudi na trening mišic obraza, redno že več kot 8 let, vzdržujem stanje, da mi obraz ne “pada”. Za dolge, lepe in bujne lase skrbim s pomočjo LITERAM terapij. Že nekaj let redno jemljem večje doze C vitamina, Selen, pijem kolagen, zjutraj in zvečer. Vsako večer si obraz očistim in namažem z dobro nočno kremo, vsako jutro si umijem obraz z vodo, nanesem tonic, kremo in 10 minut masiram. Redno telovadim in veliko delam na vrtu. Poleti tečem po jutranji rosi, s katero si tudi umijem obraz

Pri katerih letih se je začela vaša skrb za kožo? Ste ji že od nekdaj posvečali dovolj pozornosti, ali je ta skrb postala večja v vaših zrelejših letih?

V bistvu sem začela skrbeti za svojo suho kožo prepozno, to vedno govorim ženskam. Začnite pravi čas, jim pravim in vse več jih to tudi dela. Takoj po 30 ji  je treba začeti posvečati dodatno pozornost. Jaz sem začela proti koncu 40 tih in sem ujela zadnji vlak. Vse, kar neguješ, cveti in se vidi. Dušo, telo, obraz, lase, roke, noge, notranje organe...

Na kaj ste pri izbiri krem, ki jih nanašate na svojo kožo, najbolj pozorni?

Moja idealna krema mora biti lahka, dovolj mastna in dovolj vlažna. Kremi dam priložnost, 2,3 mesece, če se moja koža “sveti” od zadovoljstva, vem, da je prava. Od krem tudi ne pričakujem čudežev, krema me mora podpreti v zdravju in svežini.

Mnoge ženske opažajo, da se v času menopavze njihova koža precej spremeni. Ste to opazili tudi sami? Kako ste odreagirali na te spremembe?

V menopavzi se vse spremeni. Ni nujno, da na slabše, drugače je. Moja koža je postala še bolj suha. Gube so se poglobile, nisem delala panike. Več sem se začela ukvarjati s sabo, telovaditi, izbirati močnejše kreme, jesti bolj zdravo...ni moj cilj, da bi izgledala stara 20 let. Moj cilj je izgledati zdravo, v skladu z moji filozofijo, sijoče, negovano...

Masaža, telovadba obraznih mišic, prava krema, vsakodnevni lepotni negovalni ritual in zdrav način življenja meni prinašata lepe rezultate. Z njimi sem zadovoljna in nimam potrebe loviti svojo podobo izpred 20 let ...

Pametni in drobni popravki so dobrodošli, saj živimo v 21. stoletju in, če smo nekoč hodili po svetu s škrbavimi in rumeni zobmi, je to danes zgodovina. Torej ne moraliziram, ko gre za korekcije, ki vzdržujejo dobro kondicijo podobe.

Dokler pa se popravki in posegi estetske kirurgije vidijo iz letala, me sploh ne zanimajo. Želja po svežini in večni mladosti v človeku živi odkar ve zase, a estetska kirurgija je danes še vedno tvegana izbira. Rajši imam milijon gub, kot pa, da se moram vsako jutro zagledati v obraz, ki ni “moj”! Jaz zato nimam živcev.

Označeno

go to top