OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako se spopadati z izpadanjem las po porodu

Večina novopečenih mater opazi občutno izpadanje las nekaj mesecev po porodu. Poleg tega se lahko običajna izguba las, ki se med nosečnostjo zaustavi, zgodi naenkrat.

Kako se spopadati z izpadanjem las po porodu

V povprečju ženske izgubijo 100 las na dan od skupno 100.000 lasnih mešičkov – po porodu pa boste morda ugotovili, da jih izgubljate veliko več. Ta pojav je znan kot poporodno izpadanje las in je popolnoma normalen ter začasen. Nastane zaradi upadanja ravni estrogena in zaradi dejstva, da je normalno izpadanje las (lasje v »telogeni« fazi) med nosečnostjo v mirovanju. Mimogrede, pazite na lasne zažemke, do katerih lahko pride, če se odpadli las tesno ovije okoli dojenčkovega prsta.

Vaši lasje bi morali postati spet normalno polni do otrokovega prvega rojstnega dne ali še prej. Do takrat je tukaj nekaj učinkovitih načinov za spopadanje s to vrsto izpadanja las:Modra izbira izdelkov za nego las


Zelo pomembno je, da najdete najboljši šampon in balzam za svoje lase. Šamponi za povečanje volumna so odlična ideja, vendar lahko čezmerna uporaba balzama obteži lase, da so videti tanjši. Domače rešitve, kot je oljčno olje, sicer nahranijo lasišče, vendar lahko pogosto pustijo masten občutek na laseh.

Kozmetične rešitve
Če iščete bolj učinkovite rezultate, se posvetujte s svojim farmacevtom o alternativnih možnostih zdravljenja. En izdelek, ki vam ga lahko priporočijo v lekarni, je Aminexil Clinical 5, tretma proti izpadanju las, ki ga je zasnoval Vichy. Po neprekinjeni uporabi je 96 % oseb, ki trpijo zaradi izpadanja las, opazilo zmanjšanje izpadanja las. Vredno je poskusiti.


Nežno oblikovanje pričeske

Izogibajte se pričeskam, ki vlečejo ali obremenjujejo vaše lase, kot so kite ali kodri. Če uporabljate sušilec za lase, ga preklopite na hladno nastavitev in se izognite česanju mokrih las, saj so v tem stanju bolj nagnjeni k lomljenju. Malenkost več pozornosti med vašo rutino oblikovanja pričeske lahko dela čudeže!

Hranjenje od znotraj

Jejte veliko sadja in zelenjave, bogate z vitamini, flavonoidi in antioksidanti, ki nahrani vaše lasne mešičke in spodbuja rast. Vitamin B7 in minerali, kot sta cink in kremen, so priznana dopolnila, ki v ustreznih odmerkih okrepijo zdravje las in povečajo njihov volumen.

Znebite se stresa

Pomanjkanje spanja in čustvena skrb za vašega otroka povzročata veliko stresa, kar lahko vsekakor poslabša stanje poporodnega izpadanja las. Morda nimate časa za vsakodnevno meditativno jogo, vendar si lahko vseeno ogledate nekaj Youtube vodičev za izvajanje trebušnih dihalnih tehnik, ki jih lahko prakticirate kadarkoli – tudi med dojenjem!

go to top