OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

KAKO STRES VPLIVA NA VIDEZ KOŽE?

Ali lovite ravnotežje med službo in družino, pogosto tudi v kaotičnem mestnem okolju? Glede na to, da živimo v sodobnem svetu, kjer je vsakdo tako ali drugače izpostavljen stresu, bodisi v poslovnem ali zasebnem življenju, ta zagotovo pusti pečat tudi na vaši koži. Skoraj nihče še ne načrtuje upočasnitve svojega življenjskega tempa, toda že majhne spremembe v rutini za nego obraza vam lahko pomagajo izboljšati moč in odpornost kože proti neizogibnim negativnim vplivom, ki jih imata utrujenost in stres. Koža je največji organ človeškega telesa in je povezana s številnimi živčnimi končiči, zato se vpliv stresa, ki deluje na naša čustva, odraža tudi na koži. Telo pod stresom proizvaja provnetne kemikalije, ki lahko oslabijo zaščitno vlogo kožne pregrade, kar povzroči dehidracijo kože in poslabšanje stanja pogostih vnetnih bolezni.

clanak-baner

»Zaradi današnjega natrpanega in stresnega življenja kože ne izpostavljamo le okoljskim stresogenim dejavnikom, ampak tudi psihološkemu stresu, za katerega je znano, da prispeva k motenemu delovanju kožne pregrade in posledičnim kožnim boleznim,« pojasnjuje dr. Balić, spec. dermatologije. Nenehno se spopadamo s številnimi vplivi stresnega mestnega življenja na različne organske sisteme, vključno z našo kožo, ki lahko v takšnih razmerah postane pusta, utrujena in sivkasta, slabše kakovosti in z oslabljenim tonusom, pa tudi dovzetnejša za zgodnje okužbe in bolezni.

KAKO SE SPOPADATI S HITRIM NAČINOM ŽIVLJENJA, NE DA BI KOŽA PRI TEM UTRPELA POSLEDICE?

Minéral 89 je prvi Vichyjev booster za kožo in skrivno orožje, ki bo vaši koži zagotovilo moč in zdrav sijaj. Booster vsebuje 89 % vulkanske vode, obogatene s 15 minerali v odmerku 5,2 grama na liter, ki spodbujajo obnovo kožne pregrade. Obnovljena kožna pregrada pa zmanjša transepidermalno izgubo vode, zaradi česar postane močnejša. Druga glavna sestavina, ki je ključnega pomena za obnovitev sijaja izčrpane kože, je hialuronska kislina. Gre za naravno sestavino kože, ki ji daje elastičnost, tonus in volumen. Obnaša se kot goba, ki lahko vpije do 100-krat več vode od svoje teže, hkrati pa zagotavlja popolno toleranco, tudi na občutljivi koži. Na površini kože tvori enakomerno plast, ki jo ščiti pred vplivi notranjih agresivnih dejavnikov, kot sta stres in utrujenost. Lahko teksturo boosterja Minéral 89, ki se hitro vpije v kožo, bodo cenile tudi uporabnice, ki zjutraj ne najdejo prav veliko prostega časa, saj bodo lahko takoj po nanosu uživale v občutku mehke in navlažene kože.

clanak-baner

Dr. Balić, spec. dermatologije, potrjuje, da ta booster ščiti kožo pred škodljivimi zunanjimi in notranjimi vplivi, saj okrepi njeno pregrado in s tem tudi njeno zaščitno vlogo. Zahvaljujoč aktivnim sestavinam, ki pomagajo zadrževati vodo, naredi kožo še močnejšo, polnejšo, mehkejšo, svetlejšo in posledično bolj zdravega videza.

Kako lahko dodatno zagotovimo, da hiter življenjski tempo, ki ga pogosto spremlja stres, ne bi škodoval zdravemu videzu kože? Z redno telovadbo, ki je lahko odličen način sproščanja po napornem dnevu.

Vemo, da se lahko zunanji dejavniki, kot sta onesnažen zrak in cigaretni dim, zdijo očitni krivci za poslabšanje kakovosti naše kože, vendar je pomembno, da ne podcenjujemo vpliva stresa na zdrav videz kože. Z uporabo boosterja Minéral 89 boste pripomogli k obrambi svoje kože in ji zagotovili zaščito, ki jo potrebuje za boj proti vplivom stresa na kožo.

go to top