OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Kako zaščititi kožo nagnjeno k nepravilnostim v poletju?

Ali je vaša koža nagnjena k nepravilnostim, še posebej v poletnih mesecih? Preberite naše najboljše nasvete na temo nege k aknam nagnjene kože, ko se temperatura začne dvigovati.

Kako zaščititi kožo nagnjeno k nepravilnostim v poletju?
Korektivna njega

Pripravljen za na plažo: nasveti za nego k aknami nagnjene kože poleti


Za večino ljudi je poletje sinonim za sonce, morje in pesek. Toda nekateri od nas, ki imamo k aknam nagnjeno kožo, potrebujemo dodatno nego v toplejših mesecih, še posebej preden se odpravimo na plažo. Koža, ki je nagnjena k aknam, potrebuje ustrezno zaščito, ko je sonce najmočnejše, saj je sonce lažni prijatelj aken; v nasprotnem primeru lahko povečanje temperature za samo 1 °C poveča proizvodnjo sebuma tudi za 10 %
.*  Poleg tega lahko nekatera zdravila proti aknam povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo, s čimer se poveča tudi možnost poškodb, ki jih povzročajo UV-žarki. Ne nazadnje je učinkovita zaščita kože na počitnicah tudi bistvenega pomena za preprečevanje brazgotinjenja in hiperpigmentacije, povezane z opeklinami, zato ne varčujte na izdelkih za zaščito pred soncem. Formula na gelni ali vodni osnovi je idealna za mastno kožo.

Vichyjeva matirajoča korektivna nega za zaščito pred soncem: idealna rešitev za k aknam nagnjeno kožo


Ko govorimo o koži, ki je nagnjena k aknam, je pomembno biti pozorni na sestavine zaščitne nege. Za blaženje nepravilnosti, povezanih z izpostavljenostjo UV-žarkom, Vichy matirajoča korektivna nega za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 30 vsebuje salicilno kislino, ki izboljša stanje ogrcev. Pri testiranju v kliničnih pogojih je več kot 81 % udeležencev izjavilo, da je njihova koža manj mastna tudi do 4 tedne po prvi uporabi, 75 % pa jih je izjavilo, da je njihova koža bolj sijoča.**


Če sta bolj kot same nepravilnosti vaši glavni poletni skrbi odvečna maščoba ali masten lesk, poskusite globinsko očistiti pore z Vichyjevo masko ​​za čiščenje por, obogateno z dvema vrstama naravne gline, ki matirata k maščenju nagnjeno kožo. Tako, zdaj si lahko privoščite oddih na plaži brez skrbi o vplivu na kožo!

*Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). Vpliv spremembe lokalne temperature na nihanje ravni izločanja sebuma. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.
**Vichy Idéal Soleil nega proti nepravilnostim, klinično ocenjevanje v razdobju 28 dni na 54 osebah (CF: dokument o lansiranju izdelka, str. 20)

Uredništvo

go to top