OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Katere vlažilne nege najbolje delujejo na občutljivo kožo?

Če opazite, da se vaša koža odziva na vremenske spremembe ali na uporabo kozmetičnih izdelkov, je možno, da imate občutljivo kožo. Pomembno je, da izberete vlažilno sredstvo, ki je oblikovano tako, da zmanjša njeno reaktivnost.

Kaj je občutljiva koža?


Občutljiva koža ni vrsta kože, kar pomeni, da se lahko pojavi pri kateri koli vrsti kože in jo lahko povzročijo številni različni dražljaji. Pogosto jo povzročajo običajne sestavine izdelkov za nego kože, ki lahko vsebujejo dražilne snovi, posledica česar so kožne reakcije. Podnebne razmere, kot so vročina, mraz in suhost, lahko povzročijo tudi najpogostejše simptome občutljive kože, med drugim pekoče občutke, mravljinčenje, zbadanje in srbenje (1).
Dražilne snovi lahko oslabijo kožno pregrado in poškodujejo njeno sposobnost zadrževanja onesnaževal in bakterij stran od kože. To posledično povzroči kožno reakcijo, ki jo prepoznavamo kot občutljivost.  

Dražilne snovi lahko oslabijo kožno pregrado in poškodujejo njeno sposobnost zadrževanja onesnaževal in bakterij stran od kože

Najboljše in najslabše sestavine v vlažilnih negah za občutljivo kožo


Obstaja veliko različnih sestavin v vlažilnih negah za zaščito in pomlajevanje kože. To se predvsem nanaša na hipoalergensko vlažilno nego za občutljivo kožo, ki vsebuje humektante (sestavine, ki privlačijo vlago v kožo), kot so hialuronska kislina, NMF-ji (naravni dejavniki zadrževanja vlage) in glicerin. 

Osebe z občutljivo kožo bi se morale izogibati agresivnim izdelkom, ki lahko dražijo kožo, kot sta sulfat in retinol.

Retinoidi lahko delujejo kot dražilne snovi, saj kožo naredijo bolj občutljivo na sonce v poletnih mesecih in nagnjeno k suhosti v zimskem času, zaradi česar se ciklus občutljive kože nenehno ponavlja.

Izdelki AQUALIA THERMAL
so testirani na ženskah s 100%OBČUTLJIVO KOŽO

Katere vlažilne nege najbolje delujejo na občutljivo kožo?


Izdelki, prilagojeni za občutljivo in alergijam nagnjeno kožo omejujejo nevarnost reakcij. Nega Aqualia Thermal je posebej zasnovana, da deluje na simptome občutljive kože in preprečuje slabljenje njene pregradne funkcije, odvisno od vrste vaše kože in njenih potreb. Za linijo Aqualia Thermal so bile ustvarjene 4 različne vrste vlažilnih sestavin za nego najpogostejših vrst kože, ki delujejo zoper reakcije preobčutljivosti.

To linijo izdelkov smo testirali na ženskah s 100-odstotno občutljivo kožo, da bi dokazali njeno toleranco. Poudarek te linije je na vlaženju, toleranci in zmanjšanju števila sestavin.

Različne teksture za različne vrste kože


Če imate normalno/mešano suho kožo ali pa zelo mastno kožo, ki je nagnjena k reakcijam preobčutljivosti, poskusite:

● Vlažilno gel-kremo z lahkotnejšo teksturo 
Aqualia Thermal gel-krema za vlaženje kože je primerna za normalno do mešano kožo. Ohranja svež, navlažen in napolnjen videz s čistejšimi porami. Vlažilna nega Aqualia Thermal gel-krema za vlaženje kože vlaži in napolni drobne gube v samo 48 urah, obenem pa pomaga zadržati vlago v koži. Koža je navlažena, a rahla, nega pa je dovolj lahka, da je primerna tudi za vašo vrsto kože.

Če imate zelo suho kožo, ki je nagnjena k reakcijam preobčutljivosti, poskusite:

● Bogato vlažilno nego
Aqualia Thermal bogata krema intenzivno vlaži kožo in vrača vlago kožni pregradi. Koža postane vlažna in gladka, zato je ta nega posebej priporočljiva za suho/zelo suho kožo, ki ji ustreza bogata tekstura kreme. Osebe, ki so preizkusile izdelek, so potrdile, da so takoj po nanosu bogate kreme občutile, da je njihova koža dobro navlažena, kar je izjavilo 90 % vprašanih, 92 % pa jih je potrdilo občutek udobja na koži. Po enem mesecu so rezultati pokazali 29-odstotno povečanje gladkosti, 94 % oseb pa je bilo mnenja, da je njihova koža poživljena.

Če želite še več vlaženja v svoji rutini za nego kože, poskusite: 

● Serum za vlaženje kože
Aqualia Thermal serum za vlaženje kože je idealen za vse vrste kože. Lahko se uporablja pred ostalimi vlažilnimi negami za intenzivno in dolgotrajno vlaženje, saj zapolnjuje drobne gube in gladi kožo. Rezultati raziskave kažejo, da 95 % žensk meni, da je njihova koža dobro navlažena in nahranjena, 91 % pa se strinja, da je njihova koža pomirjena. Po enem mesecu uporabe seruma jih 95 % meni, da je njihova koža bolj elastična, obnavljanje povrhnjice pa pospešeno.

VIRI:

  1. Lev-Tov, H. s sod., "Sindrom občutljive kože" v Indian Journal of Dermatology 57.6 (2012.) str. 419-423 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519246/]

VAŠA RUTINA

aqualia-thermal-riche-krema-bogata-nega; hidratantna-nega; dnevna-nega; za-suho-kozo; vichy; zelo-suho; za-obraz; popolnjena-koza; hialuronska-kislina; zanesljiv-izdelek; intenzivno-vlazi; varen-izdelek; vse-vrste-koze

Bogata krema za vlaženje kože

Vlaži kožo 48 ur. 97 % formule je naravnega izvora s hialuronsko kislino.

go to top