OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Krema za področje okoli oči: zakaj vaša običajna vlažilna nega ni dovolj

Seveda vsi to počnemo, ko imamo na voljo le nekaj sekund – vendar, ko gre za nego področja okoli oči, hitro nanašanje običajne vlažilne nege ni dovolj.

Krema za področje okoli oči: zakaj vaša običajna vlažilna nega ni dovolj
Slow Age eye care 3

Preberite, zakaj je tako pomembno izbrati izdelek, ki je posebej oblikovan za to občutljivo področje.

Zakaj področje okoli oči potrebuje posebno kremo?


Morda ni prav veliko, vendar je področje okoli oči dejansko eno od najmarljivejših področij obraza. Ali ste vedeli, da naše področje okoli oči naredi približno 10.000 utripov na dan? Zaradi tega vsakodnevnega napora je nežna koža področja okoli oči še posebej občutljiva na sončno svetlobo in poškodbe, ki jih povzročajo UV žarki, saj je zelo tanka. Zato je to eno izmed prvih področij kože, kjer se pojavijo znaki staranja. 

Ker je 3 do 5-krat tanjša od kože na preostalih delih obraza, koža področja okoli oči nima maščobnih celic, ki so na splošno odgovorne za polnost in mladostnost. Za razliko od ostalega telesa podkožje (najgloblja plast kože, kjer se shranjuje maščoba, ki skrbi, da so ostali deli našega obraza in telesa bolj polni) dejansko nima niti ene maščobne celice, kar pomeni, da hitreje izgubi volumen kot drugi deli obraza.

Na kratko, koža področja okoli oči je bolj občutljiva, bolj krhka in dovzetna za poškodbe, ki jih povzročajo zunanji dejavniki – bolj je nagnjena k povešanju in upadlosti, če je ne negujemo, kot je treba. Ker ima področje okoli oči drugačne potrebe od ostalih delov obraza, vaša običajna vlažilna nega ne bo zadovoljila vseh njegovih potreb, ko gre za zaščito tega občutljivega področja.

Slow Age eye care VM

Zakaj je krema za področje okoli oči nedvomno bolj pomembna kot vlažilna nega?

Torej, zakaj je krema za področje okoli oči tako pomembna? Poglejmo najprej, česa ne smemo storiti pri uvajanju nege za področje okoli oči v svojo rutino za nego kože.

Medtem ko večina izbira izdelke za nego kože obraza, ki so primerni za določeno težavo, boste presenečeni, koliko od nas misli, da je naša običajna dnevna ali nočna krema primerna tudi za nego področja okoli oči. Kot ne bi umivali svojega obraza z gelom za prhanje (upamo), tako tudi uporaba običajne dnevne kreme na območju pod očmi ne bo tako učinkovita kot krema, ki je zasnovana prav za to področje. Izdelki za nego kože, ki spodbujajo zadrževanje vlage v koži, so idealni za kožo, ki je pozimi nagnjena k luščenju, vendar bo pri osebah, ki imajo zjutraj otekle oči, ta formula zadržala vodo v koži.

Kako se lahko torej izognemo nevarnostim čezmernega ali nezadostnega vlaženja? Ko iščemo kremo za področje okoli oči, ki je zasnovana za nekatere od najpogostejših težav tega področja, kot so vrečice pod očmi, temni kolobarji ali drobne gubice, je pametno izbrati glede na sestavine – še posebej, ker so te težave edinstvene za to področje. Izberite redkejše teksture gele ali kreme, ki drsijo po koži, in jih ne nanašajte v preveč bogatih količinah, ampak po malo in pogosto. In za konec še nasvet: kombinacija učinkovite kreme za oči – idealno bi bilo tiste, obogatene z aktivnimi sestavinami – in redne masaže obraza, je odličen način za preprečevanje nastanka drobnih linij in gub, kot tudi za občasno zdravljenje zabuhlosti in/ali otekanja.

Uredništvo

go to top