OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Najboljša nočna rutina za lepo kožo

Želite svoji koži privoščiti dobro prespano noč? Ponujamo vam nasvete, kako izbrati ustrezne izdelke za nego kože in čim bolje izkoristiti svojo nočno lepotno rutino.

Najboljša nočna rutina za lepo kožo

Priprava kože za spanje


Vsi vemo, da je dobro prespana noč pomembna za zdravje kože. Toda mnogi od nas ne namenjajo veliko pozornosti večerni rutini za nego kože.

Za dolgoročno zdravje kože je ključnega pomena dobro izkoristiti te dragocene ure, ko naša koža počiva, zato se splača vlagati v izdelke, ki spodbujajo naravne nočne procese kože.  

Medtem ko je z nami delila nasvete o pripravi kožo za spanje, nas je dr. Nina Roos spomnila še na pomen pravilnega čiščenje kože za odstranjevanje umazanije, ki se je nakopičila čez dan.

Ne pozabite odmakniti las z obraza, medtem ko spite, saj lahko maščoba z las povzroči nastanek mozoljev na občutljivih področjih, kot je čelo.

Izbira primernih sestavin za nego kože


Vsi poznamo učinkovitost antioksidantov v boju proti učinkom oksidativnega stresa.

Za ukrepanje proti negativnim vplivom iz okolja na kožo uporabite antioksidant z dokazanimi lastnostmi, kot sta bajkalska čeladnica ali resveratrol, ki je prisoten v negi Slow Âge Night. Ti dve sestavini nista znani le zaradi svoje učinkovitosti pri preprečevanju stresa – izvleček korenine bajkalske čeladnice dokazano deluje proti hiperpigmentaciji, povezani s staranjem, medtem ko resveratrol spodbuja obnavljanje in aktivnost celic.[1]

izvleček korenine bajkalske čeladnice dokazano deluje proti hiperpigmentaciji, povezani s staranjem, medtem ko resveratrol spodbuja obnavljanje in aktivnost celic.


Če želite režimu nočne nege dodati energijo pred nanosom maske, se lahko odločite za mikropiling z LHA, ki bo spodbudila obnavljanje celic v tem pomembnem času, ko je celična obnova najučinkovitejša.[2]

Pilinge je najbolje uporabljati ponoči, ker spodbujajo foto-občutljivost kože, ki je zato nagnjena k rdečici, če jo takoj po nanosu izpostavite sončni svetlobi.[3]

Nočne maske predstavljajo razkošen konec dneva in se za več časa vpijejo v vašo kožo, za razliko od običajnih mask, ki potrebujejo le nekaj minut.

Ponoči se izguba vode iz kože nezaznavno poveča, zato je treba kožo navlažiti z učinkovito nočno kremo ali masko, ki bo preprečila transepidermalno izgubo vode med spanjem in okrepila pregradno funkcijo kože, s čimer bo preprečila izgubo vlage.

Izdelek je bogat z antioksidanti in pomaga popraviti poškodbe zaradi oksidativnega stresa, ki vsakodnevno prizadenejo kožo.

[1] Farris P., Yatskayer M., Chen N., Krol Y., Oresajo C.: »Ocena učinkovitosti in tolerance nočnih topičnih antioksidantov, ki vsebujejo resveratrol, baikalin in vitamin E za zdravljenje blagih do zmernih fotopoškodb kože« v Journal of Drugs and Dermatology 13 (2014) str. 1467–1472 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25607790]
[2] Zeichner, J. s sod.: »Uporaba lipohidroksi kisline v izdelku za nego kože in zdravljenje aken« v Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 9.1 (2016) str. 40–43 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5300717/]
[3] Rendon, M. s sod.: »Dokazi in okoliščine uporabe kemičnih pilingov pri kožnih boleznih ali kozmetičnih posegih« v Journal of Clinical Aesthetic Dermatology 3.7 (2010) str. 37–43 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921757/]

go to top