Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Najboljša nočna rutina za lepo kožo

 • favoris

Želite svoji koži privoščiti dobro prespano noč? Ponujamo vam nasvete, kako izbrati ustrezne izdelke za nego kože in čim bolje izkoristiti svojo nočno lepotno rutino.

Priprava kože za spanje


Vsi vemo, da je dobro prespana noč pomembna za zdravje kože. Toda mnogi od nas ne namenjajo veliko pozornosti večerni rutini za nego kože.

Za dolgoročno zdravje kože je ključnega pomena dobro izkoristiti te dragocene ure, ko naša koža počiva, zato se splača vlagati v izdelke, ki spodbujajo naravne nočne procese kože.  

Medtem ko je z nami delila nasvete o pripravi kožo za spanje, nas je dr. Nina Roos spomnila še na pomen pravilnega čiščenje kože za odstranjevanje umazanije, ki se je nakopičila čez dan.

Ne pozabite odmakniti las z obraza, medtem ko spite, saj lahko maščoba z las povzroči nastanek mozoljev na občutljivih področjih, kot je čelo.

Izbira primernih sestavin za nego kože


Vsi poznamo učinkovitost antioksidantov v boju proti učinkom oksidativnega stresa.

Za ukrepanje proti negativnim vplivom iz okolja na kožo uporabite antioksidant z dokazanimi lastnostmi, kot sta bajkalska čeladnica ali resveratrol, ki je prisoten v negi Slow Âge Night. Ti dve sestavini nista znani le zaradi svoje učinkovitosti pri preprečevanju stresa – izvleček korenine bajkalske čeladnice dokazano deluje proti hiperpigmentaciji, povezani s staranjem, medtem ko resveratrol spodbuja obnavljanje in aktivnost celic.[1]

izvleček korenine bajkalske čeladnice dokazano deluje proti hiperpigmentaciji, povezani s staranjem, medtem ko resveratrol spodbuja obnavljanje in aktivnost celic.


Če želite režimu nočne nege dodati energijo pred nanosom maske, se lahko odločite za mikropiling z LHA, ki bo spodbudila obnavljanje celic v tem pomembnem času, ko je celična obnova najučinkovitejša.[2]

Pilinge je najbolje uporabljati ponoči, ker spodbujajo foto-občutljivost kože, ki je zato nagnjena k rdečici, če jo takoj po nanosu izpostavite sončni svetlobi.[3]

Nočne maske predstavljajo razkošen konec dneva in se za več časa vpijejo v vašo kožo, za razliko od običajnih mask, ki potrebujejo le nekaj minut.

Ponoči se izguba vode iz kože nezaznavno poveča, zato je treba kožo navlažiti z učinkovito nočno kremo ali masko, ki bo preprečila transepidermalno izgubo vode med spanjem in okrepila pregradno funkcijo kože, s čimer bo preprečila izgubo vlage.

Izdelek je bogat z antioksidanti in pomaga popraviti poškodbe zaradi oksidativnega stresa, ki vsakodnevno prizadenejo kožo.

[1] Farris P., Yatskayer M., Chen N., Krol Y., Oresajo C.: »Ocena učinkovitosti in tolerance nočnih topičnih antioksidantov, ki vsebujejo resveratrol, baikalin in vitamin E za zdravljenje blagih do zmernih fotopoškodb kože« v Journal of Drugs and Dermatology 13 (2014) str. 1467–1472 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25607790]
[2] Zeichner, J. s sod.: »Uporaba lipohidroksi kisline v izdelku za nego kože in zdravljenje aken« v Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 9.1 (2016) str. 40–43 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5300717/]
[3] Rendon, M. s sod.: »Dokazi in okoliščine uporabe kemičnih pilingov pri kožnih boleznih ali kozmetičnih posegih« v Journal of Clinical Aesthetic Dermatology 3.7 (2010) str. 37–43 [Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921757/]

Naši kultni izdelki

 • 24030Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom51New
  SLOW ÂGE
  FACE CARENočna kremaNega proti znakom staranja kože

  Novo

  Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom

  SLOW ÂGE

  Obnovitvena in osvežujoča krema in maska za obogatitev kože s kisikom

  Nočna krema

  Obnovitvena in osvežujoča nočna krema in maska

 • 24505Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo
  00NewMINÉRAL 89FACE CAREDnevna negaVlažilna nega za kožo obraza

  Novo

  Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo

  MINÉRAL 89

  Dnevna poživitev za močnejšo in bolj polno kožo

  Dnevna nega

  INOVACIJA: Vaš dnevni odmerek za močnejšo kožo.

 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top