Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Nasveti dermatologov za počasnejše staranje

 • favoris

Vodilni dermatologi svetujejo, kako se soočati s težavnimi področji, ki nastanejo s staranjem, da bi se lahko zadovoljno starali v vsakem življenjskem obdobju.

Poleg vidnih znakov obstajajo tudi celične in molekularne poškodbe na »tihi«, nevidni ravni, ki pomenijo, da koža s časom postaja vse bolj izsušena, tanjša in občutljiva. Zaradi škodljivih vplivov okoljskih dejavnikov, kot so UV žarki in onesnaženje, je zelo pomembno, da kožo temeljito očistimo in zaščitimo.


Ne glede na našo starost lahko vlaženje kože, globinsko hranjenje z antioksidanti in uporaba krem za zaščito pred soncem s faktorjem vsaj SPF 25 zmanjša celične poškodbe. Ta nevtralizacija »tihega« staranja kože na samem viru je učinkovitejša od popravljanja že prisotnih znakov, ki se pojavijo pri vseh starostnih skupinah, čeprav se vsaka generacijska stopnja kože sooča s svojimi težavami:

V 20-ih

Če se še vedno soočate z mozolji, poiščite izdelke brez olja in s salicilno kislino. Vaša bodoča koža vam bo hvaležna, da ste sprejeli dobre navade že v tem desetletju, v katerem se oblikujete. Bodite pozorni na to, koliko vode pijete, redno telovadite in ponoči si privoščite dovolj spanja – 8 ur.

V 30-ih

Začnejo se pojavljati drobne linije in barva kože postane neenakomerna. Čas je, da začnete z uporabo posebnih anti-age izdelkov za nego kože, zlasti na občutljivem področju okrog oči. Pazite tudi na vključevanje antioksidantov v svojo rutino za nego kože ter v prehrano: uživajte živila, ki dobro vplivajo na vašo kožo, kot so ohrovt, robidnice in kivi. Za delovanje proti škodljivim dejavnikom iz okolja uporabljajte nežno čistilno sredstvo z vlažilnimi sestavinami.

V 40-ih

Gube in starostne pege so se verjetno že pojavile, zato je vaš cilj poenotiti pigmentacijo in povečati raven kolagena. V tem desetletju koža začne izgubljati svoj sijaj in teksturo. Dolgoročno vlaženje je pomembnejše kot kdaj koli prej, zato pod svojo anti-age nego uporabite serum s hialuronsko kislino.

V 50-ih

Hormonske spremembe lahko povzročijo izsuševanje kože. Ker je estrogena vse manj, koža postane bolj suha in manj elastična, rjave lise pa so še vedno prisotne. Tem učinkom se zoperstavite s pomočjo anti-age nege s hranilnimi olji, ki spodbujajo vlaženje in tonus kože.

Naši kultni izdelki

 • 20902Dnevna nega, ki deluje na znake staranja
  v nastajanju
  4.6139New
  SLOW ÂGE
  Nega proti znakom staranja kože

  Novo

  Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju
 • Najbolj brano

  Sestavine

  Antioksidativno delovanje »zlate korenine«

  Bajkalska čeladnica je rastlina iz kitajske province Shaanxi, ki je zelo izpostavljena hladnemu vremenu in intenzivnemu UV sevanju, zato je morala razviti izjemno odpornost, da bi lahko preživela v teh neugodnih razmerah. Njene korenine so tako postale neverjetno močne in so znane kot »zlate korenine«.

  Preberite članek

  04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  go to top