OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Nasveti dermatologov za počasnejše staranje

Vodilni dermatologi svetujejo, kako se soočati s težavnimi področji, ki nastanejo s staranjem, da bi se lahko zadovoljno starali v vsakem življenjskem obdobju.

Nasveti dermatologov za počasnejše staranje

Poleg vidnih znakov obstajajo tudi celične in molekularne poškodbe na »tihi«, nevidni ravni, ki pomenijo, da koža s časom postaja vse bolj izsušena, tanjša in občutljiva. Zaradi škodljivih vplivov okoljskih dejavnikov, kot so UV žarki in onesnaženje, je zelo pomembno, da kožo temeljito očistimo in zaščitimo.


Ne glede na našo starost lahko vlaženje kože, globinsko hranjenje z antioksidanti in uporaba krem za zaščito pred soncem s faktorjem vsaj SPF 25 zmanjša celične poškodbe. Ta nevtralizacija »tihega« staranja kože na samem viru je učinkovitejša od popravljanja že prisotnih znakov, ki se pojavijo pri vseh starostnih skupinah, čeprav se vsaka generacijska stopnja kože sooča s svojimi težavami:

V 20-ih

Če se še vedno soočate z mozolji, poiščite izdelke brez olja in s salicilno kislino. Vaša bodoča koža vam bo hvaležna, da ste sprejeli dobre navade že v tem desetletju, v katerem se oblikujete. Bodite pozorni na to, koliko vode pijete, redno telovadite in ponoči si privoščite dovolj spanja – 8 ur.

V 30-ih

Začnejo se pojavljati drobne linije in barva kože postane neenakomerna. Čas je, da začnete z uporabo posebnih anti-age izdelkov za nego kože, zlasti na občutljivem področju okrog oči. Pazite tudi na vključevanje antioksidantov v svojo rutino za nego kože ter v prehrano: uživajte živila, ki dobro vplivajo na vašo kožo, kot so ohrovt, robidnice in kivi. Za delovanje proti škodljivim dejavnikom iz okolja uporabljajte nežno čistilno sredstvo z vlažilnimi sestavinami.

V 40-ih

Gube in starostne pege so se verjetno že pojavile, zato je vaš cilj poenotiti pigmentacijo in povečati raven kolagena. V tem desetletju koža začne izgubljati svoj sijaj in teksturo. Dolgoročno vlaženje je pomembnejše kot kdaj koli prej, zato pod svojo anti-age nego uporabite serum s hialuronsko kislino.

V 50-ih

Hormonske spremembe lahko povzročijo izsuševanje kože. Ker je estrogena vse manj, koža postane bolj suha in manj elastična, rjave lise pa so še vedno prisotne. Tem učinkom se zoperstavite s pomočjo anti-age nege s hranilnimi olji, ki spodbujajo vlaženje in tonus kože.

Uredništvo

go to top