OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Nasveti, ki vam bodo pomagali pri soočanju s staranjem

Za skoraj vsako žensko proces staranja ne vpliva le na fizični videz, ampak ima tudi velik čustveni učinek.

Nasveti, ki vam bodo pomagali pri soočanju s staranjem

Čeprav je vsako novo poglavje v življenju ženske lahko zastrašujoče, uspešno prilagajanje stvarnosti staranja je vsekakor mogoče, saj so se v javnosti pojavile podobe čudovitih žensk v svojih 50-ih letih. Le nekaj manjših sprememb življenjskega sloga lahko ohrani močan občutek vaše edinstvene ženskosti.

Najučinkovitejši pristop je celosten; zato združite enega ali več teh nasvetov s svojim lastnim navdihom:

Povečajte prožnost svoje kože

Okoli 50. leta starosti postane vaša koža tanjša, bolj suha in bolj nagnjena k znakom staranja, kot so drobne gubice in neenakomerna pigmentacija. Starejša koža je bolj občutljiva na poškodbe, ki jih povzročajo UV žarki, zato je vsakodnevna uporaba visokega zaščitnega faktorja SPF bistvenega pomena.

Izberite vlažilne izdelke, prilagojene za preprečevanje izgube elastičnosti, ki povečujejo proizvodnjo kolagena in vsebujejo hialuronsko kislino, da okrepijo naravno zaščitno pregrado kože.

Poživite se s hrano

Sredozemska, z vlakninami bogata prehrana ni le slastna, ampak je raziskava, objavljena v reviji American Journal of Clinical Nutrition, pokazala, da lahko tudi poveča energijo starejših žensk in jim pomaga pri soočanju s hormonskimi spremembami. Idealno bi bilo pojesti 25 do 35 g vlaknin vsak dan – najboljši viri le-teh pa so polnozrnata žita, sadje in zelenjava. Zelenolistna zelenjava je bogata z železom, ki je prav tako bistvenega pomena za zdravje las in kože.

Zmanjšajte tveganje za nastanek osteoporoze s povečanjem vnosa kalcija: 1200 miligramov na dan (3 ali 4 obroki mlečnih izdelkov z nizko vsebnostjo maščob).
Vitamin D je ključnega pomena za zdrave kosti ter voljno kožo in lase.
Vitamini B in omega-3 maščobne kisline niso samo odlični za kožo, ampak pomagajo tudi uravnotežiti čustva, zato v svojo prehrano vključite mastne ribe (losos, tuna, sardele), stročnice in laneno olje.

Zgostite svoje lase

Enako pomembna je tudi skrb za lase, saj se starejše ženske soočajo z zmanjšanjem volumna, ko lasje postanejo tanjši.

Priporočamo šampone za zgostitev las, in če se vaša običajna raven izpadanja las začne povečevati, hitro ukrepajte z uporabo tretmaja proti izpadanju las.

Izogibajte se barvam za lase, ki vsebujejo amonijak, ali drugim agresivnim izdelkom, ki dražijo lasišče. Masaža glave pospešuje pretok krvi v lasne mešičke, kar poveča moč negovalnih izdelkov.

go to top