OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Nasveti za prihranek časa: 5 trikov, ki bodo pospešili vašo vsakodnevno rutino

Če se – kot večina od nas – zalotite, da vedno hitite od sestanka do sestanka brez niti kančka predaha, je čas, da se ustavite in ponovno preučite svoje dnevne navade.

Nasveti za prihranek časa: 5 trikov, ki bodo pospešili vašo vsakodnevno rutino

Po branju teh nasvetov ne boste nikoli več gledali na svojo jutranjo rutino na enak način: hitreje, ampak z manj naglice = to naj bo vaša nova mantra.

Povežite se

V povprečju preživimo 4,7 (1) ur na dan na pametnih telefonih in drugih napravah, zakaj nam torej ne bi dejansko služili? Ena najuporabnejših aplikacij za izboljšanje produktivnosti je Pocket, ki je idealna za shranjevanje priljubljenih zgodb, video posnetkov in člankov v zaznamke, da jih boste lahko prebrali kasneje, namesto da prosti čas v pisarni preživite na družabnih omrežjih. Če vam je všeč pripravljati sezname, je Evernote odlična aplikacija za organiziranje vaših idej, seznamov opravkov in Post-It beležk v vseh vaših aplikacijah in platformah za pošiljanje sporočil, da vam ne bi bilo treba preskakovati od enega do drugega družabnega medija, da bi našli ključni naslov.
(1) http://www.digitaltrends.com/mobile/informate-report-social-media-smartphone-use/

Prilagodite rutino svojemu življenjskemu slogu

... in ne življenjskega sloga rutini. Prej smo že govorili o pomenu dobro prespane noči, vendar, da bi kar maksimalno izkoristili svoj nočni počitek, boste morali prilagoditi dnevno rutino svojim navadam. Če ste bolj jutranji tip, razmislite o tem, da bi svojo telovadbo/pripravo hrane/opravke opravili preden odidete na delo, ali obratno, če želite biti bolj energični v večernih urah. Rezultat? Več časa za počitek po napornem dnevu v službi ali več časa v postelji zjutraj, kar vam je ljubše.

Reorganizirajte svoj lepotni režim

Če smo iskreni, koliko izmed nas si lahko privošči pol ure časa vsako jutro v kopalnici? Če želite pospešiti svojo dnevno rutino, razmislite o nakupu nekaj ključnih izdelkov z večstransko uporabo. Govorimo o BB kremi, ki je obenem nega za kožo in bronzer, ki ga lahko uporabljate kot senčilo ali ličilo za ustnice/lica za poudarjanje vašega notranjega sijaja. Dobra vrednost za denar in več prostora v kozmetični torbici – všeč nam je.

Zajtrk v 30 sekundah ali manj

Če še nimate mešalnika, vam priporočamo, da ga kupite, če želite prihraniti nekaj minut na svoji jutranji rutini. Preprosto kupite živila, ki »ohranjajo zdravo kožo« – borovnice, robidnice in banane so odlična izbira – in v sekundi zmiksajte najhitrejši (in najbolj okusen) zajtrk na svetu. Predvsem pa zadošča le nekaj sekund za čiščenje – preprosto napolnite mešalnik z vodo in detergentom, ponovno zmiksajte in to je to. Nimate več izgovorov za preskakovanje zajtrka, ker zamujate na jutranji sestanek.

Izklopite vse naprave čez noč, pa tudi zjutraj

Vsi smo se ujeli v to (zelo sodobno) zanko izgubljanja časa: »le hiter prelet« novih objav na Instagramu, ko smo še v postelji, in preden se dobro zavemo, že zamujamo v službo, pa niti oprhali se še nismo. Izgubljanje časa na napravah takoj zjutraj je verjetno najslabši možni način za začetek dneva, zato si obljubite, da boste družabna omrežja pregledali le, ko odidete od doma – seveda vas bo trk z drevesom ob branju novic na portalih verjetno zabolel, ampak ne toliko kot prepozen prihod v službo tretji dan zapored. Nikogar ne obsojamo.

Uredništvo

go to top