OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Navdihujoča ženska, ki je lahko motivacija in zgled drugim – tudi v menopavzi

Preberite, kaj nam je razkrila Pika Zrim – ženska, ki ji menopavza ni preprečila, da bi živela na polno. Pika je tudi uspešna odgovorna urednica portala Citylife.si. V tem pogovoru nam je razkrila, kako se je prav v menopavzi odločila, da bo našla več časa zase.

clanak slika

1. Kako se počutite kot ženska v 50. letu in katere pozitivne spremembe so vam prinesla zrela leta v primerjavi s tridesetimi ali štiridesetimi leti?

Ženska v mojih letih namreč čuti življenje drugače. Bolj ga ceniš, hkrati pa, ko za seboj puščaš materinstvo in ostale vloge, ki pripadajo mlajšim ženskam, samo sebe odkriješ v novi, zrelejši luči. Zato si želiš prihajajoča leta preživeti v skladu z dosedanjimi neizpolnjenimi in izpolnjenimi pričak ovanji.

Ženska je čarobno bitje, v katerem se prepletata krhkost in bojevitost. Lepi so trenutki, ko si ženska „sme“ dovoliti, da je krhka, in težki, ko se mora boriti. Pri 30-ih se začnejo najlepša leta. Meni je bilo najlepše okrog 35. leta. Takrat namreč vsaj veš, česa nočeš. Pri 40-ih je pomembno ne pozabiti „biti ženska“ in se odločno upreti „zobu časa“, kar pomeni, da je treba uspešno uskladiti „svoj zunanji in notranji jaz“. Ko vstopiš v petdeseta, veš, česa nočeš in kaj hočeš, kdo si in zakaj si taka, kot si.

2. Bi lahko rekli, da je menopavza v vašem življenju predstavljala neko prelomnico in najavila nekatere zaključke ter nove začetke oziroma da je morda bila motivacija za nove življenjske odločitve?

Je neke vrste prelomnica, saj se začneš dejansko res pogovarjati o menopavzi, ki te prej niti ni zanimala, ker se ti je zdelo, da je to še 100 let pred tabo.

Ker se je menopavza pri meni začela pri 50-ih in je bila motivacija za bodočnost, sem se začela zavedati minljivosti življenja, da bo drugi polčas krajši kot prvi. Življenje si skušaš organizirati kar se da kakovostno, saj nam odrasli otroci (moji so že šli od doma) omogočajo več časa zase in za stvari, za katere prej ni bilo nikoli časa ali denarja.

3. Ali ste v tem obdobju opazili spremembe na koži in laseh in temu primerno prilagodili svojo rutino nege?

Koža je v menopavzi postala definitvno suha in včasih se mi je zdelo, da kar koli sem nanesla nanjo, je dobesedno vpila v roku par minut. Večkrat na dan sem se mazala s kremo. Zdelo se mi je, da se predel pod očmi kar guba od izsušenosti. Preizkusila sem kar nekaj krem. Lasje mi niso nikoli rastli hitro, tako da tu nisem opazila velike razlike.

4. Imate morda kakšen nasvet ali sporočilo za vse ženske, ki jih je morda strah te spremembe, ki včasih še vedno predstavlja tabu temo?

Ko se začnejo pojavljati znaki, se morda najprej ustrašiš, kaj se dogaja s tabo, potem pa v pogovoru s prijateljico ugotoviš, da je to le začetek menopavze. Tehnologija interneta nam omogoča, da lahko takoj poiščemo znake in navodila, tako da se nekako potolažiš, da je to faza, skozi katero pač gremo ženske, in ko si med seboj delimo izkušnje, vidimo, da v tem nismo same, ampak skupaj. Ene prej, druge kasneje.

VAŠA RUTINA

 • neovadiol-phytosculpt-balzam-preoblikovanje-konture-vrata; za-kremno-masazo; tanka-koza; izguba-cvrstosti; povesenje-koze; povesenost-vratu; vse-vrste-koze; ucvrscen-vrat; dnevna-nega; proti-gubam; pomlajevanje; preoblikovanje-obraza

  NEOVADIOL

  Phytosculpt

  Dnevna nega

  Učvrščen vrat. Preoblikovane konture obraza.

 • Najbolj brano

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Sestavine

  Vitamin C – skrivnost sijoče kože?

  Hiter življenjski tempo vpliva na povrhnjico in polt naredi utrujeno ter dolgočasno. Vendar, ali ste vedeli, da je eden od najbolj priljubljenih vitaminov ključ do bleščeče kože z zdravim sijajem? Ogledali si bomo poživljajoče lastnosti vitamina C.

  Preberite članek

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Sestavine

  5 nasvetov za preprečevanje gub

  Gube nastanejo zaradi kombinacije več dejavnikov. Da bi jih lahko prehiteli in preprečili, še preden se pojavijo, vam ponujamo 5 naših najboljših nasvetov. Poslovite se od gub, še preden se pojavijo!

  Preberite članek

  KAKO STRES VPLIVA NA VIDEZ KOŽE?

  VICHY SVET

  KAKO STRES VPLIVA NA VIDEZ KOŽE?

  Ali lovite ravnotežje med službo in družino, pogosto tudi v kaotičnem mestnem okolju? Glede na to, da živimo v sodobnem svetu, kjer je vsakdo tako ali drugače izpostavljen stresu, bodisi v poslovnem ali zasebnem življenju, ta zagotovo pusti pečat tudi na vaši koži.

  Preberite članek

  go to top