OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Nega Slow Âge je testirana v realnih življenjskih pogojih

Pogovarjali smo se s Sabine Laquieze, dermatologinjo na čelu neodvisnega centra za biomedicinske raziskave, odgovornega za izvajanje kozmetičnih testiranj Vichyjevega izdelka Slow Âge.

Nega Slow Âge je testirana v realnih življenjskih pogojih

V: Nega Slow Âge je bila podvržena številnim testiranjem. Nam lahko poveste kaj več o tem?


O: Vichy je prvič doslej učinkovitost svojega izdelka Slow Âge primerjal s skupino žensk, ki so uporabljale svoj običajni izdelek.

V: Kakšna ideja se je skrivala za kliničnim testiranjem in kako se je ta ideja razvila?


O: Ideja je bila dokazati učinkovitost izdelka v daljšem časovnem obdobju in v realnih življenjskih pogojih pri dejanskih ženskah in ne le s pomočjo laboratorijskih testov.

V: Kakšen je bil namen te oblike testiranja?


O: Za cilj smo si zadali vzpostavitev dveh klinično identičnih skupin pod vplivom 9 dejavnikov ekspozoma (zunanjih spremenljivk, kot so UV žarki, onesnaženje, tobak ali klima, ter notranjih spremenljivk, kot so utrujenost, stres, čustva, prehranjevalne navade in spanje). Obe skupini sta prejeli enako količino UVA sevanja. Da bi bile primerjave veljavne, sta morali biti skupini popolnoma enaki.

V: Koliko žensk je sodelovalo v teh testiranjih in pod kakšnimi pogoji?


O: V raziskavi je sodelovalo 120 žensk, razdeljenih v 2 skupini. Ena skupina je uporabljala nego Slow Âge, medtem ko so ženske iz druge skupine še naprej uporabljale svoje običajne nege. V fazi rekrutiranja sem opravljala razgovore z ženskami, da bi preverila merila klinične primernosti s pomočjo vprašalnika o načinu življenja in okoljskih ter čustvenih dejavnikih. Izbrane ženske so prejele zapestnico z UV-senzorjem in so se vsakih 15 dni vračale na odčitavanje prejetega UVA sevanja. Testiranje je trajalo 2 meseca, klinične ocene pa so bile izdelane ob začetku testiranja in na koncu vsakega meseca.

V: Zakaj je bilo tako pomembno izmeriti vpliv UV žarkov?


O: Vsi dokazi kažejo, da imajo UV žarki velik vpliv na staranje kože, saj so v 80 % primerov odgovorni za ta proces. Isti glavni dejavnik, ki vpliva na kožo, je bil bistvenega pomena za primerjavo obeh skupin. To običajno izvajamo v nadzorovanem laboratoriju, zato je bila zapestnica za nadzor UV žarkov edini način za strogo izvajanje testiranja v resničnem življenju.

V: Ali lahko razkrijete nekaj rezultatov testiranja?


O: Ugotovili smo, da je bilo pri skupini z izdelkom Slow Âge v primerjavi s skupino, ki je uporabljala običajne nege, mogoče opaziti močnejše zmanjšanje pojava temnih lis, gub na licih ter izgube polnosti in vidnosti por. Velika večina žensk iz skupine, ki je uporabljala nego Slow Âge, je izjavila, da je njihova koža postala bolj umirjena (97 %), bolj gladka (92 %) in bolj sijoča (81 %) takoj po zamenjavi nege. Po 8 tednih je 89 % žensk opazilo, da je njihova koža mehkejša, 87 % jih je izjavilo, da je bolj zdrava, 71 % pa, da je koža postala močnejša.

go to top