OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Nočni vročinski valovi: kako lahko ostanete mirni in se naspite?

V kasnejših fazah menopavze lahko »vročinski valovi« kratijo vaš spanec in preprečujejo počitek, ki je pomemben za vaše dobro počutje in lepo kožo. Teh 5 nasvetov vam bo pomagalo, da se umirite, dobro naspite in zbudite sveži. 

Ste se celo noč premetavali in se zbudili prepoteni ter tesnobni? Hormonske spremembe, ki prihajajo z menopavzo – zlasti v poznejših fazah – lahko povzročijo vročinske valove in kratijo vaš spanec, lahko pa povzročijo tudi nespečnost. Sledite tem petim nasvetom, ki vam bodo pomagali, da ostanete mirni in se čez noč dobro naspite: vaš videz in počutje bosta zjutraj odlična.

Na nočni omarici imejte pripravljeno hladno pijačo

Kozarec hladne vode ali zeliščnega čaja ob blazini je dober način za sprostitev, ko vam je prevroče. Ob postelji imate lahko pripravljeno tudi razpršilo ali vlažno krpo za osvežitev kože, če se ponoči preveč potite.

Za spanje oblecite zračne in naravne materiale

Če nosite sintetične materiale, kot sta poliester ali spandex, se pred spanjem preoblecite v bolj zračne, naravne materiale, kot je organski bombaž. Sintetične tkanine lahko neprepustno ujamejo toploto, zaradi česar se boste počutili neprijetno, medtem ko bombaž ali lan absorbirata vlago in vas »hladita«.

Spite z odejo manj in razmislite o menjavi posteljnine

Če vas ponoči oblivajo vročinski valovi, je pomembno, da ne pretiravate s številom odej. Po možnosti raje spite z odejo manj. Prav tako razmislite o menjavi posteljnine, ki naj bo iz naravnih materialov, kot sta bombaž ali perje: to bo pripomoglo, da ostanete hladni in suhi.

go to top