OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

PEPTIDI: SPOZNAJTE REVOLUCIONARNO SESTAVINO PROTI STARANJU

Z retinolom, antioksidanti, kislinami AHA in vitaminom C, ki so vse bolj prisotni v izdelkih za nego kože, se vam morda zdi, da vsak mesec dobimo novo najboljšo aktivno sestavino.

peptideNajnovejše odkritje v svetu lepote so peptidi, kratke verige aminokislin, od katerih so nekatere znane po sposobnosti ponovnega zagona proizvodnje kolagena, s tem pa tudi upočasnitvi staranja. Sledi, zakaj so peptidi aktivna sestavina proti staranju, ki jo morate poznati.

Sčasoma se presnova v koži, tako kot v preostanku telesa, upočasni oziroma se koža manj učinkovito obnavlja in počasneje proizvaja kolagen, glavno vlakno v koži, kar privede do izgube čvrstosti in prožnosti. S prekomernim preživljanjem časa na soncu in izpostavljanjem ultravijoličnim žarkom postaja ta proces drastično hitrejši. Poleg tega lahko proces staranja pospešijo tudi vnetja, ki jih povzročijo prosti radikali v škodljivih dejavnikih, kot sta onesnaženost in cigaretni dim. S staranjem je treba kožo za njeno obnovo stimulirati.

S staranjem je treba kožo za njeno obnovo stimulirati.

Moč peptidov

En način za doseganje slednjega je izbira aktivnih sestavin, ki ciljno delujejo na ključna vlakna v koži, kolagen in elastin. Peptidi so močna skupina sestavin proti staranju, ki dokazano učinkovito delujejo in vitro. V telesu, natančneje hormonih, ki povzročajo pozitivne učinke, kot so endorfini in oksitocin, se peptidi nahajajo naravno in delujejo tako, da se vežejo z receptorskimi celicami ter aktivirajo presnovo, npr. spodbujajo kožo, da proizvaja več kolagena, ali absorbira in porablja maščobe. Med najučinkovitejše peptide, ki se uporabljajo tudi v izdelkih za nego kože, spadajo peptidi iz graha in tripeptidi.

Peptid iz graha je naravnega izvora. Okrepi kolagen in elastin, spodbuja njuno nadaljnje nastajanje v koži in stabilizira povezavo med usnjico in povrhnjico, da bi koža postala čvrstejša.

Tripeptidi so učinkovita sestavina, ki poveča sintezo kolagena in lumikana, s čimer ohranja stabilnost vezivnega tkiva za močnejšo strukturo in večjo čvrstost kože. Zaradi njih je koža debelejša in videti bolj sveža.

Kako jih vključiti v lepotno rutino

Izbira izdelkov za nego kože s peptidi, kot je Liftactiv Collagen Specialist, je naložba v mladostnost in lepoto kože. V kombinaciji z drugimi sestavinami lahko delujejo še močneje.

Liftactiv Collagen Specialist je razvit posebej za odpravljanje znakov izgube kolagena na koži, zato ne preseneča, da vsebuje veliko peptidov. Vsebuje 38 % aktivnih sestavin, kar je največji delež aktivnih sestavin med vsemi izdelki znamke Vichy, peptidi pa se nahajajo v hipoalergeni formuli, ki nežno deluje na občutljivo kožo. V kombinaciji z vitaminom C proti pigmentaciji, eperulinom za pomiritev kože in HEPES-om za glajenje površine kože peptidi, ki jih vsebuje izdelek Liftactiv Collagen Specialist, dopolnjujejo učinkovito formulo proti staranju. Preizkušanja so pokazala izboljšanje čvrstosti kože, zmanjšanje drobnih linij in gub okrog oči, gub na čelu ter nazolabialnih gub ter celovito izboljšanje obnove vrhnjice, kar zagotavlja mladostnejši in bolj spočit videz.

Znajti se v svetu izdelkov za nego kože proti staranju je lahko izziv. Poiščite peptide in dovolite, da ti opravijo delo namesto vas, da boste svojo kožo podprli na najboljši možen način. Predstavljajo najboljši način za ciljno delovanje na 100 % znakov staranja.

Uredništvo

go to top