Uporaba piškotkov na
www.vichy.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

Vichy se zavezuje, da bo spoštoval zaupnost osebnih podatkov, ki jih uporabnik posreduje prek tega obrazca. Osebni podatki, pridobljeni prek tega obrazca, se bodo uporabili izključno s strani podjetja Vichy za urejanje vašega računa, in za obdelavo podatkov o mnenju potrošnikov.

Pravico imate do dostopa, popravljanja in brisanja vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pravico lahko izkoristite v vsakem trenutku s pošiljanjem e-pošte na naslednji naslov [email protected]

Pravico imate v vsakem trenutku izvedeti vse o naši politiki varstva osebnih podatkov kakor tudi o drugih pravnih določbah.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Pika Zrim odkriva nasvete za polno življenje #brezpavze

Pika Zrim odkriva nasvete za polno življenje #brezpavze
 • favoris

Vichyjeva ambasadorka Pika Zrim v pogovoru razkriva, kako se sooča s simptomi menopavze in skrbi za svoj videz. Preberite njene nasvete za polno življenje #brezpavze!

1. Pika, na svojem blogu pravite, da ženske, ko pridejo v svoja petdeseta, vedo, česa ne marajo in kaj jim je všeč. Kaj pa je vam najbolj všeč v tem življenjskem obdobju?


Pretekla obdobja so mi prinesla neprecenljive izkušnje in modrost, ki jih lahko zdaj unovčim in živim polno življenje.

Otroka sta končala študij, sta zaposlena, živita že vsak na svojem, tako da imam res čas samo zase in ga preživljam z ljudmi, ki so mi zelo blizu. Najraje s svojim vnukom, saj je v moje življenje prinesel ljubezen, ki se je ne da opisati.

2. Seveda pa petdeseta leta pri ženskah pomenijo tudi prihod menopavze, ki jo mnoge dojemajo kot zelo neprijetno obdobje zaradi vročinskih valov, povečanja telesne teže ... Kako ste se vi spopadli z njenimi simptomi?


Ne morem ravno reči, da je to neprijetno obdobje, ker se vse življenje na nek način ukvarjamo s sabo in vedno je nekaj, kar nas opozori na določene spremembe v nas. Ko se je vse skupaj začelo, je bil to zame znak, da se nekaj dogaja. Takoj sem se zavedela, da so to znaki menopavze. Pred tem nisem nikoli prav veliko vedela o tej temi niti se nisem kaj dosti poglabljala vanjo, ker se mi je zdelo nepotrebno in zelo oddaljeno. Ker leta hitro minejo, je  prišlo na vrsto tudi to obdobje.

Prekomerne teže nimam, imam pa izreden apetit, kar pomeni vsakodnevno borbo s hrano in bolj premišljen način telesnih aktivnosti in prehranjevanja. Ker zaradi zdravstvenih težav ne jem glutena in laktoze, je verjetno tudi to eden izmed vzrokov, da se je moja teža le malenkostno povečala. Ko veš, da je to del življenjskega obdobja in da mine, se enostavno navadiš.

3. Ste modna blogerka in babica, ki je videti izredno mladostno. Kako vzdržujete ta videz, imate zjutraj in zvečer kakšno posebno rutino?


Mislim, da zelo veliko naredimo zase, če poskrbimo za dovolj spanja, čim manj stresa in se zmerno prehranjujemo. Spim 8–9 ur, spijem 2–3 litre vode na dan, ne kadim, se nikoli ne prenajedam in alkohol uživam le ob posebnih priložnostih. Zelo sem zadovoljna z življenjem, ki ga živim, za kar se lahko zahvalim svoji družini, saj mi daje največ energije za vse, kar počnem.  

Med moje posebne jutranje rutine spada prhanje z vsakodnevnim umivanjem las, zajtrk, kava in odhod v pisarno. Zvečer pa si rada ogledam dober film, odgovarjam na elektronska sporočila, brskam po spletu in družabnih omrežjih ali berem knjige.

4. Vaš zaščitni znak so tudi dolgi in negovani lasje. Nam lahko zaupate, kako skrbite zanje?


Lase si umivam vsak dan in to je tudi del moje jutranje rutine. Uporabljam Vichy Dercos, poživljajoč šampon proti izpadanju las, na konice pa nanesem še negovalno olje, da se lasje lažje razčešejo.

5. Številnim ženskam se zdi, da menopavza pomeni konec aktivnega življenja. Kakšno sporočilo imate zanje?


Menopavza je zame le konec menstrualnega cikla, kar v praksi pomeni manj glavobolov, trebušnih bolečin in utrujenosti na prvi dan menstruacije.

Vsem ženskam, ki so že v menopavzi ali se bodo z njo še srečale, svetujem, naj ne pozabijo, da smo ženske po 50. letu še vedno zelo aktivne in da je to obdobje veliko lažje, če smo za svoje fizično in psihično zdravje skrbele vse življenje.

Naši kultni izdelki

 • 17402NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS* Napredna obnovitvena nega za zrelo kožo in kožo v menopavzi Suha občutljiva koža * Nadomestni kozmetični kompleks.54NEOVADIOLNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS* Napredna obnovitvena nega za zrelo kožo in kožo v menopavzi Suha občutljiva koža * Nadomestni kozmetični kompleks.
 • 17850NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*
  Napredna obnovitvena nočna nega
  * Nadomestni kozmetični kompleks.
  51NEOVADIOLNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS* Napredna obnovitvena nočna nega  * Nadomestni kozmetični kompleks.
 • 17386NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*

  Napredni obnovitveni koncentrat za zrelo kožo in kožo v menopavzi

  Vsi tipi občutljive kože   


  * Nadomestni kozmetični kompleks.
  51NEOVADIOLFACE CARESerum za obrazNega proti znakom staranja kože
  NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS*  Napredni obnovitveni koncentrat za zrelo kožo in kožo v menopavzi Vsi tipi  občutljive kože     * Nadomestni kozmetični kompleks.
 • Najbolj brano

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Slog

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

  Preberite članek

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  Slog

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

  Preberite članek

  go to top