OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Pika Zrim odkriva nasvete za polno življenje #brezpavze

Vichyjeva ambasadorka Pika Zrim v pogovoru razkriva, kako se sooča s simptomi menopavze in skrbi za svoj videz. Preberite njene nasvete za polno življenje #brezpavze!

1. Pika, na svojem blogu pravite, da ženske, ko pridejo v svoja petdeseta, vedo, česa ne marajo in kaj jim je všeč. Kaj pa je vam najbolj všeč v tem življenjskem obdobju?


Pretekla obdobja so mi prinesla neprecenljive izkušnje in modrost, ki jih lahko zdaj unovčim in živim polno življenje.

Otroka sta končala študij, sta zaposlena, živita že vsak na svojem, tako da imam res čas samo zase in ga preživljam z ljudmi, ki so mi zelo blizu. Najraje s svojim vnukom, saj je v moje življenje prinesel ljubezen, ki se je ne da opisati.

2. Seveda pa petdeseta leta pri ženskah pomenijo tudi prihod menopavze, ki jo mnoge dojemajo kot zelo neprijetno obdobje zaradi vročinskih valov, povečanja telesne teže ... Kako ste se vi spopadli z njenimi simptomi?


Ne morem ravno reči, da je to neprijetno obdobje, ker se vse življenje na nek način ukvarjamo s sabo in vedno je nekaj, kar nas opozori na določene spremembe v nas. Ko se je vse skupaj začelo, je bil to zame znak, da se nekaj dogaja. Takoj sem se zavedela, da so to znaki menopavze. Pred tem nisem nikoli prav veliko vedela o tej temi niti se nisem kaj dosti poglabljala vanjo, ker se mi je zdelo nepotrebno in zelo oddaljeno. Ker leta hitro minejo, je  prišlo na vrsto tudi to obdobje.

Prekomerne teže nimam, imam pa izreden apetit, kar pomeni vsakodnevno borbo s hrano in bolj premišljen način telesnih aktivnosti in prehranjevanja. Ker zaradi zdravstvenih težav ne jem glutena in laktoze, je verjetno tudi to eden izmed vzrokov, da se je moja teža le malenkostno povečala. Ko veš, da je to del življenjskega obdobja in da mine, se enostavno navadiš.

3. Ste modna blogerka in babica, ki je videti izredno mladostno. Kako vzdržujete ta videz, imate zjutraj in zvečer kakšno posebno rutino?


Mislim, da zelo veliko naredimo zase, če poskrbimo za dovolj spanja, čim manj stresa in se zmerno prehranjujemo. Spim 8–9 ur, spijem 2–3 litre vode na dan, ne kadim, se nikoli ne prenajedam in alkohol uživam le ob posebnih priložnostih. Zelo sem zadovoljna z življenjem, ki ga živim, za kar se lahko zahvalim svoji družini, saj mi daje največ energije za vse, kar počnem.  

Med moje posebne jutranje rutine spada prhanje z vsakodnevnim umivanjem las, zajtrk, kava in odhod v pisarno. Zvečer pa si rada ogledam dober film, odgovarjam na elektronska sporočila, brskam po spletu in družabnih omrežjih ali berem knjige.

4. Vaš zaščitni znak so tudi dolgi in negovani lasje. Nam lahko zaupate, kako skrbite zanje?


Lase si umivam vsak dan in to je tudi del moje jutranje rutine. Uporabljam Vichy Dercos, poživljajoč šampon proti izpadanju las, na konice pa nanesem še negovalno olje, da se lasje lažje razčešejo.

5. Številnim ženskam se zdi, da menopavza pomeni konec aktivnega življenja. Kakšno sporočilo imate zanje?


Menopavza je zame le konec menstrualnega cikla, kar v praksi pomeni manj glavobolov, trebušnih bolečin in utrujenosti na prvi dan menstruacije.

Vsem ženskam, ki so že v menopavzi ali se bodo z njo še srečale, svetujem, naj ne pozabijo, da smo ženske po 50. letu še vedno zelo aktivne in da je to obdobje veliko lažje, če smo za svoje fizično in psihično zdravje skrbele vse življenje.

go to top