OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Počutite se zdravo in polni energije: 3 nasveti za popolno kožo

Odkrijte 3 preproste nasvete v zvezi z dnevno skrbjo za svojo kožo. Cilj: bleščeča koža kjerkoli.

Počutite se zdravo in polni energije: 3 nasveti za popolno kožo

Brez nepravilnosti, z vitamini obogatena polt, koža mehka kot pri dojenčkih... Kako tem ženskam uspe imeti tako sijočo kožo v vsakem trenutku? Skrivnost (sreča s tem nima nič opraviti) je v tem, da vsak dan negujejo svojo kožo. 3 nasveti, kako do sijoče kože:

#1 Čiščenje kože

Delci onesnaženja, tobak, znoj, mrtve plasti kože... Čez dan se na obrazu nabirajo nečistoče, oksidirajo in koži onemogočajo dihati. Za zdrav videz, je bistveno, da se koža popolnoma očisti.
Vsakodnevna uporaba sredstev za odstranitev ličil je obvezna - tudi če se ne ličite.

Nove teksture izdelkov, kot je micelarno olje, so idealne za pravilno odstranitev nečistoč in ustrezajo tako kombinirani do mastni koži, kakor tudi občutljivim tipom kože. Micelarno olje  koži zagotavlja udobje in je učinkovitejše pri odstranjevanju odvečnega sebuma.

Za še temeljitejše čiščenje, svoji negi dodajte še uporabo gela za čiščenje obraza. Zahvaljujoč sestavinam proti onesnaženju in nepopolnostim, vaša koža postane sveža in čista.

Poleg tega, enkrat tedensko odstranite višek kože s pilingom z mikro delci, da bi izboljšali obnovo epidermisa.

#2 Navlažite svojo kožo v vsaki fazi svojega življenja

Dermatologi se strinjajo: vlaženje je bistveno za krepitev kože in njeno polepšanje. Zato vaša koža ne sme nikoli dehidrirati. Ne glede na to, ali ste na plaži, v pisarni ali pa ste se ravno zbudili in  ali ste v dvajsetih ali petdesetih letih... V vsakem trenutku vašega življenja je bistveno vlaženje kože.

Kako? Z uporabo dnevne in/ali nočne kreme (za vaš tip kože). Če se ne želite odpovedati priljubljeni kremi proti gubam, uporabljajte vlažilni serum.

Poleg tega pa za vlaženje kože poskrbite še tako, da spijete 1 do 1,5 litrov vode na dan (kot priporočajo Nacionalni programi za zdravje in prehrano). Obraz lahko tudi poškropite z mineralno termalno vodo, npr. po ukvarjanju s športom, ali pa v službi, kjer  klimatska naprava izsušuje vaš obraz.

#3 Posebej pozorni bodite na predel okoli oči

Drobne linije dehidracije, modrikasti podočnjaki, otečene veke... Oči so tiste, ki vas najlažje izdajo in kažejo na drobna pretiravanja vsakdanjega življenja. Zato ker je koža na tem mestu najtanjša in najbolj občutljiva. Glede na to, da so oči za ženske danes največja skrb, je bistveno uporabljati posebne izdelke za nego področja okoli oči, da bi se pokazala popolna kakovostna koža. Sestavine za boj proti gubam, sredstva za prekrivanje in vlaženje pomagajo osvežiti vaše očesne obrise in ohraniti mladostniški videz.
Da bi sprostili utrujene oči, odlagajte svoj izdelek za nego oči v hladilnik. S hlajenjem (s čimer se aktivira proces mikrocirkulacije), zabuhlost bo izginila, očesni obrisi pa se sprostijo.

Dodatni nasvet: Glede prehrane, imejte v mislih živila s pozitivnim učinkom na kožo. Določena živila, bogata z antioksidansi pomagajo koži v boju proti oksidativnega stresa.

Uredništvo

VAŠA RUTINA

Sveži   gel za čiščenje občutljive kože obraza

Sveži gel za čiščenje občutljive kože obraza

go to top