OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Pomen zdravega zajtrka: dober začetek dneva

Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, ampak koliko od nas vsako jutro dejansko najde čas za zdrav začetek? Strokovnjak za prehrano Raphaël Gruman odkriva prednosti namenjanja nekoliko več časa pripravi zajtrka.

Pomen zdravega zajtrka: dober začetek dneva

Pojej me, popij me: zakaj je zajtrk tako pomemben?


Večina od nas se vsako jutro bori z vstajanjem iz postelje, ampak kaj narediti, ko ta občutek zaspanosti traja večino dneva, če ne kar ves dan? Strokovnjak za prehrano Raphaël Gruman pojasnjuje: »Ko se zbudimo po prespani noči, je naše telo dehidrirano. To vodi do občutka utrujenosti – dejansko lahko le 2 % padec ravni vode v telesu povzroči 20 % manj energije čez dan.«

Torej – če želite začeti dan polni energije in navdušenja, mora rehidracija postati vaša prednostna naloga. Raphaël priporoča prebujenje želodca s skodelico tople vode z limono 15 minut pred jedjo. To bo delovalo kot spodbujevalec prebavnega sistema, ki bo spodbudil presnovo in pripravil telo na prvi obrok dneva.

Raphaëlovi nasveti za uravnotežen zajtrk


Se zjutraj ponavadi zbudite zelo lačni? Imamo dobro novico! Raphäel pravi, da glede na to, da ima telo na voljo ves dan za porabo goriva, ki smo ga vnesli z zajtrkom, lahko jemo karkoli. Če želite uživati ​​v zajtrku pred napornim dnem, ne pozabite na ključna živila:  

●        Kompleksni ogljikovi hidrati – Raphaël priporoča ogljikove hidrate s počasnim sproščanjem kot so polnozrnati kruh ali žita, s katerimi boste spodbudili svoje telo, da začne dan – brez potrebe po popoldanski čokoladi.
●        Beljakovine – ne glede na to, ali ste ljubitelj jajc, lososa, sira ali oreščkov, bodo beljakovine na vašem krožniku takoj zjutraj pomagale telesu, da bo zbujeno ves dan, in ga obvarujejo pred popoldanskimi padci energije.  

Tudi če ne morete prenesti ideje bogatega zajtrka, Raphäel pravi, da je pomembno, da so obroki uravnoteženi skozi ves dan. Prenajedanje v poznih večernih urah lahko privede do slabega spanca, kar pomeni, da boste zjutraj težko vstali iz postelje, tako da, če želite izboljšati raven energije v telesu, je zdrav zajtrk najboljša rešitev!

VAŠA RUTINA

mineralizirana-termalna-voda-vichy; obcutljiva-koza; mastna-koza; proti-nepravilnostim; hidratacija

Mineralizirana termalna voda

go to top