OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Pozitiven, čuječ pristop k staranju

Ko se staramo, lahko fizične in psihične spremembe postanejo vir stresa. Osredotočite se na čuječnost in ravnovesje, ki vam bosta pomagala olajšati ta proces.

Pozitiven, čuječ pristop k staranju

Ko se prvič začnemo zavedati znakov, povezanih s staranjem, kot so redčenje las, pojav gub, ohlapnost mišic ali pa prvi vročinski obliv, nas pogosto preplavijo žalostni občutki. Ta prehod iz mlajše osebe v neznano, prihodnjo osebo lahko predstavlja velike izzive, vendar pa mnoge ženske občutijo na novo pridobljen občutek svobode in z osebnostno rastjo nadaljujejo tako, da se usmerijo k negovanju sebe.

Čas za razmislek in navdih

Opravljenih je bilo veliko raziskav o splošnih koristih čuječe meditacije in kako lahko ta tehnika pomaga pri težavah, povezanih s staranjem. Študija, opravljena na Medicinski fakulteti Univerze v Massachussetsu, dokazuje nižjo anksioznost in splošen občutek dobrega počutja pri starejših ženskah, ki so sodelovale v programu, temelječem na čuječnosti.

Karita Saar Cullen, učiteljica čuječnosti na univerzi Trinity College v Dublinu, pojasnjuje, kako ta vrsta meditacije pomirja um, ko sedimo ali se sprehajamo in se osredotočimo na naše dihanje. Pri tem pogledamo v žalostne misli, jih poimenujemo in pustimo, da gredo svojo pot. Tehnike, ki vam bodo pri tem pomagale, si lahko ogledate na mojih spletnih straneh »My Second Spring« in »Mindful«.

Prehransko dobro počutje

Dopolnite svojo meditacijo in izboljšajte svoje splošno zdravje z izogibanjem preveč začinjeni hrani ter velikim količinam sladkorja in maščob. Pijte veliko vode in povečajte vnos polnozrnatih žit, pustih beljakovin in svežega sadja. Oreščki in semena vsebujejo vitamin E, cink in kalcij: super za zdravo kožo, lase in kosti.

Skrbite za svoj videz

Redčenje las je pogosta težava, ki je povezana s staranjem, zato razmislite o kozmetični rešitvi. 
Namenjanje dodatne pozornosti vaši koži in lasem ter redna vadba lahko povečajo vašo samozavest in občutek ženskosti.
Izkoristite to priložnost, da postanete bolj samozavestni!

*Univerza Kalifornije, San Francisco

Uredništvo

go to top