getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SI Test : 'SI/'

OK

OKCancel

Thank you

Zapri

Pozitiven, čuječ pristop k staranju

Pozitiven, čuječ pristop k staranju

Ko se staramo, lahko fizične in psihične spremembe postanejo vir stresa. Osredotočite se na čuječnost in ravnovesje, ki vam bosta pomagala olajšati ta proces.

Ko se prvič začnemo zavedati znakov, povezanih s staranjem, kot so redčenje las, pojav gub, ohlapnost mišic ali pa prvi vročinski obliv, nas pogosto preplavijo žalostni občutki. Ta prehod iz mlajše osebe v neznano, prihodnjo osebo lahko predstavlja velike izzive, vendar pa mnoge ženske občutijo na novo pridobljen občutek svobode in z osebnostno rastjo nadaljujejo tako, da se usmerijo k negovanju sebe.

Čas za razmislek in navdih

Opravljenih je bilo veliko raziskav o splošnih koristih čuječe meditacije in kako lahko ta tehnika pomaga pri težavah, povezanih s staranjem. Študija, opravljena na Medicinski fakulteti Univerze v Massachussetsu, dokazuje nižjo anksioznost in splošen občutek dobrega počutja pri starejših ženskah, ki so sodelovale v programu, temelječem na čuječnosti.

Karita Saar Cullen, učiteljica čuječnosti na univerzi Trinity College v Dublinu, pojasnjuje, kako ta vrsta meditacije pomirja um, ko sedimo ali se sprehajamo in se osredotočimo na naše dihanje. Pri tem pogledamo v žalostne misli, jih poimenujemo in pustimo, da gredo svojo pot. Tehnike, ki vam bodo pri tem pomagale, si lahko ogledate na mojih spletnih straneh »My Second Spring« in »Mindful«.

Prehransko dobro počutje

Dopolnite svojo meditacijo in izboljšajte svoje splošno zdravje z izogibanjem preveč začinjeni hrani ter velikim količinam sladkorja in maščob. Pijte veliko vode in povečajte vnos polnozrnatih žit, pustih beljakovin in svežega sadja. Oreščki in semena vsebujejo vitamin E, cink in kalcij: super za zdravo kožo, lase in kosti.

Skrbite za svoj videz

Redčenje las je pogosta težava, ki je povezana s staranjem, zato razmislite o kozmetični rešitvi. Aminexil deluje tako na las kot na lasni mešiček, saj nahrani lasišče in okrepi lase.
Namenjanje dodatne pozornosti vaši koži in lasem ter redna vadba lahko povečajo vašo samozavest in občutek ženskosti.
Izkoristite to priložnost, da postanete bolj samozavestni!


*Univerza Kalifornije, San Francisco

Naši kultni izdelki

 • 1-vichy-dercos-aminexil-clinical-5-zenske-tretma-proti-izpadanju-las-ampule-za-lase-ampule-proti-izpadanju-las
 • 1-vichy-dercos-aminexil-clinical-5-moski-tretma-proti-izpadanju-las-ampule-za-lase-ampule-proti-izpadanju-las
 • 1-vichy-dercos-energijski-sampon-proti-izpadanju-las-mocno-izpadanje-las-plesavost-sampon-protiv-plesavosti-sampon-za-plesavost-izpadanje-las-redki-lasje
 • Najbolj brano

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Slog

  5 zapovedi o zdravi prehrani, ki jih je treba upoštevati po 50. letu

  Po 50. letu je pravilna prehrana pomembnejša kot kdajkoli prej, še posebej zato, ker vaše telo doživlja velike hormonske spremembe, ki lahko vplivajo na splošno počutje. Preberite, katerim 5 zapovedim o zdravi prehrani je treba slediti v tem novem življenjskem obdobju, ne glede na to, ali jeste doma, zunaj ali le praznujete praznik.

  Preberite članek

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  Slog

  Nakupovalni seznam v menopavzi: uravnotežena prehrana z vsega sveta

  V menopavzi lahko nekatere jedi pomagajo pri pomirjanju simptomov, kot so vročinski valovi, medtem ko lahko druge te simptome le še poslabšajo. Vendar obstajajo tudi jedi, ki obnavljajo kožo in jo ščitijo pred staranjem. Ta nakupovalni seznam za obdobje menopavze vključuje okusne in zdrave jedi z vsega sveta, ki vam bodo pomagale do odličnega videza in počutja.

  Preberite članek

  go to top