OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Prilagodite svojo lepotno rutino med menopavzo za bolj čvrsto in gosto kožo

Težko se je spopadati s spremembami, ki jih prinaša menopavza, zlasti tistimi, ki so jasno vidne na vašem obrazu.

Prilagodite svojo lepotno rutino med menopavzo za bolj čvrsto in gosto kožo


Tanjša koža in pusta polt brez sijaja sta povezani s staranjem in se je težko soočiti z njima, vendar lahko s prilagoditvijo lepotne rutine koža postane bolj čvrsta napeta in mladostna.

Zakaj prilagoditi svojo lepotno rutino v menopavzi


Dermatologinja dr. Shannon Humphrey pravi, da bi ženske morale prilagoditi rutino za nego kože v menopavzi, »da bi obnovile pregradno funkcijo kože, ki zagotavlja dobro vlaženje kože.« Dodaja še, da je »zaščita pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, enako nujna.«

Kaj vključuje rutina za lepoto kože, ki je prilagojena menopavzi?


Hiter pregled lepotnega rituala, ki je ključ do sprememb – Ponujamo vam štiri zlata pravila za vašo novo rutino.

Temeljito odstranjevanje ličil

Zvečer vedno odstranite ličila, brez izjeme! Tudi če ličil ne uporabljate, morate temeljito očistiti kožo in z nje odstraniti sebum, prašne delce, odmrle celice in sledi onesnaževanja – to je nujno potrebno, da bi se koža lahko obnovila čez noč. To pa je samo po sebi že težje v tej fazi življenja, zato je pomembno, da še dodatno ne poslabšate težave zamašitve kože s toksini. Idealna kombinacija za odstranjevanje nečistoč: čistilno mleko + tonik.

Vedno uporabljajte SPF

Če sije sonce, vedno nanesite izdelek s faktorjem SPF, ko se odpravite ven, ker UV žarki – predvsem UVA žarki – pospešujejo staranje kože in razvoj pigmentnih madežev.  

Redno skrbite za piling kože

Piling kože naredite enkrat ali dvakrat na teden s pomočjo encimskih pilingov brez zrnc, da se izognete draženju kože.

Vlaženje, vlaženje in še enkrat vlaženje!

Nanesite vlažilno in hranilno masko za obraz, kadar se vam pojavi občutek zategovanja kože. Idealno bi bilo takoj po pilingu. Poskusite Vichy Neovadiol nadomestni kompleks: serum in dnevno kremo, ki sta posebej oblikovana za to obdobje vašega življenja.

Idealen režim za čvrstost in lifting kože v menopavzi


Seveda je krema dobra, vendar sta krema in masaža še boljši!

Začnite z masažo

Laboratoriji Vichy so razvili posebne masažne metode za nanašanje nekaterih izdelkov. Pristop: prilagoditev strokovnih metod Vichyjevega inštituta za lepoto v samomasažne tehnike, ki jih lahko vsak dan izvajate doma. Cilj: optimizacija učinkovitosti izdelkov, kar pomeni krepitev sijaja in svežine kože ter delovanja aktivnih sestavin za preoblikovanje kože, ki se kaže v bolje izraženih potezah in strukturi obraza. 

Masaža z dnevno kremo

4 najboljši nasveti za preoblikovanje obraza za boj proti povešanju:
1. Nanesite 5 do 6 kapljic kreme na obraz in vrat.
2. Razmažite z gladilnimi gibi od sredine obraza proti zunanjim robom.
3. Močneje pritisnite in masirajte od nazolabialnih gub (gube med nosom in kotički ustnic) navzven proti čelu. Dokončajte z zategovanjem kože vzdolž senc z blazinicami palcev. Ti gibi so zelo sproščujoči in odpravljajo napetost, ker delujejo na sence in na napeto področje med obrvmi.
4. Globinsko prebudite tkivo s čvrstim pritiskanjem in drsenjem pod vratom in ličnicami.

go to top