OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Različni simptomi staranja, ki se pojavijo na laseh

Nobenega dvoma ni, da se med menopavzo vaše telo spremeni, koža se sprosti, prizadeti pa so tudi vaši lasje

Različni simptomi staranja, ki se pojavijo na laseh

Še do včeraj živahni, bujni kodri so zdaj postali griva brez sijaja in volumna.
Jasno je, da je ta sprememba lahko stranski učinek, ki ga je težko sprejeti.

Kaj se dogaja z našimi lasmi, ko se staramo?

Med staranjem je običajno, da se lasje tanjšajo v različni meri, odvisno od osebe in genskih dejavnikov. Včasih so lahko težave še večje in izpadanje las – znano kot alopecija – vodi do postopne izgube gostote las. In tukaj je genska zasnova glavni dejavnik.

Kako lahko okrepim svoje lase?

Za boj proti izpadanju in tanjšanju las je bilo razvitih več izdelkov, ki ženskam v menopavzi ponujajo rešitve za olajšanje situacije.

Na izpadanje las pri ženskah lahko vplivajo številni dejavniki, ki negativno vplivajo na stanje las in njihovo okolje. Ampak ta izguba las ni neizogibna in uporaba losjona za preprečevanje izpadanja las je dobra rešitev za krepitev las in zmanjšanje njihovega tanjšanja.

Kako lahko še ukrepam proti izpadanju las? Prilagodite svojo prehrano!

Povečajte vnos železa in biotina Povečajte količino železa in biotina v svoji prehrani. Oba sta odlična zaveznika v boju proti izpadanju las. Biotinu pravimo tudi »vitamin za rast las«, ki ga poznano pod imenom B7. Obe sestavini lahko najdemo v ribah, oreščkih, fižolu, perutnini, solati, paradižniku in korenju.

Uživajte omega-3 maščobne kisline Dobre maščobe, ki jih najdemo v tuni in lososu, pa tudi v skuši, lanenih semenih in oreščkih, spodbujajo rast las.

Poiščite pomoč v rastlinah Poskusite aloe vero, ginseng, sivko ali rožmarin, za katere velja, da hranijo lase in spodbujajo zdrav krvni obtok.

Uredništvo

go to top