OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

Razstrupljanje od kave: začnite dan z zdravilnim napitkom

Ne morete brez jutranje kave, medtem ko se pripravljate začeti dan? Popolnoma vas razumemo. Vendar če želite pregnati zimsko razpoloženje in poskrbeti za svojo kožo, poskusite ta supernapitek – morda boste prepoznali razliko!

Detox
Vemo, kako pomembno je vlaženje za dolgotrajno zdravje kože (LINK: Zdrave navade: zakaj je zdravo vlaženje dobro za vašo kožo), toda kaj se dogaja z našim telesom kot celoto? Dobra hidracija je povezana z vzpostavitvijo zdravega spalnega cikla, dobro prebavo, stabilno ravnjo energije in bolj bistrim umom, če naštejemo le nekatere prednosti, vendar pa večina od nas vseeno ne pije dovolj vode.  

Obnova ravni vode v našem telesu je še pomembnejša zjutraj takoj po prebujanju, ko smo dehidrirani po 8 urah spanja. Toda namesto, da bi posegli po jutranji dozi kofeina – z mlekom in/ali sladkorjem – lahko za pomoč pri prebujanju uporabite napitek. Napitki so kot nalašč, če niste ljubitelj močne kave ali čaja in so odlični za spodbujanje prebavnega sistema pred napornim dnem. Ponujamo vam naše tri najljubše napitke.

Klasični: limonina voda


Limonina voda je kot nalašč za jutranje prebujanje želodca – še posebej, če nimate radi zajtrka. Strokovnjak za prehrano Raphaël Gruman priporoča, da dan začnete s tem razstrupljevalnim napitkom, ki bo spodbudil delovanje vaših prebavnih sokov – na delo ne boste nič več šli s praznim želodcem.

Spodbujevalec prebave: limona in kurkuma


Če pogosto trpite zaradi bolečin v želodcu zaradi slabe prebave, je kurkuma vaša nova najboljša prijateljica. Nekaj ​​žlic te začimbe eksotičnega okusa in malo limonine vode dvakrat na dan lahko izboljša delovanje črevesja, zmanjša napihnjenost in okrepi imunski sistem. Opozorilo: kurkuma lahko sčasoma spremeni barvo zob, zato jo pijte po slamici in nato sperite usta.

Orožje proti prehladu: med in ingver


Čutite prve znake prehlada? Posezite po tem pomirjujočem (in predvsem okusnem) napitku! Med je znan po svojih antibakterijskih lastnostih in je odličen za vneto grlo, poleg tega, obstaja razlog, da je edino živilo, ki se ne pokvari! Ingver pa je znan po svoji učinkovitosti proti slabosti in bolečinam v želodcu, pomaga pa tudi pri simptomih astme in/ali ponavljajočega se kašlja.


VAŠA RUTINA

mineralizirana-termalna-voda-vichy; obcutljiva-koza; mastna-koza; proti-nepravilnostim; hidratacija

Mineralizirana termalna voda

go to top