OK

OK Cancel

Thank you

Zapri

SMEJALNE GUBE: KAKO UBLAŽITI GUBE OKOLI USTNIC?

Te gube so lahko znak vašega veselja do življenja, ampak tudi sinonim za staranje kože. Toda namesto da se prenehate smejati, se raje naučite, kako ublažiti te gube okoli ustnic.

Štirideseta so danes nova trideseta. To je vrhunec vseh naših želja in naše energije. Druženje s prijatelji, novi tečaji joge, odkrivanje užitkov, ki jih nudi tek, družina, napredovanja ... Vendar včasih pred ogledalom opazite, da vas te drobne gubice, ki se prikrito pojavijo okrog vašega nasmeha, naredijo bolj resne. Zato jim dermatologi pravijo tudi "gube žalosti". Zakaj bi izgubili nadzor nad svojim nasmehom, ko lahko zatremo znake staranja z dobro negovalno rutino proti gubam - zakaj pa se ne bi smejali zadnji?

Nasmeh brez strahu pred gubami

Nasmeh predstavlja majhen trenutek sreče, pa vendar je eden od vzrokov za nastanek izraznih gub, zlasti okoli oči in ustnic. Ta čudoviti izraz na obrazu, znak dobre volje, ustvarja vdolbine in gubice okoli ustnic. Vsak dan imamo 1000 razlogov za smejanje in majhne nasmeške, zato se ne bi smeli nikoli prikrajšati za ta užitek.
Nasvet urednika: izberite odličen režim vlaženja, da bi lahko vsak dan napolnili svojo kožo. Kako izbrati najboljše prakse za nego obraza, da bi zmanjšali izrazne gube okoli ustnic? Za učinkovito strategijo se osredotočite na formule, ki so obogatene s hialuronsko kislino. To je aktivna sestavina, ki jo dermatologi priporočajo za zapolnjevanje in vlaženje kože. Ni naključje, da se je poleg botoksa hialuronska kislina novi hit med injekcijami in da je uporaba teh tretmajev v porastu. Ta »senzor za vodo« v vašem serumu omogoča koži, da obdrži svojo prožnost in elastičnost, s čimer upočasnjuje pojav smejalnih gub.
Vrhunske anti-age formule se zgledujejo po naravi: izberite tiste z aktivnimi sestavinami, kot je ramnoza, rastlinski monosaharidni sladkor, ki je bila med 50 drugimi molekulami izbrana zaradi svojih edinstvenih anti-age lastnostih pri krepitvi kožne strukture in delovanju na znake staranja.

Smejalne gube: omejitev vpliva dejavnikov, ki vplivajo na kožo

Glavni krivci: sonce v poletnih mesecih, zimski mraz, onesnaževanje skozi vse leto, kajenje, stres – obstaja veliko elementov, ki škodijo vašemu nasmehu. Koža iz dneva v dan izgublja svojo elastičnost ter prožnost in pojavijo se gube. Ko dopolnite 40 let, nastopi čas, da začnete vlagati v nege proti staranju kože, ker, žal, niti 24 ur (in dobro prespana noč) ni več dovolj, da bi se koža obnovila od škodljivih vplivov. Glede na transkriptomske raziskave* starajoča se koža potrebuje 5-krat več časa za obnovo kot mlada koža. To biološko resničnost pa lahko upočasnimo z uvedbo bolj strokovnih potez v rutino za nego kože, kot je na primer koncentrirani serum.

Smejalne gube: kako jih lahko popravimo, ko se že pojavijo?

Po 45. letu, ko so gube okoli ustnic vse bolj vidne, nastopi čas za intenzivno anti-age rutino, kot je na primer serum + dnevna nega zjutraj ter serum + nočna krema zvečer. Ne pozabite na občutljivo področje okoli oči, kateremu ustreza ciljni izdelek s posebnim aplikatorjem. Te aktivne sestavine, ki gladijo, dajejo polnost, zapolnjujejo gube in tonificirajo, bodo vaši koži pomagale od znotraj. V ta namen ni nič boljšega od hialuronske kisline (zvezde v boju proti staranju) in ramnoze (katere učinkovitost je bila dokazana v več kliničnih raziskavah na 1500 ženskah). Serum Liftactiv 10 Supreme vsebuje visoko koncentracijo teh dveh aktivnih sestavin. Po 4 tednih vsakodnevne uporabe je 71 % žensk opazilo, da so se gube vidno zmanjšale.** Dokaz, da smo skupaj močnejši. 

3-minutna dnevna obrazna gimnastika za zmanjšanje gub okoli ustnic

Da bodo rezultati čim boljši, se naučite tudi pravilno rutino nanašanja svojih anti-age izdelkov.

INSIDE-IMG--LAUGHTER-LINES• Proti gubam okoli nosu in ustnic (nazolabialne gube)

Kožo okoli gube (v kotičkih ustnic) stisnite s tremi prsti, tako da je palec pod gubo. Pomaknite se vzdolž gube s počasnimi gibi, ki spominjajo na ščipanje. Ko dosežete raven nosu, drsite z iztegnjenimi prsti čvrsto v smeri proti zunanjemu robu obraza, od sredine proti ušesom.

Ponovite 3-krat na vsaki strani.

INSIDE-IMG--LAUGHTER-LINES-2• Proti navpičnim gubam okoli ustnic

S kazalcem in blazinico palca nežno stiskajte kožo z drobnimi gibi okrog ustnic v smeri pravokotno na gube nad zgornjo ustnico.

Ponovite 3-krat vzdolž zgornje ustnice.


* Študija o znanju kože, Raziskovalni center L'Oréal, 2015.
** Vprašalnik za samoocenjevanje (52 žensk) v okviru kozmetično-klinične platforme (40 žensk).

Uredništvo

go to top